Wilde Kroketten het allereerste krokettenrestaurant van Amsterdam

Kroketten eet je bij een krokettenrestaurant. Ja toch! En laten we er nou toevallig eentje in Amsterdam hebben. Wilde Kroketten heet dit allereerste krokettenrestaurant van Amsterdam en vind je in de Houthavens in Amsterdam West.

Krokettenrestaurant Amsterdam

Bij het krokettenrestaurant eet je dus ehhh kroketten. Maar niet zomaar een kroketje, maar een ambachtelijk handgemaakte krokante snack. Het kroketten maken zit blijkbaar in de genen van eigenaren Ad Poppelaars en zijn zoon Steven. Ad leerde van zijn opa de banketbakker hoe je een killer kroket maakt. Hij leerde zelfs hoe je garnalen moest vissen en hoe je er zelf garnalenkroketten van kunt maken. Autodidactische krokettenmakers noemt Ad henzelf. En toen ze erachter kwamen dat hun kroketten verdomd lekker smaakten hebben vader en zoon hun baan opgezegd om in de Houthavens in Amsterdam West pro style kroketten te maken. Dat doen ze al jaren in een professionele keuken en nu is er dus een krokettenrestaurant bij gekomen. Excuus, het allereerste krokettenrestaurant van Amsterdam.

Twintig verschillende kroketten

40 verschillende smaken gingen in de test bij een proefpanel om te kijken welke kroketten goed genoeg waren om door te gaan voor het echie. Serieus, waar was ik toen dit gebeurde? Ze hebben verschillende vullingen, verschillende paneermethodes, etc getest. Ad vertelt dat ze soms op een wel heel erg creatieve en experimentele tour gingen. Zo maakten ze tien verschillende dessertkroketten, alleen de pecankroket  bleef over. Conclusie: Kroket als dessert is geen succes.

Wilde Kroketten Amsterdam

Wat wel een verrassend goede combi is? Haggis en kroket. Een vriend van hem neemt vanuit Engeland verse haggis mee en dat gaat dus in de kroketten. Mjam die wil ik wel proberen. Uiteindelijk haalden twintig kroketvarianten de eindstreep. Met als topper de garnalenkroket. En al deze toppers kun je dus happen bij het nieuwe krokettenrestaurant in de Houthavens. Uiteraard met bijpassende sausjes, sides en drankjes.

Goed om te weten: Alle kroketten van Wilde Kroketten zijn duurzaam en biologisch oh en er zitten ook vega varianten tussen voor de vega’s en flexitarische kroketteneters.

Meer dan alleen kroketten

Als je een keertje geen zin hebt in kroketten, dan zit je bij restaurant Wilde Kroketten ook goed, want ze hebben ook met een daghap en andere gerechten.

Bij deze nieuwe wijnbar kun je je eigen wijn tappen

Terras aan de Houthavens

Een kroketje eten in de zon? Yes you can! Wilde Kroketten heeft namelijk een terras compleet met uitzicht over de Houthavens en het IJ. Als dat niet uber chill een kroketje happen is. En natuurlijk kun je er een lekker ijskoud biertje, bijpassend wijntje of ander drankje bij nemen om je zit op het terras aan het water extra fijn te maken.

Dit zijn de nieuwste terrassen van Amsterdam

Bekijk alle hotspots van Amsterdam

Wilde Kroketten
Danzigerkade 27
Amsterdam West | Houthavens
Lunch | brunch | borrel | diner | terras

Openingstijden Wilde Kroketten:
Volgen snel

[mapsmarker marker=”349″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Takumi Amsterdam Ivan Ramen NYC
Takumi Amsterdam: Populair ramenrestaurant eindelijk in Mokum

Takumi Amsterdam is dan eindelijk een feit! Het bekende ramenrestaurant Lees verder

Sluiten