Zelf sushi sandwiches maken. Super leuk, lekker en makkelijk.

De sushi sandwich, onigirazu in het Japans, is een grote hit op Instagram en Pinterest en dat is niet zo gek want deze sandwich van zeewier, gestoomde rijst en kewpie doet het goed op de foto. En niet geheel onbelangrijk, het is ook nog eens een te lekkere snack.

Heb je geen zin om zelf een sushi sandwich te maken? Bij Foo Concepts in Rotterdam maken ze iedere dag verse Japanese style sandwiches.

Sushi sandwich zelf maken

Dit recept voor sushi sandwich is echt super makkelijk en het fijne is dat je zelf kunt variëren met de vulling. Zo kun je kiezen voor alleen groenten zoals wortels, komkommer, bosui, bamboescheuten, sperziebonen, tomaten, radijs of wat je ook hebt liggen. Maar je kunt er ook tonijnsalade of zalm (rauw of gerookt) als vulling gebruiken. Het is aan jou en dat maakt de sushi sandwich ook zo leuk.

Wat je nodig hebt voor twee sushi sandwiches:

  • Twee norivellen
  • 150 gram witte rijst (bijv. Pandanrijst) of kleefrijst (net wat je lekkerder vindt)
  • Kewpie mayonaise (naar smaak)
  • Vershoudfolie (die ik overigens niet heb gebruikt)
  • En vulling naar keuze. De groenten snijd je in lange dunne reepjes. Voor een tonijnsalade mix je tonijn uit blik met kewpie mayonaise, peper en een beetje sojasaus.

Zo maak je de sushi sandwich

Stoom de rijst in je rijstkoker in zo’n 15 minuten gaar (heb je die niet, dan kun je ook een gewone pan gebruiken om de rijst te koken, maar stomen is zoveel lekkerder). Laat de gare rijst even staan en afkoelen. Leg een stukje vershoudfolie uit en leg hierop een norivel. Besprenkel de norivel met een beetje water. Leg dwars op de norivel een vierkantje gestoomde rijst en stapel daarop de vulling (let op! Niet te hoog). Eindig met een beetje rijst en vouw de norivel samen met de folie over de vulling heen totdat je een mooi pakketje hebt.

Ook leuk om een keertje te maken: vegan rainbow sushi van mede foodie Anne Travel Foodie. Klik hier voor het recept (in het Engels).

Laat het pakketje in de folie even staan zodat alles zich een beetje aan elkaar hecht. Verwijder de folie en snijd het pakketje diagonaal door met een scherp mes en je sushi sandwich is klaar. Je kunt er nog kewpie mayonaise over heen doen, het besprenkelen met geroosterde sesamzaadjes, dippen in sojasaus of wat dan ook. Maak er jouw feestje van en enjoy!

Sushi Sandwich zelf maken

Recept sushi sandwich | Zelf sushi sandwich maken

Translate»
Lees vorig bericht:
Two Chefs Bar Amsterdam West bierproeflokaal
Two Chefs Bar nieuwe bierproeflokaal van Two Chefs Brewing in Amsterdam West

Two Chefs Bar wordt een nieuwe bar in Amsterdam West. Lees verder

Sluiten