De Kop van Oost nieuwe stunning bar restaurant in Amsterdam Oost

De Kop van Oost is er eentje die in de maak is. Deze nieuwe spot in Oost komt tegenover Brouwerij ’t IJ en gaat naar hun eigen zeggen ‘de ontmoetingsplek van Amsterdam Oost’. Bonus wordt het zonnig terras waar vandaan je uitstekend naar de molen De Gooyer kunt gluren. Het pand staat momenteel nog even in de steigers, maar binnenkort kunnen we hier neerploffen op het terras of in het restaurant.

De Kop van Oost stunning design

Het design is verzorgd door De Horeca Fabriek. Misschien en je een van hun recentelijke werk wel: Roze paradijs MaMa Kelly bij het Olympisch Stadion. Zo ja, dan weet je dat je wanneer De Horeca Fabriek een interieurtje heeft aangepakt het alles behalve low key, minimalistisch en simpel is. Nee nee, verwacht vooral opvallend, extra ordinair en bijzonder. Hieronder twee impressies van hoe De Kop van Oost eruit komt te zien.

De Kop van Oost Amsterdam restaurant bar

Dus qua kleur blauw, paars en roze en wat betreft materiaal een combinatie van harde materialen zoals marmer in combinatie met zacht velours en zelfs tapijt op de grond. Jawel, dit wordt een très chiq inrichtinkje.

Bar restaurant in Amsterdam Oost

De bar die mag opvallen, een semi open keuken waar je naar binnen kunt spieken, een serre en een groot terras aan het water zijn de iconische dingen van De Kop van Oost. ’s Morgens kun je hier neerstrijken voor een kop koffie of een ontbijtje, maar je kunt hier ook later op de dag terecht voor de lunch, cocktails (of andere drankjes) en/of diner. Oh en je laptop openklappen om weg te tikken kan ook gewoon, want het is ook een ideale flexplek.

Wat je er kunt eten? Ze gaan met klassieke gerechten komen met hier en daar een twist zodat het past bij de dag van vandaag. En dat allemaal voor verrassend toegankelijke prijzen (hun woorden).

Het gezicht achter De Kop van

Achter dit initiatief zitten Eshwin Boetting, Pieter Bas den Burger en chef-kok Nick Holter, en mede-initiators Boudewijn Siliakus en Tjebbel Maris.

Wanneer De Kop van Oost gaat aftrappen? Dat wordt waarschijnlijk begin deze zomer.

Nog zo’n te gekke spot waar het interieur to die for is: NOMADS Amsterdam. Ben jij er al geweest?

De Kop van Oost
Zeeburgerpad 1
Amsterdam Oost
Ontbijt | lunch | brunch | drinks | diner | terras

Openingstijden De Kop van Oost:
Maandag tot en met zondag vanaf 9.00 uur tot laat

Ontwerp: De Horeca Fabriek

Tags: Nieuw restaurant Zeeburgerpad | nieuw restaurant tegenover Brouwerij ’t IJ | nieuw restaurant in Amsterdam Oost | nieuwe bar in Amsterdam Oost

Translate»
Lees vorig bericht:
Torre Nova villa Spanje Catalonië
Torre Nova Resort de perfecte uitvalsbasis om Catalonië te ontdekken

Torre Nova Resort kwam uit het niets en veroverde zomaar een plekje in mijn top 10 Lees verder

Sluiten