Spaghetteria opent een vierde pastabar aan Olympiaplein

Spaghetteria Amsterdam breidt haar pasta imperium uit met een vierde pastabar: Spaghetteria Olympiaplein. En dat is best wel heel erg fijn nieuws voor fans van de verse pasta’s van de succesvolle pastaformule.

Spaghetteria Olympiaplein Amsterdam

Op de plek waar Oost in Zuid zat op het Olympiaplein opent binnenkort pastabar Spaghetteria Olympiaplein. Als je er nu langs fietst en naar binnenspiekt zie je dat ze nog flink in de verbouwing zitten, maar als deze nieuwste Spaghetteria in de voetsporen van haar grote broers treedt, kunnen we een superknus en no-nonsense pastarestaurant verwachten waar je lekker kunt binnendroppen en een plekje kunt uitzoeken aan de lange tafels voor een goed bord pasta.

Pastabar Spaghetteria Amsterdam

Een tijdje terug werd ik door Spaghetteria uitgenodigd om een kijkje te nemen in hun pastalab in Amsterdam Oost. Eigenaar Bert vertelt ons onder andere dat hij toen hij jaren geleden met zijn pastaspot begon nog iedere dag de pasta’s met de hand zat te maken. Erg ambachtelijk en leuk allemaal, maar toen het steeds drukker en drukker werd was dit uiteraard niet meer vol te houden. Dus toen kwamen ze op het idee om hun eigen pastalab met knallers van pastamachines op te richten. Uit de pastamakers rollen de meest uiteenlopende pastasoorten die later op je bord belanden. De Italiaanse koks in de keuken zorgen voor de mooie Italiaanse sauzen en de knappe mannen in de bediening (echt het lijkt wel alsof alle mannen bij Spaghetteria fijn voor het oog zijn) zorgen ervoor dat je niets te kort komt.

Op z’n Italiaans

Naast een echte Italiaanse pasta kun je bij Spaghetteria ook terecht voor het echte Italiaanse gevoel. Zo krijg je bij je pasta geen lepel, want een echte Italiaan gebruikt het opstaande randje van zijn bord om de pasta op te lepelen. En een kop cappuccino dat drinken de Italianen alleen in de ochtend en om die reden is een kop koffie met opgeschuimd melk na je bord pasta uit den boze hier. Dat is toch mooi?

En nu kunnen we na Spaghetteria op de Van Woustraat, Spaghetteria in Oud-West en Spaghetteria in Oost ook binnenkort aanschuiven aan de lange tafels van Spaghetteria Olympiaplein. Fijn!

Binnenkort ook in Zuid: MamaKelly. Paradijs voor kipliefhebbers en kreeftfans.

Spaghetteria Olympiaplein
Olympiaplein 176
Amsterdam Zuid
Diner

[mapsmarker marker=”443″]

Tags: Spaghetteria Amsterdam | pasta eten in Amsterdam | pasta eten in Amsterdam Zuid | Italiaans eten Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Karakter x Soi75 Amsterdam
Thai Food Café komt naar Amsterdam Oud-West

Even een Thaise hap naar binnen werken en daarna aan de karaoke (of andersom)? Lees verder

Sluiten