De dag dat de club mijn favo sandwich werd

ClubKoffie geeft al bijna een jaar lang sparkle aan het Krugerplein. Na Eddy Spaghetti was eigenaar Chiel de tweede entrepeneur die het aandurfde dit ooit zo grimmige plein te bestieren. Vorig jaar zomer gaf hij zijn eigen signature aan het smalle hoekpand waar ooit een slager/groenteman zijn spullen verkocht.

De chille spot is één en al Chiel. Zo heeft hij een grote voorliefde voor street art. Je struikelt dan ook over de Banksy kunstwerken. Er hangt zelfs een echte in de keuken, gewoon omdat er nergens anders in de zaak ruimte voor was.

Het is net te fris voor het gezellige terras, dus ik installeer me aan een klein tafeltje binnen. In a whip hebben we twee gezonde verse sapjes voor onze neus. Terwijl we slurpen van onze super yummy juices vertelt Chiel ons waarom hij met name clubsandwiches serveert. Hij wilde namelijk een zaak openen waarin zijn favo lunchgerecht, de club, in de spotlights staat.

Clubparadijs

En zo komt het dat je kunt kiezen uit tien verschillende clubs. Wij gaan voor de New York Club (met pastrami, gruyère, Hellmans mayo, picallilly en augurken) en de Amsterdam (met pulled pork, pittige pompoen, Amsterdamse uitjes en Hellmans mayo).

clubkoffie-amsterdam-oost clubkoffie-clubsandwich-amsterdam-oost

OMB so much awesomeness. Wat een treat is dit! Ik zet mijn tanden in een krokant-van-buiten-maar-zacht-van-binnen-broodje. Wauw dit is fijn. En dan wordt het nog fijner als je proeft wat er tussen de bammetjes van Menno zit: Heel veel fijne smaken. De New Yorker is zuur, zoet en zout tegelijk, maar dan wel perfect in balans. Wow mindblowing. De pulled pork van de Amsterdammer is ook te gek en dat in combinatie met de pompoen en uitjes is dat zeker niet verkeerd.

Koffie en brekkie

We mogen niet weg totdat we een kop koffie en een banana pancake (met acai!) geproefd hebben. En ook al rol ik bijna van het bankje af, dat kan ik niet weigeren. En dat is maar goed ook, want het bananenpannenkoekje is er ook eentje om voor terug te komen. Ik ben vooral fan van het crispy randje dat het heeft. Ohhh en wil je voor een healthy breakfast gaan, dat kan hier ook. Ze draaien zo een gezonde acai bowl voor je in elkaar.

banana-pancake-clubkoffie

Wat zo ontzettend leuk is aan ClubKoffie is dat Chiel alles met zorg en aandacht heeft uitgekozen. Eastside is zijn home, dus heeft hij getracht zoveel mogelijk te werken met leveranciers uit de buurt. Zo komen de koffiebonen van Stooker en bakt een taartenbakster om de hoek zijn sweet stuff.

Borreltijd? ClubKoffie

Voor je het weet zit je hier de hele middag te smullen van al het lekkers op de kaart. En het fijne is, je hoeft voorlopig nog niet naar huis. Zelfs niet met borreltijd, sterker nog, je mag niet weg. Want naast loeigoede koffie, kick-ass clubs en healthy stuff waar de Groene Meisjes zelfs blij van worden, mixen ze bijvoorbeeld tijdens de vrimibo graag een cocktail voor je. Wat dacht je van een Mokum Mule? Ennnn, ClubKoffie mag tot laat open blijven en je bent welkom voor een dansje of één twee. Kunnen ze de discobol tenminste echt laten shinen.

clubkoffie-amsterdam-borrel amsterdam-oost-clubkoffie

Man man, wat een fijne tent en wat een fingerlicking good clubs. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk een beetje klaar was met ‘broodjes’, maar na deze lunchsessie moet ik zeggen dat ik om ben. De sandwiches are to stay, clubsandwiches wel te verstaan. Oh en deze juicy broodjes zijn wel heel erg fijn als je een katertje weg te werken hebt. Just a tip.

ClubKoffie
Krugerplein
Amsterdam Oost
Ontbijt | lunch | brunch | drinks

Openingstijden:
Zondag tot en met woensdag van 8.00 uur tot 17.00 uur
Donderdag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur (tenzij er een borrel is, dan tot laat)
Zaterdag van 9.00 uur tot 21.00 uur (tenzij er een borrel is, dan tot laat)

[mapsmarker marker=”124″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Staat NewWerktheater Amsterdam
…,staat x NewWerktheater opent in Oost

No it's not a typo ...,staat x NewWerktheater is echt de naam van de nieuwe hotspot in Amsterdam Oost. Lees verder

Sluiten