Ik testte de nieuwe Wils DRIVE thru samen met chef Joris Bijdendijk

Ik zou zweren dat chef Joris Bijdendijk stiekem een glazen bol ergens verstopt heeft.

Keer op keer is hij zijn collega-chefs een stapje vooruit. Alle horeca in Nederland in lockdown? Joris heeft al dagen voordat dit bekend werd zichzelf in een bezorgpakje gehesen om hun nieuwe delivery en takeaway menu te promoten. Je eigen versgebakken brood op het menu zetten het nieuwe ding? Chef Bijdendijk heeft allang een broodsommelier ronddartelen in zijn keuken. Zijn nieuwste project is een heuse drive through bij zijn nieuwe restaurant Wils. Met alles wat rolt kun je aan komen zetten om je bestelde maaltijden op te halen. ‘Ik heb proefkonijnen nodig,’ staat er in het bericht dat hij me stuurt. ‘Wil je met mij een rondje rijden en door de Wils DRIVE rijden?’ Gezellig! En zo reed ik gisteren met Joris een rondje door Amsterdam Zuid terwijl we kletsen over de huidige situatie en hoe hij ermee omgaat en omging en eindigen we bij de drive waar ik mijn diner oppik. Hieronder een film van onze rit.

Wanneer je het takeaway/drive thru menu van Wils besteld, staat je het volgende feest te wachten: de signatuur Wils kombucha van Oolong thee, duindoornbes en vlierbloesem en prachtig zuurdesembrood van broodsommelier Max met gezouten boter om af te trappen.

Restaurant Wils takeaway drive thru
Brood Restaurant Wils Amsterdam
bijna te mooi om op te eten
Broodsommelier restaurant Wils Amsterdam

Verder een hoofdgerecht met drie bijgerechten. Standaard zit er een lamsschouder bij die een mooi krokante korst van komijn en rozemarijn heeft en lekker mals en vettig is. Vegetariërs krijgen een geroosterde bloemkool in plaats van lam.

Takeaway drive thru restaurant Wils Amsterdam Olympisch Stadion

Omdat ik benieuwd ben naar het groen als hoofd, heb ik één maal vega besteld. En dat was een goede zet. Want de lam is uiteraard te gek, mooi gegaard en te gek van smaak, maar tja lam (mits goed bereid) is gewoon gruwelijk fijn. Ik had al het donkerbruine vermoeden dat ze bij Wils wel raad weten met één van mijn favo veggies.

De geroosterde bloemkool overtreft mijn verwachtingen. De combinatie met de zoete en zure dadels, dukkah en amandel is waanzinnig. Dit gerecht zit zo vol met warme smaken, echt grandioos. Sowieso zijn de verschillende zuren in de gerechten mindblowing goed.

Joris Bijdendijk Restaurant Wils Amsterdam takeaway menu
pompoen

Zoals één van de bijgerechten dat bestaat uit superdunne plakjes rauwe pompoen, gefermenteerde pompoen en gepofte pompoen. Sowieso al fantastisch, maar nog fijner dankzij de olie van salie, de sinaasappel en de amandel.

Restaurant Wils Drive takeaway menu
gele biet

Prachtig om te zien en minstens zo fijn om van te snoepen is het gele biet bijgerecht. Mooi fris en zuur door de schapenyoghurt en framboos en warm en extra spannend door de granola van sesam, pompoenzaden, zonnebloemzaden en pijnboompitten.

Hoe sexy kun je een parelgort maken? Nou behoorlijk sexy blijkbaar. Maak het fris, hartig en voeg er mooie zuren aan toe. Verder kraakverse en knapperige doperwten en je hebt een winnaar te pakken.

Restaurant Wils takeaway drive dessert Amsterdam

En natuurlijk zit er in het Wils DRIVE ook een dessert bij om het geheel af te toppen. Het nagerecht komt in de vorm van een bread and butter pudding met een coating van macadamia en pompelmoes curd en is gewoon een fijn gerecht.

Wat ik ontzettend leuk vind aan het menu van Wils is dat het een toevoeging is aan wat er al is aan takeaways. De afgelopen weken schoten de takeaway-concepten uiteraard als paddenstoelen uit de grond, maar dit menu is echt weer heel anders en zeker de moeite waard om uit te proberen. De gerechten zijn spannend, kloppen aan alle kanten en zijn een festijn om van te eten. Dus zeker doen!

Bekijk het Wils takeaway/DRIVE through menu

Zoals ik al zei, ik deed gisteren dienst als proefkonijn. De Wils DRIVE gaat aanstaande donderdag voor het echie open. Maar je kunt nu al je bestelling plaatsen.

Vanaf deze week kun je op donderdag tot en met zaterdag tussen 17.00 uur en 20.00 uur door de rij-afhaal tuffen met je (bak)fiets, driewieler, éénwieler, bolide, skates. Bedenk het en het kan. Zelfs met de benenwagen ben je welkom bij de Wils DRIVE.

De drive bevindt zich tegenover de ingang van Wils, langs de weg die rondom het Olympisch Stadion loopt. Maar je kunt ook gewoon je bestelling in de hal van Wils afhalen.

Restaurant Wils
Stadionplein 26
Amsterdam Zuid | Stadionbuurt
Takeaway | drive thru

Tags: Wils takeaway | drive thru | drive through restaurant | Wils komt met een take out en drive through waar je maaltijden voor thuis kunt afhalen | drive through met chef Joris Bijdendijk

Translate»
Lees vorig bericht:
Toscanini restaurant koken live Ben van Geelen
De allereerste bySam livestream vanuit de keuken van Toscanini. Kijk je mee?

Deze coronacrisis is natuurlijk gewoon ontzettend ruk voor de horeca. Niet open mogen, geen gasten mogen ontvangen, onzekerheid over het...

Sluiten