Japanse fruit sandwich (fruit sando) zijn een hit in Japan en zo maak je ze

Ik ben de laatste tijd nogal gefascineerd door de populaire Japanse fruit sando’s.

Dit zijn sandwiches van melkbrood gevuld met fruit en opgeklopte slagroom. Supermakkelijk om te maken, heel erg lekker en ook nog eens knap om te zien. Ik zag ze op Instagram voorbij komen in de vorm van een konijn en het leek me ontzettend leuk om dit eens na te maken. Hieronder het recept zodat je deze Japanse fruit sandwiches in de vorm van deze cute haasjes ook zelf kunt maken voor de lunch, brunch of snack.

Dit heb je nodig om fruit sando’s te maken

5 fruit sando’s | bereidingstijd 15 minuten

  • 4-5 aardbeien, 1 kiwi en 5 blauwe bessen (uiteraard kun je ook ander fruit nemen)
  • 10 sneetjes melkbrood of witbrood
  • 250 ml slagroom
  • 25 gram suiker (optioneel)
  • een beetje chocopasta

Verder nodig:

  • garde of (hand-/staaf-)mixer
  • scherp mes
  • konijnvormige uitsteekvormpje (ik heb hem bij de Hema gehaald, maar ik zag ook deze konijnuitsteekvormpjes)
  • satéprikker

Zo maak je de Japanse fruit sandwiches

1.Steek met het uitsteekvormpje 10 konijntjes uit. Zorg dat je de broodkorst niet meeneemt.

2.Klop de slagroom stijf (evt. met suiker).

3.Halveer de aardbeien en de zwarte bessen en snijd de kiwi in zes parten.

4.Beleg vijf sneetjes met het fruit, schep er per sneetje drie tot vier eetlepels slagroom bovenop en verdeel het over het sneetje. Leg de overige vijf sneetjes bovenop de halve sandwiches. Doop het puntje van een satéprikker in de chocopasta en teken met het in choco gedoopte puntje oogjes en een neusje op het bovenste sneetje. En klaar is je bunny fruit sando.

Japanse fruit sandwiches recept zelf maken

Ook interessant

Paasrecepten | paasbroodjes recept | Japanse fruit sandwiches in de vorm van een bunny

Translate»
Lees vorig bericht:
Curry pop up Conservatorium Hotel Taiko Amsterdam
Hotpot, chocofondue, uitgebreide paasbrunch, zo maak je van Pasen 2021 een feest

Of je nou gaat voor een fondue, een tafel vol met lekkers of een groot stuk vlees om met z'n...

Sluiten