The White Room, achterover hangen en genieten

Als foodblogger kom je op de meest uiteenlopende spots. De ene keer sta je in een super strakke bar, dan weer in een industrieel pand en dan lijk je opeens in een Miami pool te zijn beland. Vandaag word ik getrakteerd op een prachtig monumentaal pand aan de Dam: The White Room. The White Room is het vernieuwde restaurant van Hotel Krasnapolsky waarvan de eerste stenen 150 jaar geleden gelegd werden.

Why The White Room? Zet een voet over de drempel en het is meteen duidelijk; lots of white. Hier blijkt wel weer waarom het zo fijn is dat monumentale panden beschermd worden, want de klassieke elementen zijn nog mooi intact. En daar zit ik dan alsof ik in plaats van mijn Amsterdamse brikkie de DeLorean van Michael J. Fox naar de Dam heb genomen (are there any 80’s freaks?). Alsof Keira Knightley zo in een Middeleeuws baljurk de hoek om komt paraderen.

Restaurant Amsterdam centrum The White Room Krasnapolsky

Natuurlijk kun je bij The White Room even snel een hapje eten, maar is gewoon doodzonde. De comfy seats nodigen uit om je lekker in te begraven en voorlopig nog even te blijven. Mijn favo plekje is de loveseat, hoe cosy om hier met je lief te zitten!

The White Room restaurant De Dam

Je kunt kiezen voor een 3-, 4, of 5-gangen diner (€ 65, € 85 en € 105) of iets kiezen van de kaart. Het brein achter deze mooie gerechten is Jacob Jan Boerma. Komt de naam je bekend voor? Dat zou zomaar kunnen want deze culinaire man runt al jaren het met drie Michelin sterren bekroonde restaurant De Leest in Vaassen. Ook al staat Boerma niet zelf achter het fornuis, de dishes hebben zijn signature. Zijn rechterhand Arturo Dalhuisen zwaait de scepter in de keuken.

restaurant-the-white-room-amsterdam-centrum

Bij The White Room zul je veel frisse tonen, zuren en specerijen tegenkomen. Daarnaast spelen groentes de hoofdrol. Chef Boerma wil dat de gerechten begrijpelijk zijn, dus niet teveel gedoe. Leuk detail: De tuin bepaalt het menu. Wat er uit de moestuin komt dat is wat er op het menu staat. ‘Plukken en eten’ zoals Boerma het noemt.

The White Room Amsterdam restaurant Hotel Krasnapolsky

De gerechten zien er uit als kleine kunstwerkjes waar je heel voorzichtig van wilt eten.

The White Room restaurant Amsterdam centrum Jacob Jan BoermaRestaurant The White Room Amsterdam Jacob Jan Boerma uit eten

Mijn favoriet, de rund met ponzu en zwarte knoflook. Het vlees smelt gewoon op mijn tong. Ook het dessert is pretty darn good. Heel erg fris met aloë vera en de duidelijk aanwezigheid (maar geen overheersing) van karnemelk.

En dan de wijnen. Oh my God. De sommelier schenkt het ene glas na de andere mindblowing druivennat in de grote bellen. Vooral de Domaine Des Deus Anes is to die for.

Restaurant The White Room Amsterdam diner lunchThe White Room Amsterdam restaurant

The White Room is zeker geen alledaags restaurant. Hier wordt gekookt op hoog niveau en ieder stukje porselein dat op tafel terecht komt ziet er weer kunstig uit.

Qua prijs is het ook niet verkeerd. Het is een stuk betaalbaarder dan wanneer je aanschuift bij een sterrentoko. Je bent voor vier gangen € 65,= kwijt. Niet iets wat de meesten van ons iedere dag doen, maar voor een avondje fine dining lijkt het me zeker geen verkeerde prijs. En ook al blinken de glazen en het bestek en zijn de tafels gedekt met wit linnen, dat betekent niet dat je niet welkom bent in je t-shirt en sneakers.

Restaurant The White Room Amsterdam

Je kunt hieronder direct reserveren bij The White Room zodat je zeker weet dat je terecht kunt:

Meteen een tafel reserveren bij The White Room

The White Room
Dam 9 (ingang op de Warmoestraat)
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | diner

www.restaurantthewhiteroom.com

[mapsmarker marker=”214″]

 

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Stach Food Amsterdam Olympisch Stadion
STACH Food opent nieuwe vestiging bij Olympisch Stadion

Ken je het oude kassashuisje bij het Olympisch Stadion? Niet echt een spot waar je nu voor wilt omfietsen Lees...

Sluiten