Kippetjes Van ’t Spit in Amsterdam Oud-West getest

Van ’t Spit is een nieuw café restaurant in Amsterdam Oud-West dat de hoek van De Clercqstraat en de Elisabeth Wolffstraat weer sfeer geeft met haar gezellige terras. Bij café restaurant Van ’t Spit staat er maar één hoofdgerecht op de kaart: gebraden kip van het spit. Of eigenlijk twee, je kunt namelijk kiezen uit een halve of een hele kip.

Van ’t Spit: gebraden kip

Blokken hout en zakken kolen geven al een kleine hint: in dit restaurant staat het vuur hoog. Boven de hete kolen in de keuken hangen de kippetjes lekker te draaien aan het spit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Van 't Spit Amsterdam Oud-West gebraden kip

Er is duidelijk aandacht besteed aan het stoere interieur van Van ’t Spit. Industriële gietijzeren lampen, een houten bar, stalen flessenrek, houten banken en houten tafels. Ook al is het geen vernieuwend aanblik, het is aangenaam voor het oog en geeft ook sfeer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het terras

Het is mooi weer en net zoals de andere gasten verkiezen we het terras boven een tafeltje binnen. Ook al heb je vanaf de tafeltjes aan de Elisabeth Wolffstraat een leuker uitzicht dan aan de drukke de Clercqstraat, je kunt er tenminste nog wel genieten van de laatste stralen van de avondzon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kleine kaart

Net zoals de rest komen we voor een snelle hap voor de beroemde wedstrijd Spanje-Nederland. Met de kleine kaart is de keuze snel gemaakt. Een kleine variatie in de kip was leuk geweest. Verschillende marinades bijvoorbeeld.

We nemen een hele kip om te delen en voor erbij cole slaw, groene sla en frietjes. Bijkomend voordeel van de kleine kaart is dat het eten snel op tafel staat.

Van ’t Spit braadt ze bruin

Op tafel staat van alles om je kip smaak te geven: een chutney, ketchup, barbecuesaus, peper en zout.

Verder zijn de knapperige salade en cole slaw lekker fris bij de kip en smaken de krokant gebakken frietjes met huisgemaakte mayonaise bijzonder goed.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prima voor een snelle simpele hap

Van ’t Spit is vooral een leuke tent voor de gezelligheid. Een top plek om lekker drankjes te drinken met een snelle hap.

Café Restaurant Van ’t Spit Amsterdam
De Clercqstraat 95
Amsterdam Oud-West
www.vantspit.nl

Van ’t Spit is geopend op maandag tot en met zondag van 17.00 uur tot 1.00 uur

Amsterdam Oud-West heeft nog veel meer leuke cafés en restaurants

Ook leuk om te proberen: Mossel & Gin in het Westerpark of The Fat Dog in de Pijp

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Lekker eten en gratis parkeren in Amsterdam
Uit eten en gratis parkeren in Amsterdam

Als je lekker uit eten gaat wil je niet bergen met geld kwijt zijn aan hoge parkeerkosten. Restaurants in Amsterdam...

Sluiten