Van Rijn leuke spot op Rembrandtplein

Op het Rembrandtplein zit een heel fijn restaurant waar je heerlijk kunt eten en drinken: Kitchen en Bar Van Rijn.

De imposante glazen pui lokt de hongerige gasten naar binnen. Eenmaal binnen is het duidelijk, het interieur van restaurant Van Rijn doet niet onder voor het exterieur. Wat een waanzinnig mooie ruimte. Het hoge plafond geef het restaurant allure. En ondanks de flinke ruimte tussen de tafels en het dak, is het alles behalve kil en koud. Dat komt o.a. door goed gebruik van licht en de kleine hoekjes die ze hebben weten te creëren.

We hebben een mooi plekje achterin de ruimte, vlakbij de grote open keuken met vrolijke wit-blauwe tegeltjes die oud-Hollands aandoen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fijne amuse

We beginnen met een amuse: Een crème van haring. De sterkte van de smaak van de haring is precies goed, niet te overheersend. Een lekker hapje om de avond mee te beginnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prima voorgerecht

Vooraf een salade van noordzeekrab en gerookte zalm. De salade is niet bijzonder, maar gewoon goed. De opmaak is een beetje rommelig en een kleurtje was mooi geweest. Dat geldt overigens eveneens voor de opmaak van het zalmgerecht (qua rommeligheid). De zalm daarentegen smaakt erg goed. Lekker zacht met een klein rook smaakje. Ook heeft de zalm een prettige dikte zodat er lekker wat te kauwen valt. De garnering (rode biet, witlof, komkommer en radijs) smaakt prima bij de zalm, maar doet niets voor de smaakbeleving. Een lekker zuurtje of een pittige wasabi was lekkerder geweest.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heerlijk malse buikspek

En dan de heerlijke buikspek. De winnaar van de avond. Lekker langzaam gegaard zodat hij nog lekker zacht en rosé(!) is van binnen, maar krokant van buiten. Precies zoals ik hem wil hebben. En dan de knapperige romanesco (lekker beetgaar) en smakelijke rode bieten risotto. Ik had alleen veel meer van die heerlijke jus willen hebben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dessert spektakel

Het dessert is een waar spektakel. Een bolletje heerlijke pure chocolade dat aan tafel wordt ingeslagen zodat opeens de verrassing binnenin verschijnt: Chocoladekruimel en een frisse mangosorbet. Hmmm heerlijk. Verder ook nog lekker gemarineerde peertjes, zachte chocolademousse en een prima creamcheesepudding.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mooie tent met goede bediening

Kitchen & Bar Van Rijn is gewoon een mooie tent op een goede locatie. De ruimte is prachtig en de bediening is alert, snel en vriendelijk. Al met al een leuke plek om lekker een vorkje te prikken voordat je naar Pathé Tuschinski, Carré of wat dan ook in de buurt van het Rembrandtplein gaat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kitchen en Bar Van Rijn
Rembrandtplein 17
Amsterdam Centrum
vanrijnamsterdam.nl

Openingstijden restaurant Van Rijn:
Maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 10.00 tot 1.00 uur

[mapsmarker marker=”217″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Sunday Market Amsterdam kerst
De leukste markten in Amsterdam

Amsterdam stikt van de leuke markten. Ambachtelijke boerenmarkten, vintage markten, foodmarkets, marktjes met lokale goederen en nog veel meer. En...

Sluiten