Sterrenchef Joris Bijdendijk opent dit najaar nog een nieuw restaurant in Amsterdam Zuid

Restaurant Wils is het nieuwe restaurant van Michelinchef Joris Bijdendijk.

Dat liet de chef me gisteren weten via een Instagram PM. ‘Dit najaar open ik Wils, mijn nieuwste project. Een restaurant geïnspireerd op de oerbron van alle keukens: vuur.’

Restaurant Wils van Joris Bijdendijk

Zondag 28 juli a.s. word ik verwacht op de middenstip van het Olympisch Stadion en daar zal ik wat meer horen over de plannen van Joris omtrent Restaurant Wils. Leuk detail: op 28 juli 1928 werd het Olympisch vuur in Amsterdam ontstoken. Hoe toepasselijk! Dus nu precies 91 jaar later staan we weer in het Olympisch Stadion en horen we over de vlammende plannen van Restaurant Wils.

Restaurant Wils bij het Olympisch Stadion

Ok Wils draait dus om vuur en er wordt ook gekookt op open vuur. In ieder ingrediënt zul je elementen van vuur terugzien. De vis, veggies, kaas en zelfs het dessert. En de plek waar we ons zondag verzamelen, namelijk op de middenstip van het Olympisch Stadion, is ook waar het nieuwe restaurant van Bijdendijk op uitkijkt. Want Restaurant Wils komt in het verzamelgebouw Move Amsterdam aan het Stadionplein.

Een all-in beleving waar je vanaf het moment dat je binnenstapt bij het nieuwe restaurant in Amsterdam tot aan het einde wordt gewauwd. Dit wordt duidelijk geen één in dozijn concept. En tja met een sterrenchef aan het roer mag je wel verwachten dat Restaurant Wils een high-end restaurant wordt.

Werken bij Restaurant Wils

Als alles meezit kunnen we vanaf oktober van dit jaar terecht bij het nieuwe restaurant aan het Stadionplein. En als je er liever (bijna) iedere dag wilt rondhangen kun je ook een gooi doen naar een functie bij het nieuwe restaurant. Ze hebben meerdere openstaande vacatures: creatieve dessert en patisserie kunstenaar, bakker, afwasser, bartender, chef de rang, host(ess), restaurantmanager, sommelier, leerling kok, sales en reserveringen medewerker. Bekijk de vacatures bij Restaurant Wils.

Over Joris Bijdendijk

Michelinchef Joris Bijdendijk vind je in de keuken van het prachtige restaurant RIJKS*. Naast zijn eigen menu koken nodigt Bijdendijk ook regelmatig bijzondere chefs uit om samen met hem te koken in RIJKS. Zo at ik het menu van Fergus Henderson bij het restaurants. En soms doet hij ook een keukenswitch, zoals laatst toen hij zijn hele keukenentourage verhuisde naar Indonesië om de keuken van het beste restaurant van Indonesië Lacavore te runnen. Trading Spaces heette het project en dat betekende dat Amsterdam het team van Lacavore mocht verwelkomen. En binnenkort komt de chef van Mirazur***, oftewel het beste restaurant van de wereld, samen met Bijdendijk koken. Best wel heel erg cool dus.

Restaurant Rijks Mirazur beste restaurant van de Wereld Amsterdam

Naast koken schrijft Joris ook kookboeken. Zo heeft hij het culinaire boek Bijdendijk, een keuken voor de Lage Landen, uitgebracht. Een boek waarmee hij de Nederlandse keuken op de kaart zet.

Dus hou het in de smiezen, Restaurant Wils, het nieuwe restaurant van Joris Bijdendijk aan het Stadionplein in Amsterdam Zuid. Open naar verwachting in oktober 2019.

Restaurant Wils
(In verzamelgebouw Move Amsterdam)
Stadionplein
Amsterdam Zuid | Stadionbuurt
Lunch | diner | fijn terras

Openingstijden Restaurant Wils:
Volgen snel

Foto van de site van Werken bij Vermaat geplukt

[mapsmarker marker=”200″]

Tags: Joris Bijdendijk opent nieuw restaurant in Amsterdam Zuid | Michelinchef Bijdendijk opent high end restaurant bij Olympisch Stadion | nieuw restaurant Amsterdam Zuid | nieuw high end horecazaak op Stadionplein | nieuw restaurant Amsterdam Oud-Zuid | nieuw restaurant Joris Bijdendijk | restaurant Wils nieuw high end restaurant opent in najaar 2019 op Stadionplein in Move Amsterdam in Amsterdam Zuid

Translate»
Lees vorig bericht:
laab larb kai vleessalade recept laos thailand
Met deze pittige oosterse salade kom je de hitte wel door

De eerste keer dat ik laab (or larb) at was ik gelijk verkocht. Lees verder

Sluiten