Chef Rick Swinkels en L’Atelier du Champagne blazen Le Coeur nieuw leven in

Le Coeur in de Hartenstraat krijgt een makeover; nieuwe eigenaren, een nieuwe kaart, een vernieuwd jasje en een nieuw brigade.

Chef Rick Swinkels (bekend van onder andere pop-up restaurant Staets, restaurant Jacobsz en Sjefietshe) en L’Atelier du Champagne hebben de zaak op de Hartenstraat in de Negen Straatjes overgenomen en zullen binnenkort de deuren heropenen. Uiteraard met hun eigen sausje erover heen. De vernieuwde Le Coeur wordt een Franse Bistro met verschillende invloeden. Er wordt gekookt met Franse kooktechnieken, maar door bijvoorbeeld Indiase kruiden toe te voegen aan de beurre blanc krijg je een compleet ander resultaat. Rick: “Het is lastig om een naam te plakken op wat ik ga serveren. Ik wil het sowieso niet modern noemen”.

Bij Le Coeur wordt grenzeloos gekookt

Ik wil van chef Swinkels weten of er iets is dat we in ieder geval niet op zijn kaart zult aantreffen? Swinkels: “Dat vind ik een lastige vraag. Ik wil eigenlijk niets uitsluiten. Alles kan. We koken met wat het seizoen brengt, wat de leverancier kan leveren en waar het team zin in heeft. Er komt een goede mix van vlees-, vis- en vegetarische gerechten en warme en koude gerechten.” De kaart van Le Coeur vormt zich dus als het ware vanzelf. De chef vervolgt: “Op deze manier zullen er vast typische Le Coeur klassiekers ontstaan die we gewoon niet meer van de kaart kunnen halen omdat gasten er verzot op zijn. En als deze publiekslieveling ooit van de kaart gaat dan wordt hij vervangen door een nóg beter gerecht. Bij Le Coeur ga je gewoon lekker uit eten. Niet teveel pretenties en geen gezeur. Zo kook ik thuis namelijk ook niet. Bij ons kun je gewoon lekker aanschuiven en verdraaid goed eten. Het wordt een tent waar ik zelf ook iedere dag zou willen eten.” De autodidacte chef maakt zo’n twee tot drie keer per jaar culinaire inspiratiereizen naar steden zoals Londen, Parijs en Kopenhagen. Verwacht dus zeker wat invloeden van toffe zaken uit deze steden terug te vinden bij Le Coeur. Of het nou het interieur, de kaartopbouw of de gerechten zijn je weet het maar nooit bij deze grenzeloze nieuwe toko.

“Het wordt een tent waar ik zelf ook iedere dag zou willen eten.”

Oh en er is geen vast menu bij Le Coeur, gasten kunnen gewoon van de kaart bestellen, maar als ze liever de chef een menu’tje willen laten samenstellen kan dat natuurlijk gewoon ook.

Wie chef Rick Swinkels de afgelopen jaren heeft gevolgd weet dat hij een indrukwekkend culinair cv op zijn naam heeft. Hij begon dan wel ooit met het aan huis verkopen van magnetronmaaltijden, daarna schudde hij Soul Food Concepts uit zijn mouw waarmee hij foodfestivals organiseerde. Vervolgens liet hij festivalbestaan voor wat het was en begon hij zijn restaurantavontuur. Hij opende het succesvolle pop-up restaurant Staets in het Felix Meritis, restaurant Jacobsz in Amsterdam Oost, het eerste restaurant met een biersommelier Bar Alt en het altijd gezellige Sjefietshe. En nu kan hij dus Le Coeur aan het rijtje toevoegen. Wat we nog van hem kunnen verwachten? Een champagnebar! Dus hou deze man zeker goed in de gaten.

Champagne drinken en een vorkje prikken aan de bar

Nog even terug naar de Champagne, L’Atelier du Champagne om precies te zijn. In het begin van dit verhaal vermeldde ik al dat Le Coeur is een samenwerking is tussen Swinkels en de mooie Champagnezaak op de Nes. En dat betekent dat er al behoorlijk wat fijne connecties zijn met vreselijk goede Champagnehuizen en wie Rick op Instagram volgt weet dat hij nagenoeg iedere dag verplicht mooie bubbels aan het proeven is. En de beste flessen zul je uiteraard straks bij Le Coeur op de kaart terug vinden. En wat is nou een betere plek om deze lijst te testen dan aan de bar van deze hernieuwde spot? Stiekem vind ik de bar altijd de leukste plek om aan te tafelen. En bij Le Coeur gaat dat wel heel erg makkelijk aangezien de bar ongeveer de helft van het pand beslaat.

Le Coeur gaat op 19 augustus aanstaande soft open. Reserveren kan nu al via hun website.

Le Coeur
Hartenstraat 24
Amsterdam Centrum
Diner

Foto credits: Rick Swinkels

Openingstijden Le Coeur:
Maandag vanaf 17.00 uur
Dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur
Evt later op zaterdag en zondag ook lunch

Plan je route naar Le Coeur

Ook interessant

Restaurant Le Coeur krijgt een nieuwe eigenaar en chef | Rick Swinkels en l’Atelier du Champagne heropenen samen Le Coeur | Rick Swinkels chef en eigenaar restaurant Le Coeur

Translate»
Lees vorig bericht:
Fruits de mer pop-up Amsterdam
5x de leukste pop-up restaurants van deze zomer

Jaah het is weer zomer! En ook deze zomer zijn er weer een paar hele toffe pop-ups die je niet...

Sluiten