Zo maak je de gruwelijk lekkere shrimp toast rolls van David Chang

In de Netflix serie Ugly Delicious gaat chef David Chang in de aflevering over Thanksgiving naar zijn ouderlijk huis. Eerst shopt hij met mama Chang de benodigde ingrediënten en duikt hij samen met zijn moeder en Peter Meehan de keuken in om typische Chang Thanksgiving gerechten te koken. Één van deze familie Chang dishes is een shrimp toast rolls. Je ziet deze garnalentoast wel vaker voorbij komen in de Aziatische keuken. Meestal in de open faced vorm waarbij een witte boterham besmeerd wordt met een garnalenmengsel en vervolgens gefrituurd wordt. Maar chef Chang heeft een andere versie. Hij walst witte boterhammen plat met een deegroller, doet er wat garnalenvulling op en rolt de shrimp toast op als een loempia en gooit het vervolgens in het hete vet. Ook gaat er Chinese pruimensaus (plum sauce) in de vulling. David’s take on the classic shrimp toast intrigeert me en ik besluit zijn garnalentoast te proberen te maken. In de aflevering deelt Chang geen recepten, dus het is gewoon uitproberen en ik moet zeggen dat ik de shrimp toasts rolls behoorlijk goed gelukt zijn. Door de bammetjes op te rollen blijven de sappigheid van de vulling in het rolletje en wordt het garnalenmengsel omringd door één en al knapperigheid. Briljant chef Chang!

Deze garnalenrolletjes zijn ideaal om te serveren tijdens een (Nieuwjaars)borrel.

Dit heb je nodig voor zes garnalenloempia’s

 • 100 gram rauwe garnalen (gepeld en schoongemaakt)
 • een stuk van 1 cm gember (geschild)
 • 5 theelepels sojasaus
 • 2 theelepels sesamolie
 • 5 eetlepels (+extra als dipsaus) Aziatische pruimensaus (te koop bij de toko)
 • 1 bosui (het wit in grove stukken gehakt)
 • 1 eiwit
 • arachideolie om in te bakken
 • zes vierkante witte boterhammen

Verder nodig:

 • blender of Magimixer
 • frituurpan of diepe pan om in te bakken
 • deegroller (heb je die niet? Een wijnfles werkt ook prima)

Zo maak je de shrimp toast rolls á la David Chang

Hak de garnalen, gember, en bosui in de Magimixer, keukenmachine of met een staafmixer fijn tot een puree. Roer de sojasaus, sesamolie en pruimensaus door het garnalenprutje totdat alles goed met elkaar gemengd is. Doe de eiwit bij de garnalenvulling en roer goed door.

Snijd de korsten van het witbrood en rol de boterhammen met een deegroller tot platte loempiavelletjes. Lepel ongeveer twee theelepels garnalenvulling aan het begin van het loempiavelletje (houd ongeveer 1 cm over aan de randen) en rol de loempia op. Druk de zijkanten goed dicht door de uiteinden tussen duim en wijsvinger te drukken.

Verhit een (frituurpan)pan met een flinke laag arachideolie. Test of de olie heet genoeg is door er een klein kruimeltje wit brood in te gooien. Wanneer de olie begint te bubbelen rondom het brood is de olie heet genoeg. Doe de garnalenrolletjes in de hete olie. Ik heb er per keer twee tegelijk gebakken, maar hoeveel je er tegelijk kunt doen hangt af van de grootte van je pan. Bak de shrimp toast rolls ongeveer twee minuten en keer om en bak nogmaals twee minuten aan de andere kant totdat de garnalenrolletjes mooi bruin zijn. Gaat het bakken te hard? Zet dan het vuur wat lager. Laat de krokant gebakken shrimp toast rolls uitlekken op een bord met keukenpapier en serveer met wat pruimensaus.

Maan maan sik!

Translate»
Lees vorig bericht:
Susam Pang bySam
Dit zijn mijn favoriete restaurants en topmomenten van 2018

Het einde van 2018 nadert en tja dan word ik ook een beetje emo. Lees verder

Sluiten