Winehouse SOMM mijn favoriete wijnbar du moment

Winehouse SOMM is er een wijnbar in de Baarsjes waar iedere wijnfanaat geweest moet zijn. Het is even zoeken naar de wijnbar in Amsterdam West, want terwijl de meeste eet- en drinkgelegenheden in de Baarsjes aan de Jan Eef of Jan van Galen vind je deze winehouse verstopt aan de voor mij onbekende Baffinstraat.

Winehouse SOMM wijnbar met terras in de Baarsjes

Winehouse SOMM leukt het hoekje van de Baffinstraat en de Balboastraat op. Tegen beiden gevels staan de tafeltjes en stoeltjes gezellig opgelijnd zodat je een beetje mee kunt draaien met de zon. Wij hebben gelukkig nog een klein avondzonnetje om onze wijnglas met gruwelijke Rully rustig op te drinken.

Een vorkje prikken bij SOMM

Het is een Hollandse zomeravond, dus we verhuizen na een tijdje naar binnen. Er is plek aan de bar, maar ook aan de lage tafeltjes aan het raam. Wij bewegen ons naar het tweede tafeltje vanaf de open keuken. Zo krijgen we stiekem nog wat mee van wat er gebeurt achter het fornuis waar eigenaar Sascha en zijn collega soepeltjes om elkaar heen werken.

De glas Rully smaakte naar meer! Meer wijn, maar ook wat om op te knabbelen. Bij Winehouse SOMM kun je maar al te goed je honger stillen. De gerechten staan op het krijtbord (dat heeft altijd wel wat vind je niet?) en het menu is spot on als je houdt van een lekker visje. Op het krijtbord vandaag: Oesters, ansjovis á la Catalunya, zalmceviche, Asian style tonijn, coquilles beurre noisette, dorade en papillote, tiger prawns, eend met een sherry honing saus, groene asperges en eekhoorntjesbrood, caprese burrata con lardo, kaasje uit de oven, runder ribeye, worst van Olijck, Iberico ham en voor de zoetekauwen onder ons een chocoladetaartje. Genoeg om uit te kiezen dus. Wij laten de Aziatische tonijn en de tiger prawns naar onze tafel komen. En worden getrakteerd op twee plaatjes om te zien:

Wijnbar Amsterdam West Winehouse SOMM

De tiger prawns bewijzen dat eenvoud soms bijzonder lekker kan zijn. De roze rakkers zijn kleine smaakbommetjes die een feestje veroorzaken in je mond.

Wijnbar Winehouse SOMM Amsterdam

De perfect gegaarde tonijn is lekker fris door de appel en limoen, de zeekraal geeft je een zoute tik mee en dankzij het pepertje heeft het knappe gerecht een klein pittig einde. Wat een feest om te eten is dit.

Dit mag het niet zijn voor vanavond, dus ook de coquilles vinden zich een weg naar onze tafel. En dit gerecht is wederom om je vingers bij af te likken. Het zoute van de zeekraal, het zoete van de gekarameliseerde ui, het ziltige van de coquille en dan het zoethartige van de prei. Uiteraard haal je alles nog even door de beurre waaah dit is goed!

Wijnbar Amsterdam Winehouse SOMM West

Chef met Michelin verleden

Eigenaar Sascha is overigens geen vreemde in de horecawereld. Eerder werkte hij als Maître sommelier bij het bekende Michelinsterrenrestaurant Beluga** in Maastricht, was hij restaurantmanager bij Gordon Ramsay en zette hij Bord’Eau** op met de chef als Maître sommelier. Geen miezerig cv’tje dus. Tja, toen werd het tijd voor een eigen zaak. ‘Maar als je restaurantmanager en Maître sommelier bent, dan sta je nog niet in de keuken. En het is duidelijk dat je kunt koken, dus waar heb je dat geleerd?’ Wil ik van Sascha weten. ‘Ik heb het koken mijzelf aangeleerd door de verschillende zaken waar ik heb gewerkt en doe eigenlijk alles vanuit mijn gevoel en emotie. Ik houd vooral van het combineren van de juiste (pure) smaken en het is altijd mijn liefde geweest. Met wijn is dit eigenlijk hetzelfde qua smaken. Zolang het vanuit emotie kan komen, heb je met echte smaken te maken. Natuurlijk is de basis wel de sterrenzaken waar ik mijn vakkennis heb mogen opdoen. Eten en drinken is mijn leven/passie en is voor mij erg belangrijk,’ aldus de autodidactische chef Sascha.

Winehouse SOMM Amsterdam West

Sascha staat rechts

Wijnbar om van te houden

Wat een fijne wijnbar zo middenin de Baarsjes. De zaak zelf is cute en hoe later het werd, hoe gezelliger en knusser het werd en het is zo’n sympathieke zaak waar je ook nog eens verdraaid goede wijnen kunt drinken en te gek kunt eten. Wat een te gekke plek en het liefste zou ik hier iedere avond zitten. Eentje om te onthouden en van te houden.

Winehouse SOMM
Baffinstraat 1
Amsterdam West | De Baarsjes
Lunch | brunch | borrel | diner | terras

Openingstijden Winehouse SOMM:
Woensdag en donderdag van 18.00 uur tot 0.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 17.00 uur tot 0.00 uur
Zondag van 15.00 uur tot 21.00 uur

[mapsmarker marker=”404″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
UMAMI Park Amsterdam De Tropen
UMAMI Park eerste Asian Festival in Oosterpark komt terug

Wie zo slim was afgelopen 9 juli bij UMAMI Park te gaan buurten kwam terecht in een festijn van Aziatische...

Sluiten