UMAMI Park eerste Asian Festival in Oosterpark komt terug

Wie zo slim was afgelopen 9 juli bij UMAMI Park te gaan buurten kwam terecht in een festijn van Aziatische food trucks en meer. Op deze zomerse zondag verzamelden hordes Asian foodstands zich in de sprookjesachtige tuin van De Tropen. Vanaf het pad in het Oosterpark was UMAMI Park al te zien, te horen en te voelen. De tuin van De Tropen ligt aan het park in Amsterdam Oost en het umamifeest verspreidde zich als een gezellige olievlek uit over het gras, via de speelvijver tot aan het prieeltje. Wow wat een feest! Overal liggen mensen te chillen met een verkoelend drankje en wat lekker te knabbelen.

UMAMI Park de Tropen

En hoe dichterbij je bij De Tropen komt, hoe meer je in de umamisferen komt. Nieuwsgierige foodies staan in de rij op zoek naar oosterse snacks om hun trek te stillen en rondom het water is het één en al zen.

UMAMI Park De Tropen Oosterpark

Asian streetfood festival

Ik besluit me in het Asian food geweld te storten en eens op onderzoek uit te gaan wat er allemaal te snacken is. En dat is behoorlijk wat.

Wat dacht je van een zalm taco van Cha House?

Of duck buns van the Duck Truck

Of indo food?

Of toch liever sushi?

Joey’s streetfood toverde verse Vietnamese springrolls uit hun truck

Geen zin om in de rij te staan? Je kon ook een kroket met karakter uit de muur trekken.

Ook de Japanse streetfood werd goed vertegenwoordigd. Zo waren er okonimiyaki…

Umami Park asian street food

…maar ook gevulde Japanse pancakes

Om echt in tropische sferen te komen: Jong kokosnoot drinks van Cocos Locos.

En nog veel veel meer. Uiteindelijk zette ik mijn tanden in de verse en zachte buns van the Duck Truck. Gevuld met een heerlijke eendvulling. Mjam!

UMAMI Park in de tuin van De Tropen

Smaakte UMAMI Park naar meer of heb je het helaas moet missen? Dan heb ik goed nieuws voor je! Het alle eerste Asian Festival in het Oosterpark komt terug. Jawel. Zondag 27 augustus aanstaande is het weer één groot Aziatisch feest in de tuin van De Tropen. Nice! Met nog meer Asian streetfood, kunst, spullen voor in de keuken of om je tafel op te leuken, tropical drinks, muziek en nog veel meer!

UMAMI Park info

Wanneer: Zondag 27 augustus aanstaande
Waar: In de tuin van De Tropen, dus aan het Oosterpark
Wat: Heel veel Aziatische fingerfood, bites, snacks, maar ook tropische drankjes, oosterse spullen voor in de keuken, Aziatische kunst, demonstraties en nog veel meer.

Translate»
Lees vorig bericht:
Naar de Parade in party style? Neem de Smidtje Parade boot!

De Parade boot van Rederij 't Smidtje is een van mijn laatste ontdekkingen die te tof is om niet te delen....

Sluiten