The Lobby: hotspot aan de Nes

Hmmm lunchen in een hotel lobby? Ik werd niet meteen enthousiast toen ik voor het eerst hoorde over The Lobby, een nieuwe hotspot aan de Nes dat hoort bij het net geopende Hotel V. Van hun website werd ik al wat enthousiaster en ook de recensies waren lovend. Ok, ik ben nieuwsgierig en vooruit ik ga er maar een kijkje nemen! 
Het lijkt alsof ze voor het interieur van Hotel V en The Lobby de phone booth van Bill & Ted hebben geleend, naar het begin van de 18e eeuw zijn afgereisd en dit alles naar het waanzinnige pand aan de Nes hebben gesleept. Ja ja industrieel is hot!

The Lobby hotspot in Amsterdam

Bij binnenkomst is het rustig, er zijn slechts drie tafels bezet en er loopt behoorlijk wat personeel rond. We kiezen een mooi plekje uit en bekijken de kaart (hamburger, aardappelsalade, boerenbrood, eggs benedicts en flammenkuchen). De tafel naast ons krijgt de flammenkuchen voorgeschoteld (een soort pizzadeeg belegd met ingrediënten uit de Elzas). Ik zie ze worstelen met het deeg en verder ziet het er dun belegd uit.

The Lobby hotspot in Amsterdam

Nee, wij gaan voor het boerenbrood. Eén variant met ossenworst en piccalilly en eentje met pekelvlees en Amsterdamse uitjes. Een hele goede keus kunnen we achteraf zeggen! De ossenworst is van zeer goed kwaliteit vlees wat waanzinnig combineert met de fris pittige piccalilly. Ook het pekelvlees is van zacht en goed vlees.

The Lobby hotspot in Amsterdam


Het kost ons ondanks het feit dat we op een gegeven moment het enige tafeltje over zijn in de zaak toch soms wat moeite om de aandacht van de bediening te krijgen. Ik hou zeker niet van opdringerig personeel naast mijn tafel, maar halve yoga sessies houden om gezien te worden is ook niet mijn favoriet.


The Lobby heeft zeker potentie. De locatie is perfect, al hoor ik vaak de Nes? Waar zit dat? Achter de Bar Italia ow ja die (vreselijke) tent kent iedereen dan weer wel. Het is gevestigd in een waanzinnig pand en er is aandacht besteed aan de aankleding en inrichting. Echter, bij zo’n hotel en lobby hoort gewoon een bustling city feeling en dat heeft het nog niet, maar hopelijk komt dat. Wellicht wel tijdens cocktail hours of ’s avonds voor dinner time, maar de lunch nog niet. Wat ze serveren is wel subliem en zeker de moeite waard. Ik geef ze zeker nog een kans en kom over een tijdje weer terug om de avondkaart te proberen en om te kijken of de vibe is verbeterd.

The Lobby
Nes 49
Amsterdam

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag van 7.00 uur tot 1.00 uur

 

 

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Toastable leuk zaakje voor tosti's in hartje centrum Amsterdam
Toastable: tosti paradijs in hartje Amsterdam centrum

Opeens een enorme craving voor een tosti en de usual saaie geroosterde bammetjes ham/kaas zat? Dan is het tijd voor...

Sluiten