De allereerste bySam livestream vanuit de keuken van Toscanini. Kijk je mee?

Deze coronacrisis is natuurlijk gewoon ontzettend ruk voor de horeca. Niet open mogen, geen gasten mogen ontvangen, onzekerheid over het voortbestaan. Echt niet tof, maar gelukkig blijven de meeste chefs gewoon lekker doorkoken. Gewoon thuis of voor hun speciaal voor de lock down ingeroepen takeaway. En hoe leuk zou het zijn als ik eens zo’n chef zou vragen om samen met mij live te koken? Samen kokkerellen, ouwehoeren en over eten praten terwijl we gewoon live uitzenden. Best wel heel erg tof. Dus ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en een paar chefs en andere mensen die ik door de jaren heen heb leren kennen te benaderen. En een van de eerste die ik het vroeg was Ben van Geelen, de chef van Toscanini. Ik heb Ben leren kennen als een zeer gepassioneerde kok en ook nog eens een hele goede chef. En tja, Toscanini is gewoon wel de crème de la crème als het gaat om Italiaans eten. Ze zijn niet voor niets al 35 jaar een begrip in Amsterdam en daarnaast zijn ze vorig jaar nog uitgeroepen tot de beste Italiaan van Nederland. Dus behoorlijk tof. Ik stuurde Ben een bericht en sprak met hem af in het restaurant op de Lindengracht middenin de Jordaan. ‘Wat wil je precies doen? Ik las je bericht eigenlijk maar half.’ Haha. Ok! ‘Nou, zei ik tegen Ben. ‘Ik wil dat je gaat koken op mijn Instagram livestream. Gewoon hier in de keuken. Hij twijfelde geen seconde en riep: ‘Ja leuk, doen we! Ik ga saltimbocca maken!’

bySam livestream: woensdag 20 mei a.s. om 17.00 uur vanuit de keuken van restaurant Toscanini op Instagram live.

Oh en als je me volgt op Insta, dan weet je zeker dat je de livestream niet mist.

Dus daar is hij dan de nieuwe bySam livestream met als eerste gast chef Ben van Geelen van restaurant Toscanini. Verdraaid spannend vind ik het. Normaal gesproken kun je nog editen, eruit knippen en dat soort handige dingen. Maar aanstaande woensdag gaan ben en ik dus hartstikke live. En stiekem heb ik er ook onwijs veel zin in. Het leuke is dat Ben en ik gaan koken uit de Italiaanse bijbel, een kookboek die in samenwerking met Toscanini tot stand is gekomen, dus je kunt live mee kijken en live meeschrijven (of het opnemen, want daar heb je speciale tools voor) en dan kun je thuis die befaamde Toscanini Saltimbocca maken.

Oh en ik heb nog meer toffe mensen gevraagd om mee te doen aan de nieuwe bySam livestream, dus er komen nog meer te gekke live sessies aan. Dus hou bySam en mijn Instagramstories in de gaten!

Tags: livestream | live koken | koken met Toscanini

Translate»
Lees vorig bericht:
Recept scallion pancakes pannenkoeken Aziatisch
Aziatische scallion pancakes recept. Verslavend lekker!

Scallion pancakes, oftewel Aziatische bosui pannenkoeken, zijn gruwelijk lekker. Lees verder

Sluiten