Populair ramenrestaurant uit Duitsland Umaimon Amsterdam nu in Amsterdam

Umaimon Amsterdam powered by Takumi Dusseldorf gaat morgen open bij het Leidseplein. Ramen noodles fans reizen hongerig naar ramennoedels naar Duitsland (waar er inmiddels al meerdere vestigingen zijn) om bij dit alom bekend ramenrestaurant deegslierten te kunnen slurpen. Eerder dit jaar opende Takumi Dusseldorf al een vestiging in Rotterdam, maar vanaf morgen kunnen we ons ook in Amsterdam storten op de noedels van Takumi.

Vandaag mocht ik even binnen spieken en met chef Okada uit Dusseldorf praten. En zelfs de kunstenaar naar wie het restaurant is vernoemd was aanwezig: Takumi Ogata.

Umaimon Amsterdam powered by Takumi Dusseldorf

Maar hé wacht even, dit ramenrestaurant heet Umaimon Amsterdam en het is powered by Takumi Dusseldorf. Hoe zit dat? Jordan San die eerder team Takumi Dusseldorf Rotterdam was en nu in Amsterdam staat legt me dit verschil even uit. Takumi Dusseldorf is dé spot als je waus bent van varkensbouillon. Dus Tonkotsu freaks zitten goed bij Takumi. Umaimon valt onder dezelfde Takumi groep, met het verschil dat de bouillon van kippenvlees wordt gemaakt. Ook de toppings bestaan uit kip. Mocht je echt niet zonder je portie varkensvlees kunnen, dan hebben ze de butatama ramen noodles voor je. Vooralsnog kun je bij Umaimon dus alleen kip ramennoedels eten, maar wie weet dat je in de toekomst ook tonkotsu ramen kunt krijgen.

Umaimon Takumi Amsterdam restaurant Umaimon poweredy by Takumi Amsterdam restaurant Leidseplein

Ramen noodles chef van Takumi Dusseldorf

Chef Okada is vanaf de alle eerste Takumi Dusseldorf betrokken geweest en zorgt er vanaf sindsdien ervoor dat de ramen noodles bij alle Takumi’s to die for zijn. ‘Ik ben nog even alles goed aan het doorlopen,’ vertelt hij mij in het Engels. ‘En ik vind het ook best wel spannend om open te gaan. Het kan best wel druk worden.’ Ehhh ja dat denk ik ook wel, want iedereen wil natuurlijk de ramen noodles van hem proeven.

Umaimon Amsterdam powered by Takumi Dusseldorf chef

Talking ramen business.

Umaimon Amsterdam powered by Takumi Dusseldorf ramenrestaurant

V.l.n.r. Takumi Ogata, Jordan San en chef Okada

Umaimon Amsterdam powered by Takumi Dusseldorf new Umaimon Amsterdam powered by Takumi Dusseldorf ramenRamenrestaurant Leidseplein Amsterdam Umaimon by Takumi Umaimon Powered by Takumi Amsterdam centrum

Een tijdje terug ben ik bij Takumi Dusseldorf in Rotterdam geweest. Echt wat een waanzinnige ramen sessie was dat! Dezelfde stijl zie je  hier terug in het interieur. De touwen, de lampen met gaaswerk en de kleuren geel en rood.

ramenrestaurant Umaimon Amsterdam powered by Takumi Dusseldorf

Kunstenaar Takumi Ogata aan het werk

Deze koelkast die je hierboven ziet is wel een hele bijzondere. Het is een speciale noedels koeler. De ramen wordt namelijk vanuit Sapporo (waar de ramen is ontstaan) geïmporteerd naar Dusseldorf en vanuit daar naar Amsterdam getransporteerd. De noedels zijn bevroren en worden vervolgens in deze speciale koeler in drie dagen tijd naar de ideale temperatuur van 18 graden gebracht. Zo worden de noedels rustig aan ontdooid en zijn ze op perfect temperatuur als ze het kokende water ingaan. Wauw hoe cool is dat!

Ramenrestaurant Umaimon Amsterdam gaat morgen open.

Umaimon Amsterdam powered by Takumi Dusseldorf
Korte Leidsedwarsstraat 51
Amsterdam Centrum
Lunch | diner 

Openingstijden Umaimon Amsterdam powered by Takumi Dusseldorf:
Maandag tot en met donderdag van 12.00 uur tot 22.30 uur
Vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 23.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 21.30 uur

Tags: RamenrestaurantLeidseplein | ramenrestaurant Amsterdam Centrum | ramen noodles Amsterdam

[mapsmarker marker=”425″]

Translate»
Lees vorig bericht:
San Pellegrino Young Chef Benelux 2018
Winnaar San Pellegrino Young Chef 2018 bekend

Gisterenavond behoorde ik tot één van de lucky few die aanwezig mochten zijn bij de bekendmaking van de winnaar van...

Sluiten