Wat je altijd al wilde weten over gin & tonics

G&T’s, gin and juices. Wie houdt er nou niet van? Met een beetje orangepeel, komkommerslierten of wat koriander.

Of gewoon alledrie, alles kan met dit gemixte drankje. Dit smaakvolle drankje is dan ook populairder dan ooit. Maar wist je dit al over gin & tonics? Vijf dingen die je altijd al wilde weten dit fijne mixje.

1.

Gin is een doorontwikkelde versie van jenever. De Britten sloegen aan het experimenten met het oer-Hollandse drankje jenever en het resultaat was het bekende Britse drankje gin.

2.

Voor een perfecte gin en tonic mix je één deel gin met drie delen tonic.

Gin and Tonic

3.

De term “dry”, zoals in London dry gin heeft niets te maken met de locatie van stoken, maar geeft aan dat alle ingrediënten in één keer zijn toegevoegd tijdens het stoken van het drankje.

4.

Ook in Amsterdam wordt gin gestookt, zoals het nieuwe Damrak Amsterdam Gin. Een gin van Bols.

Damrak Amsterdam gin

5.

27 mei is International Gin and Tonic Day. De dag waarop het bestaan van dit fameuze drankje wereldwijd wordt gevierd.

In het kader van Gin & Tonic Day werd het allereerste Gin and Tonic Festival in Amsterdam gehouden in de tuin van Mercat Amsterdam. De zon scheen gezellig en de gin en tonics vloeiden rijkelijk.

ginandtonicfestivalamsterdammercat

Het Gin en Tonic Festival is dé manier om verschillende gin- en tonicmerken te proeven. De verschillende merken namen de tijd om vol enthousiasme te vertellen over de x-factor van hun drankjes.

ginandtonicfestival gintonicfestivalamsterdam ginandtonicday gin tonic festival amsterdam gin and tonic festival amsterdam

Ook met de sfeer zat het wel snor. Een fijn kleinschalig en intiem festivalletje voor liefhebbers van G&T’s.

ginandtonicdayamsterdam fevertreetonic

Naast liquid snacks, waren er ook échte Spaanse snacks van Mercat. Hmmm calamaris, patatas bravas en verschillende pinchos.

ginandtonicfestivalmercatamsterdamfood

Wat een super leuk festival. Leuk opgezet, fijne drankjes, enthousiaste mensen, geweldige locatie en heerlijke snacks. Ik kijk uit naar het volgend Gin and Tonic Festival!

Translate»
Lees vorig bericht:
7x met een Frans tintje

Frankrijk is hotter dan hot. Hotspots met een Franse kaart poppen uit de grond. Van restaurants met Franse klassiekers tot...

Sluiten