5x de leukste pop-up restaurants van deze zomer

Jaah het is weer zomer! En ook deze zomer zijn er weer een paar hele toffe pop-ups die je niet wilt missen.

Hieronder de vijf leukste zomer pop-up restaurants in Amsterdam. Van oesters slurpen tussen de wijngaarden tot aan picknicken aan ’t IJ met een verboden drankje. Veel plezier bij deze zomerse pop-ups!

Box Sociaal x Sammie Sangria

De mannen van Box Sociaal hebben hun krachten gebundeld met Sammie Sangria. Vanaf 4 juli is het om de week op zondag Box Sociaal Sunday’s op het Veronicaschip! Wie weleens heeft gesnoept van de culinaire creaties van Box Sociaal weet dat hun gerechten een hoog oompf factor hebben. En als je dat combineert met het in-staat-om-overal-een-groot-feest-van-te-maken van Sammie Sangria dan weet je dat dit een event is dat je niet wilt missen.

Schuif je aan bij Box Sociaal x Sammie Sangria dan ga je dineren met een nautisch thema. Ze trappen af met gerechten uit de Zuid-Amerikaanse keuken (denk cajun lekkers van de bbq) en gaan daarna over op het thema Italiaanse Riviera. Uiteraard gepaird met een frozen cocktail. Als dit geen zwoele zomer wordt!!

Box Sociaal x Sammie Sangria
NDSM-Pier 1
Amsterdam Noord
Pop-up Amsterdam Noord

Meer info over deze pop-up

Plan je route naar het Veronicaschip

Half Acht by De Kok & De Maître in de Houthavens

Op de negende verdieping van het Marriott Residence Inn hotel in de Amsterdamse Houthavens vind je het pop-up restaurant Half Acht by De Kok & De Maître. Het is een Table d’Hôte concept waarbij je snoept van een viergangenverrassingsmenu dat iedere twee weken wisselt. Er wordt gekookt met het 80/20 principe waarbij het groen de ruimte krijgt om te shinen. Verder gebruiken ze met name lokale verse Hollandse ingrediënten uit het seizoen die ze een Asian twist geven. Uiteraard schenken ze er met alle liefde per gang een bijpassend wijntje voor je in.

Vanaf 18.30 uur ben je welkom om alvast te nippen aan je aperitief en om 19.30 uur gaan ze aan tafel. Lunchen kan op zondag en dat kan vanaf 12.30 uur.

Bij mooi weer tafel je buiten op het dakterras en bij typisch Hollands weer hebben ze een plekje binnen voor je met uitzicht over het hele havengebied en de Noordzeekanaal aan de ene kant en de Amsterdamse binnenstad aan de andere kant.

De Kok & De Maître
Lorreinenstraat 5h
Amsterdam West | Houthavens
Pop-up Houthavens Amsterdam

Deze pop-up is tot 1 september en geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Zondag dus ook voor de lunch.

Een viergangenmenu kost € 39,50 en een bijpassend wijnarrangement kost € 26,50. Parkeren kan met korting onder het hotel in Parkeergarage Houthavens. Reserveren en meer info.

Hét zomerterass aan ’t IJ Bar Piquette in Amsterdam Noord

Bar Piquette is wellicht wel de meest spannende pop-up van deze zomer. Want bij deze tijdelijke bar drink je namelijk het verboden drankje piquette. Dit is een drankje met een klein beetje alcohol en een klein bubbeltje. Franse boeren maken dit van de restproductie van druiven en dit is volgens de Franse wet niet toegestaan. Superzonde natuurlijk, want dit drankje zou zomaar een hit kunnen zijn. En nu kun je dus bij Bar Piquette dit omstreden drankje nippen. En om het verhaal compleet te maken is deze bar aan ’t IJ opgetuigd in het teken van de perfecte Franse boerenpicknick.

Picknickbar met een verboden drankje, veel zon én alle ruimte om mensen uit te nodigen.

Bar Piquette is de hele zomer geopend van donderdag tot en met zondag van 12.00 uur tot de zon ondergaat.

Bar Piquette
Gedempt Hamerkanaal 201
Amsterdam Noord
Ga naar de website

Plan je route naar Bar Piquette

Roaring dinners waar het sterrenchefs regent

Wat krijg je als je de edgy roaring twenties combineert met een line-up van sterrenchefs? Dan krijg je Roaring Dinners. Vanaf 29 juli tot en met 12 september wordt het atrium van Het Sieraad omgetoverd tot één groot restaurant waar één voor één de volgende topchefs de sterren van de hemel koken. Schuif aan bij Dennis Huwaë (Daalder*), Arturo Dalhuisen, Soenil Bahadoer (de Lindehof**) en Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**) en laat je in de watten leggen. Jan Vayne en twenties entertainment zorgen voor vertier voor de oren. Reserveren kan vanaf 25 juni 2021 om 11.00 uur via RoaringDinners.nl

The Roaring Dinners zijn er iedere donderdag, vrijdag en zaterdag tafelen feestgangers om 17.30 uur en zondag ploppen ze vanaf 14.00 uur de champagne open.

Roaring Dinners @Het Sieraad
Postjesweg 1
Amsterdam West
Pop-up restaurant Amsterdam West

Plan je route naar Het Sieraad

Fruits de mer smikkelen tussen de wijngaarden

Wat zijn er wijngaarden in Amsterdam? Jazeker! En jij kunt er deze zomer dineren in het allereerste Fruits de mer pop-up restaurant!! Oeh la la, oesters slurpen, langoustines verorberen en verse baguette smeren pal tussen de wijnranken terwijl je nipt van een lekker glaasje wijn. Klinkt toch als een zomers sprookje?

Deze te gekke pop-up het idee van chef Joost van den Branden en zijn vriendin Kiki Bosman. Misschien heb je ze voorbij zien komen bij Herman’s pop-up restaurant waar ze als winnaars uit de bus kwamen.

Prijs: €75 per persoon.
Starttijd: 11.30 uur en 12.00 uur of 15.30 uur en 16.00 uur

Fruits de Mer pop-up bij Amsteltuin de Wijngaard
Langs de Akker 5
Amstelveen
Pop-up in de wijngaarden

Meer info en reserveren

Ook interessant

Pop-up restaurants Amsterdam | de leukste pop-up restaurants van deze zomer

Hoofdfoto: Fruits de Mer pop-up

Translate»
Lees vorig bericht:
Listening bar Tokyo
Bij cornerstore luister je naar een elpee’tje terwijl je van Japanse gerechtjes snoept

cornerstore is een nieuwe bar restaurant met een Japans tintje op de Papaverweg in Amsterdam Noord. Lees verder

Sluiten