Torre Nova Resort de perfecte uitvalsbasis om Catalonië te ontdekken

Torre Nova Resort kwam uit het niets en veroverde zomaar een plekje in mijn top 10 must stay spots in Europa. Dit kleinschalig en luxe resort ligt op een 19e eeuws Catalaans landgoed pal tussen de bergen, wijngaarden en bossen. Om je een idee te geven van hoe mooi de omgeving is, het wordt ook weleens het Toscane van Catalonië genoemd. Ik bedoel maar.

10 redenen om NU naar Catalonië op vakantie te gaan

Rustig maar dichtbij alles

In 2007 vertrokken Jacqueline Brakel en Geert van Heijningen met hun kinderen ‘ik vertrek’-stijl naar Spanje. Ze verlieten het drukke Amsterdam op zoek naar meer rust en voor hun droomproject: Een eigen resort waar ze mensen konden ontvangen. Een half jaar lang hebben ze ruïnes en loeidure paleizen bezichtigd totdat ze eindelijk op dit landhuis in het middeleeuws dorpje La Torre de Claramunt. Het fijne aan deze plek is dat je volledig buiten de drukte zit en totaal geen last hebt van het massatoerisme, maar wel dichtbij alles zit. In zo’n 45 minuten rijden sta je middenin Barcelona, het te schattige badplaatsje Sitges bevindt zich op 30 minuten rijden en als je de Montserrat wilt beklimmen, ben je er ook zo.

Ik werd door Geert en Jacqueline uitgenodigd om te verblijven op hun pareltje en mezelf te laten onderdompelen in het Catalaanse leven en zo een andere kant van Catalonië te ontdekken. Uiteraard zei ik daar geen nee tegen.

Het mooi gerestaureerde gebouw waarin zich de acht appartementen bevinden.

Ben je meer het type dat wil blijven hangen bij de accommodatie? Dat is bij Torre Nova Resort best wel aangenaam tijdens warme dagen, want vanaf maart kun je meestal al een plons in het zwembad nemen en daarna lekker onderuit zakken op de ligstoelen. Geen verkeerde manier om een middag te spenderen lijkt me.

Naast dat Torre Nova Resort letterlijk groen is door alle bomen en planten, zijn Geert en Jacqueline ook groen bezig. Zo maken ze gebruik van zonne-energie en wordt het zwembad verwarmd met behulp van een vernuftig systeem dat op het dak van een nabijgelegen hutje is geïnstalleerd. Ook bevat het zwembad geen chloor en verbouwen ze groenten op een erf vlak naast het landhuis. Kijk dus niet vreemd op als Jacqueline gezellig voor de deur staat met net geoogst groen voor je om te koken.

Mooi gerestaureerd

Toen Geert en Jacqueline het pand aantroffen was het op zijn zachtst gezegd in niet zo’n opperbeste staat. Ze hebben tien jaar lang bloed, zweet en tranen erin gestopt om het landhuis te maken tot wat het nu is. Wil je weten hoe dat traject eruit heeft gezien? Ze hebben een fotoboek van de hele verbouwing die ze je vast graag laten zien als je ernaar vraagt. Echt, je herkent het pand gewoon niet terug. Ze hebben zoveel eraan verbouwd en het resultaat mag er zijn.

Het is prachtig hoe ze de karakteristieke elementen van het gebouw hebben behouden en hebben gemixt met moderne elementen.

Torre Nova

De appartementen

Het resort bestaat uit acht appartementen. De appartementen variëren van grootte. Zo heb je appartementen voor twee personen, maar kun je ook met z’n achten overnachten in één appartement (verdeeld over drie kamers). Het landgoed mag dan uit de 19e eeuw stammen, maar de inrichting en het comfort is allesbehalve uit de 19e eeuw.

Wat vooral erg prettig is aan de appartementen is het ruimtelijk gevoel. De kamers zijn 4,5 meter hoog, ja je leest het goed! En dat geeft een waanzinnig spatieus gevoel.

Uiteraard zijn de appartementen voorzien van de nodige gemakken. Zo vind je in ieder appartement een Nespressomachine en volledig ingericht keukenblok en de douche die is fijn!! 🙂

Oh en de trap op sjouwen met je koffers hoeft ook niet, want het landhuis heeft een lift! Handig!

En ook het uitzicht is zeker niet mis. Hallo La Torre de Claramunt!

En hier nog een paar sfeerfoto’s om een idee te krijgen wat je te wachten staat bij dit mooie resort.

Torre Nova Spanje villa

Het echte Catalaanse leven

Onze hosts Geert en Jacqueline daagden ons dus uit om het ware Catalonië te ontdekken. Wat dat betekende? Dat betekende dat we de Montserrat beklommen, tussen de locals gingen lunchen tussen de olijfbomen, op bezoek gingen bij één van de beste wijnhuizen van de regio, dwaalden door de steegjes van cute badplaatsje Sitges, een lunch nuttigden op een heus kasteel, een training van een menselijke piramide bijwoonden, een uitstapje naar Barcelona maakten en een barbecue voorgeschoteld kregen van de burgemeester (die als klein jongetje woonde op Torre Nova, hoe bijzonder!).

Hoe dit er allemaal uitzag lees in dit artikel.

En nu de vraag of het ze gelukt is om mij een andere Catalonië hebben laten zien dan ik kende. Nou dat is ze zeker gelukt. Catalonië is indrukwekkend mooi en zo puur en zeker een bezoek waard.

Ga naar de website van Torre Nova Resort

Torre Nova Resort Spanje Catalonië

Geert en Jacqueline

Translate»
Lees vorig bericht:
Bumbu Kitchen Amsterdam Centrum
Bumbu Kitchen: Nieuw Indo spot van Jaimie van Heije en Casper Reinders (permanent gesloten)

Bumbu Kitchen is wat je krijgt als je de kookkunsten van chef Jaimie van Heije Lees verder

Sluiten