Sapporo ramen SORA West het nieuwe ramenrestaurant van Sapporo in de Baarsjes

Sapporo Ramen SORA op de Ceintuurbaan door ondergetekende gebombardeerd als het beste ramenrestaurant van Amsterdam. Althans vooral voor zijn tonkotsu ramen (een ramen met een broth op basis van varken). Zijn soep heeft een mooie dikte en een fantastische gelaagdheid. Zijn noedels haalt hij uit Sapporo, dat is waar hij zelf vandaan komt en laat dat nou ook nog eens de stad in Japan zijn waar ramen zijn oorsprong heeft. Je zou dus kunnen zeggen dat hij wel wat weet over ramen. Meer over het verhaal achter deze goddelijke kom met noedels en soep en waarom zijn restaurant SORA heet lees je in het interview dat ik had met eigenaar en chef Shin. Een tijdje terug opende Shin een tweede Japanse spot in de Pijp. Dit werd geen ramenrestaurant, maar een izakaya (Japanse eetbar) Ramen Dining Bar Sora genaamd op de Albert Cuypstraat. Met op de kaart dezelfde smakelijke ramen, maar daarnaast ook Japanse snacks en kleine gerechtjes. Nog zo’n fijn plekje om watertandend en al naar toe te fietsen.

Psst heb je het al gehoord? Amsterdam krijgt een ramenfestival!

Sapporo Ramen SORA West eerste ramenrestaurant in de Baarsjes

Maar er meer in de maak voor fans van de kommen met ramen van Sapporo Ramen SORA, want Shin opent binnenkort een tweede ramenrestaurant in het westelijk deel van Amsterdam, de Baarsjes om precies te zijn. En om nog exacter te zijn in de Marco Polostraat (om de hoek van de Jan Evertsenstraat). Op nummer 223 waar ooit het vage tapasrestaurant Salvador zat dat werd gesloten na een drugsvonst. Maar Shin gaat er met zijn Japanse bezem doorheen en aan de foto’s op social te zien zitten ze nog in de verbouwfase, maar waarschijnlijk ergens deze herfst prijkt er hier een nieuw ramenrestaurant in de Baarsjes. En daarmee is het eerste ramenrestaurant in de Baarsjes een feit. Hoppa! Fantastisch nieuws voor ramenlovers in deze buurt in West!

Hier eet je de beste ramen van Rotterdam. (ze maken er hun eigen noodles gewoon on the spot!)

Sapporo Ramen SORA West
Marco Polostraat 223
Amsterdam West | De Baarsjes
Lunch | diner

Openingstijden Sapporo Ramen SORA West
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag van 12.00 uur tot 15.00 uur en van 17.30 uur tot 21.00 uur
Donderdag van 12.00 uur tot 15.00 uur en van 17.30 uur tot 21.00 uur
Vrijdag van 12.00 uur tot 15.00 uur en van 17.30 uur tot 21.00 uur
Zaterdag van 12.00 uur tot 21.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 21.00 uur

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Sapporo Ramen SORA West

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Sapporo Ramen SORA West 52.367700, 4.856320

Tags: eerste ramenrestaurant in de Baarsjes Amsterdam West | Sapporo Ramen SORA opent een ramenrestaurant in Amsterdam West | beste ramenrestaurant van Amsterdam opent een ramen spot in de Baarsjes

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Mooie Boules Amsterdam jeu de boules
Hidden places locals hang out (and don’t want you to know about)

Amsterdam has a lot of hidden cool places. Lees verder

Sluiten