Japanse fruit sandwich (fruit sando) zijn een hit in Japan en een leuk idee voor Pasen

Ik ben de laatste tijd nogal gefascineerd door de populaire Japanse fruit sando’s.

Dit zijn sandwiches van melkbrood gevuld met fruit en opgeklopte slagroom. Supermakkelijk om te maken, heel erg lekker en ook nog eens knap om te zien. Ik zag ze op Instagram voorbij komen in de vorm van een konijn en het leek me ontzettend leuk om dit eens na te maken voor Pasen. Hieronder het recept zodat je deze Japanse fruit sandwiches in de vorm van Paashaasjes ook zelf kunt maken voor de Paasbrunch.

Dit heb je nodig om fruit sando’s te maken

5 fruit sando’s | bereidingstijd 15 minuten

  • 4-5 aardbeien, 1 kiwi en 5 blauwe bessen (uiteraard kun je ook ander fruit nemen)
  • 10 sneetjes melkbrood of witbrood
  • 250 ml slagroom
  • 25 gram suiker (optioneel)
  • een beetje chocopasta

Verder nodig:

  • garde of (hand-/staaf-)mixer
  • scherp mes
  • konijnvormige uitsteekvormpje (ik heb hem bij de Hema gehaald, maar ik zag ook deze konijnuitsteekvormpjes)
  • satéprikker

Zo maak je de Japanse fruit sandwiches

1.Steek met het uitsteekvormpje 10 konijntjes uit. Zorg dat je de broodkorst niet meeneemt.

2.Klop de slagroom stijf (evt. met suiker).

3.Halveer de aardbeien en de zwarte bessen en snijd de kiwi in zes parten.

4.Beleg vijf sneetjes met het fruit, schep er per sneetje drie tot vier eetlepels slagroom bovenop en verdeel het over het sneetje. Leg de overige vijf sneetjes bovenop de halve sandwiches. Doop het puntje van een satéprikker in de chocopasta en teken met het in choco gedoopte puntje oogjes en een neusje op het bovenste sneetje. En klaar is je Paas bunny fruit sando.

Japanse fruit sandwiches recept zelf maken

Ook interessant

Paasrecepten | paasbroodjes recept | Japanse fruit sandwiches in de vorm van een bunny

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Curry pop up Conservatorium Hotel Taiko Amsterdam
Hotpot, chocofondue, uitgebreide paasbrunch, zo maak je van Pasen 2021 een feest

Of je nou gaat voor een fondue, een tafel vol met lekkers of een groot stuk vlees om met z'n...

Sluiten