Must try cocktailbar Rosalia’s Menagerie

Cocktails drinken I just love it. En nu is er een cocktailbar geopend waar nippen aan een cocktail nóg leuker wordt gemaakt. Rosalia’s Menagerie ging gisterenavond stiekempjes open op de Kloveniersburgwal in hartje Amsterdam Centrum. Een cocktailbar waar het hart van iedere cocktailfanaat even een slag overslaat. Één woord voor deze nieuwe cocktailspot: WAANZINNIG!

Rosalia's Menagerie cocktailbar Amsterdam Kloveniersburgwal Cocktailbar Amsterdam Rosalia's Menagerie

Nieuwe cocktailbar op de wallen

Bij binnenkomst bij Rosalia’s Menagerie is het gelijk BAM een welkom-thuis-gevoel. Het knuffelgehalte van zowel de twee mannen (Thomas en Wouter) en de vrouw (Alina) achter deze awesome cocktailbar als het interieur is dik aanwezig. Ik word ontvangen met een grote glimlach en krijg direct een punch in mijn handen.

De cute hoekjes en grappige props maken het een picture perfect spot. ‘Spot de dieren,’ luidt het advies. Yup aapjes, papegaaien en een opgezette vleermuis (‘Hij heet Archibald’) iek! all over the place.

Bij Rosalia’s lijkt het net alsof je in de phone booth van Bill & Ted bent gestapt (anyone no?) en terug naar granny’s tijd bent gegaan. Kitsch behang, protserige stoelen en banken met bloemetjes print en het klopt gewoon. Alina heeft alles zelf opnieuw laten bekleden om deze Mary Poppins-look te benaderen and she did a damn good job. Ik wil hier wonen!

Rosalia's Menagerie cocktailbar Amsterdam wallenRosalia's Menagerie Amsterdam bar cocktail

Cocktails met doperwten

Natuurlijk wordt er ook wat voor ons geshaked. En dat komt gezien het cv van de drie achter deze bar (Thomas en Alina hebben elkaar ontmoet toen ze beiden bij Hiding in Plain Sight werkten en Wouter heeft bij THE DUCHESS cocktails geshaked) wel goed. Met een Ms Peacock, een mooie cocktail met erwten erin, zit ik als a happy camper op mijn barkruk. De cocktails gaan in mooie glazen. Thomas vertelt dat ze hun stinkende best hebben gedaan om glazen te vinden die niemand anders heeft en dat is goed gelukt.

Rosalia's Menagerie cocktail food bites Rosalia's Menagerie food cocktails Amsterdam bar

Cocktails and food

Als je vraagt naar de cocktailkaart krijg je een mooi gebonden boek dat meer lijkt op een logboek van Columbus dan een kaart met mixed spirits in je handen. In de verzameling van vriendelijk geprijsde cocktails (al vanaf 10 euro) vind je geen name dropping van drankmerken, maar wel een beschrijving van de smaken zoals earthy, fresh and floral of fiery. Dus kijk waar je zin in hebt en zoek er een mooie cocktail bij.

Cocktails nippen daar hoort natuurlijk wat te nibbelen bij. De chef zorgt voor bijpassende bites, zoals een toast met krab en homemade gyoza (met truffel, foie gras, kip, paksoi, gember en lente ui) mjam!

Rosalia's Menagerie mocktail cocktail zonder alcohol

Mocktails, cocktail zonder booze bij Rosalia’s

We sluiten af met een verrassingscocktail of eigenlijk een mocktail. Na de eerste slok van spicy gember en frisheid wordt ons verklapt dat we een drankje zonder alcohol nippen. Dankzij de gember en hun huisgemaakte bruiswater van koffieschillen en pistachenoten lijkt het bijna (ik zeg bijna hè) alsof je een boozy cocktail zit te drinken. Er staan twee mocktails op de kaart, dus ook als je geen alcohol mag of wilt zit je hier goed.

Over Rosalia’s Menagerie

De mini dierentuin bij Rosalia’s Menagerie is een knipoog naar de Blauwe Jan Herberg, een populaire herberg in de 18e eeuw waar wereldreizigers hun schulden afbetaalden met exotische dieren die ze hadden mee gegrist tijdens hun vele reizen (meestal uit Indonesië) en deze dieren en rariteiten die je daar kon bekijken vind je terug bij deze nieuwe cocktailbar. Blijkbaar is een menagerie een verzameling van wilde en exotische dieren en ik dacht dat het iets te maken had met eten ofzo haha.

Rosalia is een fictieve wereldreizigster, want cocktailbars met een mannennaam, daarvan zijn er al genoeg wordt ons verteld. Maar later hoorde ik iets heel erg leuks: Rosalia is ook de naam van Alinas oma. Ha hoe leuk!

Amsterdam Cocktailweek komt eraan. Read all about it.

Rosalia’s Menagerie
Kloveniersburgwal 20
Amsterdam Centrum
Drinks | cocktails | food

Rosalia’s is open op donderdag, vrijdag en zaterdag.

[mapsmarker marker=”310″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
De Bajes Amsterdam hotspot
De Bajes te gekke nieuwe spot op de Utrechtsestraat

De Bajes is AAN! De bar restaurant op de Utrechtsestraat (ter hoogte van het Rembrandtplein) is sinds vandaag Lees verder

Sluiten