Hier at ik de afgelopen tijd de beste groentegerechten

Zoals jullie weten ben ik geen vegetariër, ik ben eerder een flexitariër.

Een dagje wel een vleesje voor mijn neus, dan weer een paar daagjes niet, etc. Maar ook al ben ik geen vegetariër, ik ben wel gek op een fantastische veggiemagiër. Ja je ziet ze steeds vaker, chefs en koks die waanzinnige dingen kunnen doen met groenten. Toveren met saaiogende knollen, waanzinnige smaken kunnen krijgen uit bieten of texturen van wortel kunnen transformeren tot iets bijna vleesachtigs. Dat is de nieuwe generatie veggiemagiër. En ik ben er gek op. Ik ben nou eenmaal opgegroeid met een moeder die gek gek gek is op groenvoer. Mijn moeder toverde vaak niet één maar twee en soms drie groentegerechten op tafel voor het avondeten. Dus mooi groen voor het diner? Kom maar door!

En aangezien het vandaag World Vegetarian Day oftewel Wereld Vegetarisme Dag is hier de foodspots op een rij waar ik de mooiste groentegerechten of groentemenu’s heb gehad. Sommige restaurants serveren louter vega(n) dishes, maar sommigen hebben zowel mooie vegagerechten als vlees- en of visgerechten op de kaart staan. Ideaal voor als jij en/of je tafelgeno(o)t(en) vleesloos wil gaan en de ander juist niet.

Vegabond De Clercqstraat Amsterdam West gezonde salade

Vegabond

Wat is Vegabond op de Clercqstraat toch een heerlijk veggiewalhalla. In de toonbank van deze funky vegan foodshop prijken de mooiste groentegerechten. Bestel wat lekkers en snoep het aan één van de tafeltjes op. De kimchitosti was mijn ultieme favoriet. Je kunt ook vanalles kopen om mee naar huis te nemen. Denk aan chocolade, granola, drankjes en nog veel meer.

Lees meer over Vegabond

Vegabond De Clercqstraat Amsterdam West kimchi tosti
kimchitosti

Bord’Eau

Naast het ‘gewone menu’ voert chef Bas van Kranen van restaurant Bord’Eau* ook een onwaarschijnlijk goed vega menu. Groenten krijgen het bord als podium om te shinen. De puurheid van de veggies met hier en daar verdraaid spannende sausjes en fermentaties….echt ik heb zo genoten van de groentegerechten dat ik de vlees- en visgerechten met alle liefde doorschoof naar vriendlief.

Lees meer over Bord’Eau

groentengerecht Restaurant Bord'Eau Amsterdam Centrum
Vegetarisch gerecht Bord'Eau Amsterdam

NAZKA

Soms betrap ik mezelf erop dat ik zit te dagdromen over die goddelijke aubergine van de grill die ik at bij NAZKA. Zoveel smaak, zoveel umami en extreem warming. NAZKA is het eerste high end Peruaans restaurant van Amsterdam en naast de klassieke ceviche kun je hier dus ook fantastische veggiegerechten en vlees- en visgerechten eten.

Lees meer over NAZKA

Peruaans eten vegetarisch NAZKA
aubergine

Goldfinch Brasserie

Chef Sidney Schutte is naast eindbaas van Spectrum** ook de eindbaas van Goldfinch Brasserie. Twee prachtige restaurants in het Waldorf Astoria Amsterdam. Een tijdje terug was er een tijdelijk vegamenu waar gasten kennis konden maken met wat veggiemagiër Schutte wel niet kan met groenvoer en ik kan je vertellen dat is niet mis. Genieten, intens genieten is het. Het complete vegamenu is er niet meer in de brasserie, maar er staan wel mooie vegetarische gerechten op als je een vleesloos diner wilt. En voor vleesliefhebbers staat de beroemde signatuur burger van Sidney nog steeds op de kaart.

Lees meer over Goldfinch Brasserie

Uit eten zonder vlees Goldfinch Brasserie Amsterdam Centrum

Ben Cohen Street Food

Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn om mooie groentegerechten op tafel te toveren. Ik at bij Ben Cohen Street Food bijvoorbeeld de bloemkool uit de oven. De bloemkool zag er nog steeds uit als een bloemkool, rook als bloemkool, maar was goddelijk. Volgens eigenaar Dalien Cohen heeft dit gerecht prijzen gewonnen (als ik me kan herinneren in New York) en ik snap het wel. Ik moet snel weer terug voor die grandioze bloemkool.

Lees meer over Ben Cohen Street Food

Translate»
Lees vorig bericht:
Spicy Ramen Challenge Amsterdam Tokyo Ramen Iki
Dit is de nieuwe Spicy Ramen King van de Spicy Ramen Challenge

Gisteren was het dan zover: de Spicy Ramen Challenge en Tokyo Ramen Iki Day. Lees verder

Sluiten