Dim sum maken en cocktails mixen bij Ron Gastrobar Oriental

Als er iets is waar ik nooit genoeg van kan krijgen is het wel dim sum. Ik ben verzot op deze hap-snap-weg-traktaties. Als klein meisje met Asian roots ben ik opgegroeid met deze Chinese hapjes. We aten ze dan ook bijna iedere week bij een traditioneel dim sumrestaurant in Nijmegen. En ik kan je vertellen, ze vervelen nooit, maar dan ook nooit.

Dus toen mij werd gevraagd of ik het leuk zou vinden om bij restaurant Ron Gastrobar Oriental van hun enige échte dim sumchef wilde leren deze kleine kunstwerkjes te maken hoefde ik niet lang na te denken.

Op een zonnige dinsdagmiddag verzamelen een aantal (food)bloggers (Awesome Amsterdam, Culi-Amsterdam, Catch 52, Foodtube, Fabulouscity, Myfoodblog.nl, Society WorldAugust Reign en ikzelf) zich bij hotspot Ron Gastrobar Oriental op de Kerkstraat en in plaats van te zitten en te proeven, staken we onze handen uit de mouwen.

Cocktails maken

Maar eerst achter de bar! Want shake-and-stir-specialist bartender Michel leert ons vandaag een Negroni te maken. In deze cocktail gaan gelijke delen Vermouth, een bitter (zijn favoriet is Campari) en gin. Deze cocktail wordt niet geshaked, maar geroerd. En ook dat gaat op een bijzondere manier. Ik probeer én foto’s te maken én tegelijkertijd aandachtig te luisteren. Oef best lastig!

ron gastrobar oriental bartender cocktails ron gastrobar oriental amsterdam restaurant bar ron gastrobar oriental cocktail bartender

En nu is het onze beurt om te shinen achter de bar. We mogen onze eigen signature Negroni maken. Mijn cocktail bestaat uit Vermuth Negri, een bitter en Wint & Lili Gin.

ron gastrobar oriental amsterdam cocktails negroni

Ok nu de extra’s, stiekem vind ik dat het leukste van het cocktail maken. Een rood pepertje hier, baby koriander daar, wat fijngehakte mint….et voila klaar is Negroni by Sam (en Lotte, want zij was voor vandaag mijn cocktail-mix-buddy).

rongastrobarorientalcocktailworkshopRon Gastrobar Oriental cocktails negroni drinksrongastrobarorientalcocktailspicyron gastrobar oriental amsterdam cocktailsron gastrobar oriental cocktailsrongastrobarorientalcocktailsmaken

Dimsum maken

After drinks, food! Geduldig legt dim sum chefkok Man-Kit aan ons uit hoe je sui kauw en ha kauw moet maken. Tussendoor vertelt hij ook fantastische anekdotes over zijn tijd als leerling dim summaker.

rongastrobarorientalamsterdamcentrum

Tadaa! Niet slecht toch, al zeg ik het zelf. Ik ben best wel een beetje trots op mijn allereerste zelfgemaakte sui kauw.

ron gastrobar oriental dimsum maken

Gelukkig krijg ik af en toe hulp van Sidney die de fijne kneepjes van ’the art of dim sum’ weet. Het fijne van dim sum maken is dat af en toe met een beetje een ‘nip and tuck’ je soms nog even wat kleine schoonheidsfoutjes kunt fixen.

ron gastrobar oriental dimsum workshop

Mijn eerste panda ha kauw ‘made by Sam’  is ook niet verkeerd.

ron gastrobar oriental amsterdam ha kauw made by sam

Pfew dit is wel wat anders dan een bammetje smeren. Ik ben gebroken en heb welgeteld pas negen dim summetjes uit mijn mouw geschud en ben volgens mij al een half uur bezig. ‘Man this is hard work!’ Maar wel echt waanzinnig cool om te doen.

ron gastrobar oriental amsterdam kerkstraat

En daar zijn ze dan de mandjes met vers gestoomde sui kauw en ha kauw.

ron gastrobar oriental gestoomde dumplings ron gastrobar oriental keuken

Tijd om te proeven, maar eerst komt Ron nog even langs om onze culinaire prestaties te beoordelen. “En,” vraag ik hem. “Wat vind je ervan?” Hij knikt en zegt dat het best ok is. Nou die kan ik in mijn zak steken 🙂

ron gastrobar oriental dimsum ron gastrobar oriental ron blaauw restaurant

“Looks great, tastes even better!” Wow, wat is dit fingerlicking good! Nomnom!

rongastrobarorientaldimsumamsterdam ron gastrobar oriental dimsum amsterdam

Hulde aan Rons dim sum team. Met hun vingervlugge dim sum skills maken zij dag in dag uit killer dim sums. Super leuk om te doen en nóg leuker om daarna op te smikkelen. Deze workshop is met stip de leukste ever! Je kunt trouwens ook zelf zo’n dim sum workshop doen. Hoe leuk om je vrienden op te trommelen en met z’n allen aan de slag te gaan.

ron gastrobar oriental team

Ow ja bij Ron Gastrobar Oriental kun je natuurlijk ook freakinlicious Peking duck eten. Met heerlijke gestoomde lotusbroodjes. One of my favourites!! Hmmm!

ron gastrobar oriental peking duck

Ron Gastrobar Oriental
Kerkstraat 23
Amsterdam Centrum

rongastrobaroriental.nl

 

Translate»
Lees vorig bericht:
The Uptown Meat Club Amsterdam
The Uptown Meat Club

Een lekker vleesje van de grill happen op de Van Baerlestraat kan binnenkort bij bar grill restaurant The Uptown Meat Club....

Sluiten