Kleine kunstwerkjes en smaaksensaties

De Kersentuin is helemaal vernieuwd. De bezem ging door het interieur en twee sterrenchef Stefan van Sprang (bekend van restaurant Aan de Poel) maakt nu de dienst uit in de keuken. Zo zo dat is niet mis en ik ben dan ook wel heel erg benieuwd naar wat ons vanavond te wachten staan bij restaurant De Kersentuin in een nieuw jasje.

De Kersentuin Amsterdam Zuid restaurant

Ik sta vrolijk foto’s te maken van het nieuwe frisse logo van De Kersentuin en dan pas zie ik het, wacht het zijn bordjes. En dit blijken dus de ‘signature dishes’ van de sterrenchef te zijn. Het logo wordt opeens nóg leuker.

De Kersentuin Stefan van Sprang

Ik heb jaaaaren terug bij De Kersentuin gegeten en ik herken het interieur gewoon niet meer terug. Wat een verschil! Het is veel warmer en sfeervoller dan dat ik me kan herinneren.

Soft shell crab

Ik ben dol, maar dan ook echt heel erg dol op soft shell crab. Daar kun je bij mij altijd wel mee aankomen, maar deze krab met zachte schil is wel heel erg smakelijk. Sowieso heeft hij een heerlijk krokant laagje, maar hij ligt in een waanzinnige lekkere groene curry. Wat een geuren en smaken. Om je vingers bij af te likken. En hij is ook nog eens lekker mild, dus ook een ‘go’ voor de wat mindere fans van spicy.

De Kersentuin Amsterdam uit eten

Ik blijf er even naar staren, wat een bijzondere verschijning is deze blackened sea bass. Ziet er prachtig uit en gaat er ook goed in.

De Kersentuin Amsterdam diner

Foie gras

Wat een vrolijk bordje! De crunchy toast met foie gras ziet er alles behalve saai uit en hapt lekker weg.

De Kersentuin Amsterdam foie gras

Gamba speciaal

Ja dit gerecht vind ik toch wel heel erg bijzonder. Onder een deken van super fijn gesneden rauwe sjalotjes liggen de krokante gamba’s speciaal. Ik proef de combinatie van de fris scherpe sjalotjes, licht pittige currykruiden en mayonaise en opeens heb ik het, aha zo’n speciaal. Ik vraag het voorzichtig aan de ober en ja ik had het goed. Chef Stefan verslindt menig frikandel speciaal en heeft van een gezonde variant van deze snack een signature dish gemaakt. Zeker een must try als je hier een vorkje komt prikken.

De Kersentuin Amsterdam soft shell crab

Vlees, vlees en nog meer vlees

Tijd voor carnivoor-favourite-dishes! We maken wat ruimte op tafel voor een flinterdun gesneden gebrande entrecote met rode wijnsaus, een kalfssukade en spareribs Bloody Mary. De kalfssukade met sabai azijn is waanzinnig. Super zacht vlees en wat een lekker intense smaken. En dan het loempiatje met wakame…to die for! Ook de spareribs zijn niet mis, heerlijk mals en duidelijk lekker lang in de marinade gelegen.

De Kersentuin restaurant Stefan van Sprang De Kersentuin Amsterdam restaurant BIlderberg hotel

Chocolade festijn

Zelfs als je geen chocoladefanaat bent kun je er niet omheen, dit dessert is tha bomb. Als je met je lepel een tik geeft op de chocoreep kraakt hij blij open en binnenin vind je een kern van vanille en karamelfudge. Pfff dit is niet te filmen goed. Ik maak het niet vaak mee dat ik na drie gangen bij het dessert het ik-wil-meer-gevoel voel op komen, maar van dit chocoladefeest wil ik meer!

dekersentuinamsterdam

Frambozen walhalla

Wauw dit bord is te mooi om van te eten. Wat een mini kunstwerkjes zijn dit!

dekersentuinamsterdamrestaurant De Kersentuin Amsterdam De Kersentuin Amsterdam dessert

Wat een heerlijke avond was dit. De facelift van De Kersentuin heeft het restaurant zeker goed gedaan. Wat ik vooral leuk vind is dat het hier ondanks dat er een sterrenchef in de keuken staat het alles behalve persoonlijk is. Stefan komt zelfs nog even bij ons buurten en over zijn gerechten vertellen. Hoe leuk is dat!

De Kersentuin restaurant Amsterdam zuid

Voordat je aan tafel gaat nog even een drankje doen? Zak lekker onderuit in één van de comfy stoelen of banken.

De Kersentuin lounge Amsterdam

Of installeer je lekker aan de mooie bar.

De Kersentuin Amsterdam bar

Of chill lekker buiten op het overdekte terras.

De Kersentuin tuin Amsterdam De Kersentuin Amsterdam Zuid

 

Wat mij betreft was dit een zeer geslaagde avond. Een hele fijne spot voor een bijzondere avond als je je echt even wilt laten verwennen.

De Kersentuin
Dijsselhofplantsoen 7
Amsterdam Zuid
Borrel | diner | terras

dekersentuin.nl

Translate»
Lees vorig bericht:
Ron Gastrobar Oriental Amsterdam dim sum
Dim sum maken en cocktails mixen bij Ron Gastrobar Oriental

Als er iets is waar ik nooit genoeg van kan krijgen is het wel dim sum. Ik ben verzot op...

Sluiten