Ik ging op reis zonder te weten waarheen en dit is wat er gebeurde

Wat leuk je gaat een weekendje weg. Waar ga je heen? ‘Ehhhh,’ geen idee. Als je me een half jaar geleden had gevraagd of ik dat zou doen, op reis gaan zonder de bestemming te weten, had ik je waarschijnlijk glazig aangekeken. ‘Nou nee’. Ik hoorde weleens over mensen die op reis gingen en pas op Schiphol te horen kregen waarheen. Gekken vond ik ze. Ik ben namelijk nogal een control freak en ik kom graag beslagen ten ijs. Vroeger als kleine Sam vertrok ik op koudere dagen altijd met een sjaal en handschoenen ‘voor de zekerheid,’ zei ik dan. En dat is er eigenlijk nooit meer uit gegaan. Voordat mijn vriend en ik op reis gaan pluizen we alle coole reisgidsen uit, kijken we of Anthony Bourdain er toevallig is geweest en tips  heeft, checken we of er een top 50 restaurant is waar we naartoe móeten en struinen we blogs af. Alle verzamelde tips gaan in een gedeeld Evernote lijstje en gewapend met deze golden list reizen we naar onze zorgvuldig uitgekozen foodie bestemming. Want daar draaien onze trips altijd om: goed en lekker eten.

Srprs.me challenge

Maar goed, kleine meisjes worden groot en ik hou er ook wel van uitgedaagd worden. Dus toen srprs.me mij vroeg of ik op citytrip wilde met mijn bestemming als verrassing moest ik eerst even slikken, maar het gewoon-doen-gevoel overheerste. Ok, let’s go.

Als je srprs.me nog niet kent. Het is een nieuwe manier van reizen waarbij je als ware de controle uit handen geeft. Je geeft aan waar je hart sneller van gaat kloppen, je geeft je no go bestemmingen op, selecteert waar vandaan je wilt vliegen, wat voor type accommodatie je voorkeur heeft, je geeft je reisdata op en vervolgens laat je het gaan. Het team van srps.me gaat vervolgens voor je aan de slag om je citytrip te plannen. En de bestemming? Die krijgen je pas te horen op Schiphol.

Voorpret

‘Over drie weken gaan we weg. Heb je er zin in?’ vraag ik mijn vriend. ‘Ik weet niet waar ik zin in moet hebben,’ antwoordt mijn vriend. Oh ja das waar. Het is best een gek gevoel om je te verheugen op ehhh ja wat eigenlijk? Toch hoor ik iets in me jubelen ‘yay ik ga weg’ gevolgd door een gevoel van ontspannenheid dat ik niets hoef te regelen voor mijn reis. Ik hoef geen reisgids te kopen, geen lijstjes te maken en me zorgen te maken dat ik het niet heb gedaan, want ik weet niet waar ik naartoe ga.

Pling mail van srprs.me. Nog negen dagen te gaan… Yes het komt dichterbij. Ik scroll naar beneden in de hoop dat ze ergens per ongeluk de bestemming verraden. Maar nee. De kraskaart landt over een paar dagen op je deurmat en over twee dagen onthullen we de weersvoorspellingen van je bestemming. Mijn hartslag gaat omhoog, dit is spannend! Ik app mijn vriend, hij heeft de mail ook gehad en op de link geklikt met een teller die aftelt. Aaah exciting.

Eigenlijk zijn we nog geen steek verder en weten we net zo weinig als een paar minuten geleden, maar de adrenaline giert door mijn lijf vooral omdat de teller aftelt. Jemig hij lijkt wel in slowmotion te gaan. Ik betrap mezelf erop dat ik de dagen erna blijf klikken op de link om te kijken of de bestemming er op wonderbaarlijke wijze wel op staat en hoe lager de cijfers op de teller worden hoe blijer ik word.

De weersvoorspelling

Nog een week te gaan voordat we vertrekken. Dit is dé dag dat we de weersvoorspelling krijgen. Er wordt vandaag weer lustig geklikt op de link. De teller staat inmiddels op:

Scrollend naar beneden voel ik mijn hart in mijn keel kloppen. Oh please laat het mooi weer zijn waar we naartoe gaan. Alsjeblieft geen regen, geen 15 graden.

Scroll, scroll…

Hoppa, daar word je wel vrolijk van. Ik krijg gelijk zin om in te pakken. Dit betekent zwierige jurkjes, sandaaltjes, mijn bikini en meer zomerse vrolijkheid in mijn koffer. Ondertussen fantaseren mijn vriend en ik over de bestemming. ‘Misschien gaan we wel naar Lissabon of Porto,’ oppert mijn vriend. Later appt hij: ‘Ik maak alvast een Lisboa lijstje’. Het is zo grappig dat je toch op de één of andere manier de neiging hebt om een bestemming voor de geest te halen.

Het is zover. We gaan!

We hebben een vroege vlucht, althans dat hoop ik, want volgens onze persoonlijke srprs.me pagina moeten we om 5.30 uur op Schiphol zijn. Dus hopelijk vertrekt ons vliegtuig niet pas om 10.00 uur. Dat betekent om 5.25 uur de trein en om 4.30 uur de wekker. Men dit is vroeg. Zo vroeg zelfs dat ik in onderstaand filmpje denk dat ik om 4.05 uur op pad ga haha.

 

Jaaah Bordeaux we komen eraan. Zo gaaf en wat was dit bijzonder en spannend. Mijn verslag over Bordeaux lees je binnenkort op bySam.

En zou jij het doen? Op citytrip gaan met destination unknown?

Translate»
Lees vorig bericht:
Sapporo ramen sora west Amsterdam noodles
Sapporo ramen SORA West het nieuwe ramenrestaurant van Sapporo in de Baarsjes

Sapporo Ramen SORA op de Ceintuurbaan door ondergetekende gebombardeerd als het beste ramenrestaurant van Amsterdam. Lees verder

Sluiten