Bumbu Kitchen: Nieuw Indo spot van Jaimie van Heije en Casper Reinders (permanent gesloten)

Bumbu Kitchen is wat je krijgt als je de kookkunsten van chef Jaimie van Heije combineert met de design skills van Casper Reinders: Een uber hip restaurant met op de kaart Indonesische gerechten en in het interieur veel lila, zacht roze, rood velours en hout.

Direct reserveren bij Bumbu Kitchen

Tijdloos? Ik denk het niet. Cool? Dat zeker! Die stoelen wil ik ook voor aan mijn eettafel! Zo ontzettend gaaf. En die velours bank nodigt toch gewoon uit om de hele avond jezelf op te installeren. Ja toch!

Bumbu Kitchen Indo food to share

Het hele concept van Indonesisch eten op de kaart komt van Jaimie. Zijn grootouders komen van de Aziatische eilanden en Indo food is voor hem één en al herkenning en nostalgie. En deze smaken wil hij dus vangen in de gerechten bij Bumbu Kitchen. En Aziaten houden er nou eenmaal van om met z’n allen van dezelfde bordjes te eten, dus ook hier jaag je op z’n Aziatisch op hetzelfde eten. En persoonlijk hou ik daarvan, maar ja ik ben zelf dan ook een Aziaat.

Het ene na het andere bordje verschijnt voor mijn neus. Het is bijna niet bij te houden wat we voorgeschoteld krijgen. Maar een greep uit het aanbod van de eerste rondes: Pangsit goreng (die heel erg mooi van smaak is en niet te vet is), een rendang bitterbal die ik wat aan de droge kant vind, een maïskoekje en een gado gado op tempeh (zie hieronder). Het is voor het eerst dat ik tempeh echt lekker vind en de topping van zilveruitjes en rode witlof  is denk ik de gado gado, maar het is dat ik weet dat het gado gado is, want ondanks dat ik het een verfrissende bite vind haal ik er geen gado gado uit.

Er volgen nog meer bordjes. Eentje met gerookte en gestoomde makreel in bananenblad met on the side rode kool. Ik vind de presentatie erg mooi en de behoorlijk zoute vis combineert mooi met de frisse zoetzure rode kool.

Een van mijn favorieten van deze avond verschijnt op tafel: Babi pangang met paprikafrietjes. De babi pangang is 24 uur gepekeld, 48 uur gemarineerd en 12 uur gekookt. Het is het recept van Jaimies oma. En oma kan duidelijk koken, want deze babi pangang (wat verdraaid veel weg heeft van de Kantonese cha siu) is om je vingers bij af te likken. Ok, dit bordje wil ik niet delen.

Het volgende bordje verrast me, want op dit bordje ligt een ceviche van zeebaars. ‘Eten ze veel ceviche in Indonesië,’ vraag ik verbaasd aan degene die het bordje uitserveert. ‘Jazeker,’ is het antwoord. Ik ben nog niet helemaal overtuigd maar begin vrolijk te happen van de zeebaars ceviche met koriander en kokos. De zeebaars zelf mist een zuurtje, maar na een flinke hap van de tijgermelk blijkt aha daar is het zuurtje.

Ook Jamies vader schijnt te kunnen koken, want het volgende gerecht is er eentje naar zijn recept: Een kipsaté met satésaus. Deze is fijn fijn fijn!

Zoals jullie weten ben ik geen dessertfan, ik hou sowieso niet van zoet, maar uiteraard geef ik de desserts altijd een kans. Deze avond brengt drie desserts. Eentje was iets met een taartje, popcornijs en pinda volgens mij (sorry ik ben het vergeten).

Het tweede dessert is een kelapa muda wat vruchtvlees van een jonge kokos betekent. Deze kelapa muda komt met tapiocaballetjes van rozenwater, sorbet van jonge kokos en merengue van rozenwater. Mooie kleuren, maar niet mijn ding.

Wat wel mijn ding is, is het volgende goddelijke Indo sundae en dat heeft met name wat te maken met de to die for karamel van sambal. Het is zout, zoet en pittig tegelijk. Echt dit is alles. ‘Dit moeten jullie in een flesje doen en verkopen,’ suggereer ik aan chef Melle Burger. ‘Ik zal erover nadenken,’ is zijn antwoord. Ik zal het in ieder geval kopen 🙂

Bumbu Kitchen Amsterdam Indonesisch uit eten

Hits: De babi pangang, de kipsaté, pangsit goreng en de sambal karamelsaus. Bumbu Kitchen is een ideale spot voor drankjes in/aan de bar en dat compleet maken met bovenstaande gerechten. Yum!


Reserveren bij Bumbu Kitchen

Een tafel reserveren bij Bumbu Kitchen kan hieronder.

Bumbu Kitchen (in NH Hotel De Doelen)
Nieuwe Doelenstraat 26
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | brunch | drinks | diner

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag van 7.00 uur tot 23.00 uur

[mapsmarker marker=”15″]

Tags: Nieuw Indonesisch restaurant Jaimie van Heije en Casper Reinders | nieuw restaurant Casper Reinders | nieuw restaurant in hotel de Doelen | Indonesisch restaurant Amsterdam Centrum | Indonesisch uit eten Amsterdam

 

Translate»
Lees vorig bericht:
NOMADS Amsterdam Oostpoort restaurant bar
Wauw wat is NOMADS Amsterdam in Oost cool geworden

NOMADS Amsterdam de nieuwe bar restaurant in Amsterdam Oost ging vorige week al zachtjes open om proef te draaien. Lees verder

Sluiten