Waarom je naar Vuurtoreneiland winterrestaurant moet

Vuurtoreneiland is getting ready for winter. Twee zomers lang kun je aan boord stappen van de boot die je naar het eilandje onder de rook van Amsterdam vaart. Dineren doe je in de kas en een wandeling over het eiland is natuurlijk een bonus die je zo mee kunt pakken als je er bent. Maar de zomer is voorbij en het zomerrestaurant is getransformeerd tot het winterrestaurant. Even twijfelde ik, gaan of niet? Is winterrestaurant een must go of meer een overbrugging totdat we van de zomer weer kunnen genieten van zomerrestaurant?

Gisteren schoof ik aan bij de tweede avond van het winterrestaurant. Ze zijn nog aan het proefdraaien en het is nog even testen en de puntjes op de ‘i’ zetten. Afgezien van hier en daar wat voelbare zenuwen voelde het zeker niet als een testavond. Want het was in één woord fantastisch. Wat een avond en wat een aanrader. Winterrestaurant van Vuurtoreneiland is een ervaring die je tja eigenlijk gewoon moet meepakken.

vuurtoren-eiland

In zo’n 45 minuten brengt de IJveer je naar het eiland met de vuurtoren. Daarbij hoort natuurlijk een natje en een droogje. Een borrelplankje en wat cider maken de overtocht extra fijn.

vuurtoren-eiland-ijveer

Het is bijna donker als we aanmeren. Met lantaarns maken we een rondje over het eiland. Door de lichtjes is het wel een heel romantische setting.

vuurtoreneiland-amsterdam vuurtoreneiland-amsterdam-restaurant

Wie zomerrestaurant heeft meegepakt, heeft in de kas gegeten. Vorig jaar winter zijn ze begonnen met de naastgelegen bunker op de knappen en ik kan zeggen they did a pretty darn good job. Het ziet er werkelijk waar te gek uit.

vuurtoren-eiland-bunker-amsterdam

Door de hele bunker heen zijn cute hoekjes gecreëerd en het is alles behalve kil en koel.

restaurant-vuurtoreneiland-amsterdam vuurtoreneiland-popup-restaurant

Je kunt heerlijk dwalen in de bunker op zoek naar verborgen kamers en hoekjes. Zoals deze walhalla voor wijnliefhebbers, de wijnkamer. Ohhh man wat zou ik graag hier een week willen bivakkeren en alles proeven.

vuurtoreneiland-wijnkamer

Eenmaal aan tafel is het ook fijn. Een lekker groot stuk desembrood met aangezuurd room staat er om lekker van te snoepen. En dan volgt een parade aan mooie gerechten. Mijn favoriet is de gezouten kabeljauw die in een pannetje om samen van te eten komt. Hij is zoet, zout en zacht tegelijk.

vuurtoreneiland-winterrestaurant winterrestaurant-vuurtoreneiland vuurtoreneiland-winterrestaurant-diner vuurtoreneiland-winterrestaurant-proefeten

Als we weer naar de IJveer lopen om terug te gaan naar Amsterdam, voelen mijn voeten zwaar. Ik wil blijven op dit waanzinnige eiland!

ijveer-amsterdam

Ook naar winterrestaurant? Er zijn nog kaartjes te koop, so why wait?

Translate»
Lees vorig bericht:
Clubkoffie Amsterdam Krugerplein
De dag dat de club mijn favo sandwich werd

ClubKoffie geeft al bijna een jaar lang sparkle aan het Krugerplein. Na Eddy Spaghetti was eigenaar Chiel de tweede entrepeneur...

Sluiten