Winnaar San Pellegrino Young Chef 2018 bekend

Gisterenavond behoorde ik tot één van de lucky few die aanwezig mochten zijn bij de bekendmaking van de winnaar van de S.Pellegrino Young Chef Benelux regio 2018. Per luxe touring car werden we naar het te mooie Central Park by Ron Blaauw in Voorburg gereden (nog opzoek naar een trouwlocatie? Zeker dit restaurant even checken!).

San Pellegrino in de bus

Om alvast een beetje in de stemming te komen vloeide de San Pellegrino in de bus rijkelijk en ter plekke waren er bubbels en knappe bites zoals deze ‘sigaren’ (oftewel gerookte paling).

San Pellegrino Young Chef Benelux

De jury is niet mis. Onder andere Ron Blaauw en Jaimie van Heije hebben de dishes van de jonge talentvolle chefs geproefd (klinkt als een flinke straf ;)). Waar ze op hebben gelet? Nou op de vijf basis gouden regels: Ingrediënten, vaardigheden, talent, schoonheid en de boodschap. Dus mocht je jezelf ooit in deze strijd willen gooien, onthoud deze vijf regels.

Winnaar San Pellegrino Young Chef Benelux

Voor het hoofdgerecht wordt de winnaar bekend gemaakt werd ons beloofd. Om het wachten makkelijker te maken krijgen we een paar knappe gerechten bereid door chef Gijs Verbeek en De Treeswijkhoeve** voor onze neus.

En inderdaad voordat het waanzinnig mooie gevogelte gerecht met ganzenlever en truffel voor onze neuzen staat worden de juryleden en alle deelnemende young chefs het podium op geroepen. Na wat opgebouwde spanning worden we dan eindelijk verblijd met het antwoord op de prangende vraag wie o wie gaat er met de eerste prijs vandoor? Het is Frederic Chastro van restaurant Sōma in Antwerpen. Deze van origine Italiaanse chef gaat volgend jaar tijdens de finale in Milaan strijden voor de internationale titel: San Pellegrino Young Chef 2018.

Ondertussen eten wij vrolijk verder.

Om ervoor te zorgen dat Chastro in Milaan de sterren van de hemel kookt, zal chef Peter Goossens (die als bijnaam ‘de Godfather van de Belgische keuken’ heeft hem begeleiden. Chef Goossens staat zelf in de San Pellegrino The World’s 50 Best Restaurants op nummer 50 met zijn restaurant het Hof van Cleve *** in Kruishoutem in België. Ook heeft Chef Goossens eerder meerdere prijzen ontvangen: In 1998 was hij de jongste chef ooit met twee Michelin-sterren. Je kunt dus wel stellen dat Chastro een goede mentor krijgt.

Winnaar Frederic Chastro en ik

Wil je het vervolg van de strijd volgen? Kijk op sanpellegrino.com

Translate»
Lees vorig bericht:
Corner Bakery Amsterdam
Corner Bakery breidt uit naar Amsterdam West

Corner Bakery krijgt een jonger zusje. Lees verder

Sluiten