Spaghetteria Oud-West: paradijs voor pastavreters

Spaghetteria heeft met haar eerste vestiging op de Van Woustraat in De Pijp haar naam al gevestigd. En nu is het succesvolle Italiaanse huiskamerconcept ook te vinden in Oud West. Aan het einde van de Ten Katestraat (je weet wel waar de Ten Katemarkt zit) vind je Spaghetteria editie Oud West waar je gezellig Italiaans kunt eten.

Lekker aanschuiven

Reserveren is niet nodig bij hotspot Spaghetteria. Nee, bij deze Amsterdamse Italiaan is het de zoete inval. Je wandelt gewoon naar binnen wanneer je trek hebt in een lekker bordje Italiaanse pasta. De kannen water en glazen staan al op tafel onder het mom van ‘help urself’.

Geen zin in een gesprek? Pak er een Italiaans tijdschrift bij en lepel lekker je pasta naar binnen. Alles kan en mag bij buurt restaurant Spaghetteria. Dat het concept werkt blijkt uit het feit dat de tent iedere avond weer stampvol zit.

Spaghetteria: Italiaans Restaurant in Amsterdam Oud West

Scherpe bediening

Probeer bij Spaghetteria maar eens een tijdje zonder eten of drinken voor je neus te zitten, dat gaat je niet lukken. Ook je nek verdraaien om de aandacht van de bediening te trekken is overbodig. Zelden heb ik namelijk zulk alert bedieningspersoneel gezien. Zodra je gaat zitten wordt je drankje al opgenomen die vervolgens binnen een mum van tijd op tafel staat.

Tijdens het eten loopt het personeel continu met haviksogen rond op zoek naar glazen om te vullen en lege borden om weg te halen. Zonder opdringend of té aanwezig te zijn overigens. Daar kunnen ze bij veel restaurants in Amsterdam nog van leren.

Spaghetteria: Italiaans Restaurant in Amsterdam Oud West

Wat schaft de pot?

Spaghetteria heeft een kleine maar mooie wisselende menukaart met hierop een aantal verse pasta’s (zelfs glutenvrij), kleine salades voor ernaast en een aantal dolci.

Een nieuwe vestiging van Spaghetteria in Amsterdam Oud-West

Spaghetti met mosselen en witte wijn

Spaghetteria: Italiaans Restaurant in Amsterdam Oud West

Tortiglioni met Toscaanse worst, cicoria en grana padano

Spaghetteria: Italiaans Restaurant in Amsterdam Oud West

Krulpasta met ragout van zalm en tomatensaus

Gegarandeerd succes

Spaghetti met mosselen in witte wijn, pastabuisjes met een saus van pittige Toscaanse worst, ricci met een ragout van zalm en tomatensaus of een saus van vier kazen. Het maakt niet uit wat je kiest van de kaart van Spaghetteria, het is sowieso een succes. Ruime porties, verse al dente pasta en pastasausjes vol smaak. Wat wil je nog meer? Ik was met name nieuwsgierig naar de zalmragout. Zal hij droog zijn? Integendeel, hij is zacht en heerlijk.

Het oog wil ook wat

Bij Spaghetteria kun je niet alleen lekker eten, maar in dit restaurant zit je ook leuk. Met de eenvoudige en stijlvolle inrichting kun je het scharen onder de hippe restaurants van Amsterdam. Zeker een aanwinst voor Amsterdam Oud West.

Spaghetteria: Italiaans Restaurant in Amsterdam Oud West

Spaghetteria Oud West
Jan Hanzenstraat 2
Amsterdam Oud West

Spaghetteria is dagelijks geopend voor mooie Italiaanse pasta’s vanaf 17.00 uur

Trek in nog meer verse pasta’s? Probeer één van deze Italiaanse restaurants in Amsterdam.

 

 

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Nieuwe hotspot Lavinia in het centrum van Amsterdam
Lavinia Goodfood op de Kerkstraat: net open en nu al favoriet!

Nip aan je glas wijn of slurp van een ultra gezond sapje terwijl je een Vietnamese rijstloempia of een quinoasalade...

Sluiten