Eten op het mooiste terras aan het water

Het terras van restaurant Het Bosch en restaurant Het Bosch zijn zeker gevalletjes verborgen parels van Amsterdam. Je moet maar net weten dat dit restaurant er is en hun terras ligt ook niet bepaald in de loop. De beste manier om hun terras te spotten is als je met een bootje over het Nieuwe Meer dobbert, want dan zie je dit geheime terras van Amsterdam. Je kunt je dus wel voorstellen wat voor bizar mooi uitzicht je over het water hebt vanaf dit terras.

Direct reserveren bij Het Bosch

terras aan het water Amsterdam

Mooiste terras aan het water

Dus ben je op zoek naar het mooiste terras van Amsterdam? Dan zou ik als ik jou was een bezoekje brengen aan dit terras aan het water. Inmiddels is het terras van Het Bosch één van mijn favoriete terrassen van Amsterdam geworden en dat heeft uiteraard te maken met de grandioze ligging, maar ook met hun sublieme wijnen, te lieve en goede bediening en zeker ook met de fraaie gerechten waar je je vingers bij aflikt. Want man oh man wat kunnen ze hier koken. Vorige week maandag liet ik me in de zachte kussen op de bank zakken. Met op rechts het Nieuwe Meer, achter me de zon die langzaam in het water verdween en de allerliefste aan de andere kant van de tafel. Echt, het was alles wat ik wilde op deze zwoele zomerse avond.

Knappe gerechten en fijne wijnen

Natuurlijk kun je bij restaurant Het Bosch even snel een vorkje prikken, maar persoonlijk vind ik dat reuze zonde. Want dit is een restaurant waar je eigenlijk uuuuren wilt blijven hangen en jezelf lekker wilt laten verwennen met alles wat dit fijne restaurant te bieden heeft. En ik kan je vertellen, dat is heel wat. Crimineel lekkere gerechten die het ook nog eens goed doen op je Insta. Maar ze koken ook al jaren met kreeft en hebben een kreeftmenu waar het hart van deze grote kreeftenfan sneller van gaat kloppen.

Restaurant Het Bosch kreeft Kreeft eten restaurant Het Bosch

Echt dit gerecht wil je toch inlijsten? En de kreeft zelf was ook niet normaal sappig.

Kreeft eten Amsterdam Het Bosch restaurant

Maar op de kaart prijken nog meer mooie gerechten waar je lange tijd nadat je dit restaurant hebt verlaten nog steeds over fantaseert. Wat dacht je van een crabmayonaise dat een feest in je mond veroorzaakt of een super mals rosé gebakken kalf met zomerse veggies? Plaatjes om te zien en nog fijner om op te peuzelen.

Wijndrinkers komen ook aan hun trekken bij dit fine dining restaurant in Amsterdam Zuid. Voor een nipsessie van mooie wijnen uit bekende gebieden in Frankrijk, Italië en Spanje zit je hier goed, maar ook als je eens wilt slurpen van bijzondere wijnen uit Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika. Danny, de zoon van Ferry, schenkt zo wat lekkers in je wijnglas. Op zoek naar een bio wijntje? Die hebben ze hier ook.

Restaurant Het Bosch Amsterdam Zuid

Eigenaar Ferry van Houten is overigens geen newbie in horecaland. Hij runt restaurant Het Bosch al 35 jaar. En ook al zwaait Willem-Pieter van Dreumel de scepter in de keuken, Ferry weet zelf ook wel raad met de potten en pannen. Nadat hij de Hogere Hotelschool had afgerond tufte hij in een auto naar Frankrijk op zoek naar een plek in de keuken. Ze gingen bij alle grote chefs langs in de hoop werk te krijgen. Bij Paul Bocuse had hij geluk en kon hij aan de slag. Van deze legende leerde hij de kneepjes van het vak. En heel af en toe staat Ferry zelf ook nog eens in de keuken.

Reserveren bij restaurant Het Bosch

Ik begrijp het hoor als je nu zin hebt gekregen om een avondje te vertoeven bij restaurant Het Bosch. Ik wil namelijk ook weer. Een tafel reserveren is wel zo handig. En dat kan direct hieronder.

Het Bosch
Jollenpad 10
Amsterdam Zuid
Lunch | brunch | borrel | diner | terras

Openingstijden restaurant Het Bosch:
Maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 15.00 uur en van 18.00 uur tot 22.00 uur
Zaterdag van 19.00 uur tot 22.00 uur

[mapsmarker marker=”220″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Poke Perfect Kinkerstraat Amsterdam West
Hooray! Deze spots zijn nu open.

Never a dull moment in horeca Amsterdam, want ook deze week hebben weer vier nieuwe food spots hun deuren geopend. Lees...

Sluiten