Sapporo ramen SORA West het nieuwe ramenrestaurant van Sapporo in de Baarsjes

Sapporo Ramen SORA op de Ceintuurbaan door ondergetekende gebombardeerd als het beste ramenrestaurant van Amsterdam. Althans vooral voor zijn tonkotsu ramen (een ramen met een broth op basis van varken). Zijn soep heeft een mooie dikte en een fantastische gelaagdheid. Zijn noedels haalt hij uit Sapporo, dat is waar hij zelf vandaan komt en laat dat nou ook nog eens de stad in Japan zijn waar ramen zijn oorsprong heeft. Je zou dus kunnen zeggen dat hij wel wat weet over ramen. Meer over het verhaal achter deze goddelijke kom met noedels en soep en waarom zijn restaurant SORA heet lees je in het interview dat ik had met eigenaar en chef Shin. Een tijdje terug opende Shin een tweede Japanse spot in de Pijp. Dit werd geen ramenrestaurant, maar een izakaya (Japanse eetbar) Ramen Dining Bar Sora genaamd op de Albert Cuypstraat. Met op de kaart dezelfde smakelijke ramen, maar daarnaast ook Japanse snacks en kleine gerechtjes. Nog zo’n fijn plekje om watertandend en al naar toe te fietsen.

Psst heb je het al gehoord? Amsterdam krijgt een ramenfestival!

Sapporo Ramen SORA West eerste ramenrestaurant in de Baarsjes

Maar er meer in de maak voor fans van de kommen met ramen van Sapporo Ramen SORA, want Shin opent binnenkort een tweede ramenrestaurant in het westelijk deel van Amsterdam, de Baarsjes om precies te zijn. En om nog exacter te zijn in de Marco Polostraat (om de hoek van de Jan Evertsenstraat). Op nummer 223 waar ooit het vage tapasrestaurant Salvador zat dat werd gesloten na een drugsvonst. Maar Shin gaat er met zijn Japanse bezem doorheen en aan de foto’s op social te zien zitten ze nog in de verbouwfase, maar waarschijnlijk ergens deze herfst prijkt er hier een nieuw ramenrestaurant in de Baarsjes. En daarmee is het eerste ramenrestaurant in de Baarsjes een feit. Hoppa! Fantastisch nieuws voor ramenlovers in deze buurt in West!

Hier eet je de beste ramen van Rotterdam. (ze maken er hun eigen noodles gewoon on the spot!)

Sapporo Ramen SORA West
Marco Polostraat 223
Amsterdam West | De Baarsjes
Lunch | diner

Openingstijden Sapporo Ramen SORA West
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag van 12.00 uur tot 15.00 uur en van 17.30 uur tot 21.00 uur
Donderdag van 12.00 uur tot 15.00 uur en van 17.30 uur tot 21.00 uur
Vrijdag van 12.00 uur tot 15.00 uur en van 17.30 uur tot 21.00 uur
Zaterdag van 12.00 uur tot 21.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 21.00 uur

[mapsmarker marker=”73″]

Tags: eerste ramenrestaurant in de Baarsjes Amsterdam West | Sapporo Ramen SORA opent een ramenrestaurant in Amsterdam West | beste ramenrestaurant van Amsterdam opent een ramen spot in de Baarsjes

Translate»
Lees vorig bericht:
Mooie Boules Amsterdam jeu de boules
Hidden places locals hang out (and don’t want you to know about)

Amsterdam has a lot of hidden cool places. Lees verder

Sluiten