Getest: Restaurant Lt. Cornelis Amsterdam

Ho stop, je hoeft je friends from abroad niet meer naar de eerste de beste frituurmuur te sturen voor real Dutch food. No no, vandaag de dag stuur je ze gewoon naar Restaurant Lt. Cornelis. In hartje centrum, namelijk de Voetboogstraat, struikel je over de loungy banken van dit nieuwe restaurant.

Restaurant Schutters (yes dat restaurant waar je even met je ogen moest knipperen om wat te zien, zo donker was het er binnen) heeft plaats gemaakt voor een food spot waar met trots Hollandse gerechten worden geserveerd. Maar dan wel in een chic jasje. Dus no worries, de karbonaatjes en gekookte aardappelen met jus vind je hier niet op de kaart (wat overigens best lekker kan zijn), maar daarvoor ga je naar Hap Hmm. En wat ik wel heeuul erg tof vind is dat er wijnen van Hollandse bodem op de kaart staan.

lt-cornelis-amsterdam-restaurant

Veel staal, warme tinten, stofjes, ze hebben hun best gedaan om het restaurant zo cosy mogelijk te maken zodat je er met gemak úúúren kunt vertoeven.

restaurant-cornelis-amsterdam

Natuurlijk hoort een bitterbal of een garnalenkroketje erbij. Vandaag eten wij de garnalenkroketten en die zijn lekker krokant van buiten en bomvol smaak van binnen. Jammer dat ze zo klein zijn, want het smaakt naar meer. Maar ja het is een amuse dus we wachten geduldig tot de rest van de gerechten voor onze neus worden gezet.

restaurant-cornelis-amsterdam-centrum

De rauwe makreel met zolderspek en garnalenkopjes is er eentje waar ik foto’s van blijf maken, wat een plaatje om te zien. Hij heeft een zuurtje, een zoutje, een krokantje en is lekker fris van smaak. Van alles wat zeg maar zonder teveel te zijn, een fijn gerecht.

restaurant-amsterdam-centrum-hollands-cornelis

Ik had zo’n zin in vlees, dus de Hollandse runderentrecote is hartstikke welkom op tafel. Hij is nog lekker rosé en de jus geeft hem extra power. Hmmm fijn.

restaurant-lt-cornelis-amsterdam

Desserts zijn voor mij altijd weer een uitdaging. Ik ben gewoon geen fan van zoet, maar des te blijer word ik van toetjes die ik wel wil opeten. Vanavond tref ik zo’n toet aan in het mooie zwarte kommetje voor mij: De tompouce. Onder een krokant laagje bladerdeeg (dat ook nog eens een lekkere sticky bovenkant heeft) ligt een heerlijk gemarineerd stukje peer. Verder zijn de witbier, gember en witte chocolade ook hartstikke welkom. Natuurlijk drinken we daar een dessertwijn bij. Het feest is compleet.

 

restaurant-luitenant-cornelis-amsterdam

Ik stuur dus nu met een gerust hart wie dan ook die vraagt naar Dutch food naar Restaurant Cornelis. Overigens is ook leuk om eens zelf een vorkje te prikken hier als je eens wat anders wilt.

Restaurant Lt. Cornelis
Voetboogstraat 13
Amsterdam Centrum
Drinks | diner

Openingstijden: 17.00 uur tot 23.00 uur

Bekijk de website.

[mapsmarker marker=”265″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Das Lekker Amsterdam
Nieuwe ontbijt en lunch spot Das Lekker

Lunchen of ontbijten in de Rivierenbuurt? Dat kan bij de nieuwe lunchroom Das Lekker op de Rijnstraat. Lees verder

Sluiten