Zo zag onze geweldige rondreis door Japan eruit

Ik ben gek op verre reizen maken. Lekker in een andere wereld duiken en kennis maken met een compleet andere cultuur.

Zo’n reis wordt wat mij betreft extra tof door niet op één plek te blijven, maar een rondreis te maken. Zo kom je steeds weer op andere plekken, word je steeds weer ondergedompeld in een nieuwe omgeving en dat is nou precies waar ik heel erg blij van word.

Heen en terug op Tokio

Dus toen we vorige maand naar Japan vlogen pakten we de kaart van Japan erbij en maakten we ons reisplan. Dat we Tokio zouden aandoen was een gegeven. Het was voor ons beiden de eerste keer Japan en tja dan hoort Tokio ook zeker op het lijstje. We startten en eindigden in Tokio. De voornaamste reden hiervoor was dat het vliegticket velen malen goedkoper was als we een retourtje Tokio boekten dan terugreizen via een andere Japanse stad. En zo hadden we Tokio als startpunt, drie weken met volop mogelijkheden en vervolgens Tokio als eindpunt. En toen begon de pret, het inplannen van de drie weken in Japan.

Tokio vakantie tips waar te eten
Tokio

Kyoto, Osaka, Japanse Alpen en de eilanden

We wilden een mix van grote drukke stad, natuur, minder drukke stad en wat stranddagen. Na flink wat onderzoek besloten we dat onze route als volgt werd: Tokio, Japanse Alpen, Kyoto, Osaka, Okinawa en Tokio.

En achteraf kunnen we stellen dat deze route perfect was. De eerste vier dagen in Tokio werden we volle bak meegenomen in de buzz van de stad. Hier en daar spraken mensen nog wat Engels en ze waren gewend aan toeristen, dus we konden ons nog een beetje Westers gedragen. Na die eerste paar dagen belanden we in de bergen. We hadden al wat gebruiken en woordjes geleerd en konden die toepassen.

inwoners zoeken verkoeling bij de rivier

Daarnaast waren we nu ver weg van de drukke stad en konden we relaxen in onze ryokan (traditioneel Japans hotel). Het onthaasten was heerlijk en de rustige dagen gaven ons de kans alle indrukken van het geweldige Tokio te verwerken (en op te schrijven). Net voordat we weer nieuwsgierig werden naar de rest van Japan (dit was voor ons na drie nachten) pakten we de shinkansen naar Kyoto. De oude hoofdstad van Japan, maar Kyoto is veler malen compacter dan de nieuwe hoofdstad van Japan. Daarnaast is de stad wat minder drukker en is er meer laagbouw.

sojamaker in Kyoto

Ook hechten ze in Kyoto meer waarde aan traditie zodat je struikelt over de ambachtsmannen. Even een sojamaker bezoeken of een winkeltje opzoeken waar ze al generatie op generatie op traditionele wijze chopsticks maken is hier goed te doen. Daarnaast ligt Kyoto aan een rivier en aan de voet van vele bergen kun je heerlijk op je fiets langs de rivier fietsen of een hike maken. Een bezoek aan Tokio is een mooie mix aan rust, natuur en het stadse. Wij brachten vier nachten door in Kyoto en dat was zeker genoeg om een goede indruk van de Japanse stad te krijgen.

Kyoto vs Osaka

Vanaf Kyoto ben je in een half uurtje per trein in Osaka. Osaka is alles wat Kyoto niet is. Is Kyoto rustig en zijn mensen beschaafd en traditioneel, Osaka is schreeuwerig, de mensen zijn brutaler en hier hebben mensen juist wat minder met regels.

Beide steden hebben hun charmes en ik vond het te gek om zo direct de vergelijking te kunnen maken. Twee nachten Osaka was voor ons meer dan genoeg.

Vanaf Osaka pak je zo hop het vliegtuig naar Naha, de hoofdstad van Okinawa Honto (het hoofdeiland van de eilandengroep). Vanaf Naha kun je vliegen of per boot door reizen naar één van de andere eilanden of op het main eiland blijven. Wij hebben de bus gepakt naar het zuiden van het eiland waar het veler malen rustiger is dan de hoofdstad Naha. Zes nachten chillen op het strand later vlogen we vanaf Naha naar Tokio en brachten we nog drie nachten door in Tokio. Zo konden we nog een paar plekken aandoen die waar we de eerste paar dagen niet aan toekwamen en ook de souvenirs kopen waar we geen drie weken meer rond wilden sjouwen.

Okinawa

Dit was voor ons de perfecte rondreis door Japan. Door rond te reizen hebben we voor ons gevoel een goede indruk gekregen van het land en hoe de mensen op verschillende plekken leven. Uiteraard hebben we maar een deel van het land gezien, maar de volgende keer gaan we zeker terug en maken we een tour langs de andere steden en gebieden van Japan.

We zijn nu alweer aan het oriënteren op onze volgende reis. Dit keer willen we naar de andere kant van de wereld. Naar het Caribisch gebied! Want hoe geweldig we Japan ook vonden, we misten wel een beetje het tropische sfeertje. Okinawa heeft zeker prachtige eilanden inclusief wuivende palmbomen, blauw water en stranden met wit zand, maar echt tropisch en laid back zoals de Caribbean is, is het gewoon niet. Japanners bouwen praktische gebouwen, stevig en functioneel. En wij wilden gewoon chillen in een hangmat met een kokosnoot. Dus onze volgende bestemming wordt het Caribisch gebied. Ons plan? Costa Rica, Porto Rico, Belize, Guatamala of een rondreis door Cuba maken.

Heerlijk dwalen door kleurrijke straten, de salsa dansen op Caribische muziek en de hele dag tropisch fruit en visjes eten. Ik heb er nu al zin in!

Cuba!

Photo by Juan Rojas on Unsplash

Tags: rondreis door Japan | vakantie in Japan | vakantietips | reizen | rondreizen | reizen door Japan |

Translate»
Lees vorig bericht:
Ben Cohen Streetfood Amsterdam restaurant
BEN COHEN Streetfood de nieuwe Tel Aviv streetfoodtent van de zoons van shoarmakoning van Amsterdam

Ben Cohen was het die de shoarma zoals we vandaag de dag snacken bedacht. Lees verder

Sluiten