Takumi Amsterdam: Populair ramenrestaurant eindelijk in Mokum

Takumi Amsterdam is dan eindelijk een feit! Het bekende ramenrestaurant in Dusseldorf dat in Duitsland al een enorme hit is opende afgelopen februari al een vestiging op de West-Kruiskade in Rotterdam en het was natuurlijk een kwestie van tijd totdat ze naar de hoofdstad zouden komen. En ja nu is het dan zover, Takumi komt naar Amsterdam!

Takumi Amsterdam ramenrestaurant

Takumi is zo populair onder de ramenfans dat er zelfs mensen ervoor naar Dusseldorf reizen om wat van deze noodles naar binnen te kunnen slurpen. Bij de nieuwe vestiging in Rotterdam staan ze vaak in de rij voor een heavenly bowl of ramen, dus je kunt je wel voorstellen hoe blij ik ben met de komst van Takumi Amsterdam. Wanneer en waar ze opengaan is mij nog niet bekend, maar ik kan je vertellen dat ik goed voor je in de gaten hou wanneer dit must go ramenrestaurant opengaat in Amsterdam.

Echte Sapporo ramen

Het coole aan het gerecht ramen is dat er eigenlijk geen regels zijn. Alles kan en mag. Zo heb je ramenrestaurants die er lustig op raak experimenteren. Wat resulteert in wel heel bijzondere ramen. Neem bijvoorbeeld Ivan Ramen in NYC (bekend van Chef’s Table seizoen 3). Hij heeft een killer ramen noodle waarop op drie manieren bereide buikspek en op drie manieren bereide knoflook in verwerkt zijn.

Ivan Ramen New York chefs table

In Japan, waar ramen is ontstaan, heeft iedere regio zijn eigen ramen compleet met eigen topping, tare, etc. Bij Takumi serveren ze bijvoorbeeld authentiek Sapporo ramen. Sapporo is de meest noordelijke stad van Japan en laat dit nou net de plek zijn waar het gerecht ramen is geboren.

Alles wat je wilt weten over ramennoodles

Ramennoodles Amsterdam

Pfff heb je nu ook zo’n zin een een steamy bowl of ramen gekregen? Gelukkig hoef je niet te wachten totdat Takumi Amsterdam neerstrijkt want je kunt gewoon ramen happen bij deze spots in Amsterdam.

Wist je trouwens dat Shin Fujita, de eigenaar van Sapporo Ramen SORA, oftewel mijn favo ramenrestaurant in Amsterdam, bij Takumi in Dusseldorf ramen noodles heeft leren maken? Dus als je alvast een taste of Takumi wilt, weet je waar je moet zijn..

Takumi Amsterdam
Amsterdam

Openingstijden Takumi Amsterdam:
Coming soon

[mapsmarker marker=”348″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Kef Amsterdam Proeflokaal terras
Kef opent kaasproeflokaal in Amsterdam Noord

Kef in Noord? Ja ja, de bekende fromagerie waar kaasliefhebbers he-le-maal wild van worden Lees verder

Sluiten