Bij cornerstore luister je naar een elpee’tje terwijl je van Japanse gerechtjes snoept

cornerstore is een nieuwe bar restaurant met een Japans tintje op de Papaverweg in Amsterdam Noord.

En dit is er niet zomaar eentje, want deze nieuwe bar is geïnspireerd op een Japanse listening bar. Een plek waar je aanschuift voor fijne relaxte tunes en terwijl je jezelf laat meevoeren met de muziek drink je een glaasje sake, Japanse whisky en knabbel je op Japanse gerechtjes. Ik heb in Japan een tweetal van deze zogenaamde listening bars bezocht en ik was verknocht aan de ontspannen sfeer en de giga collectie aan vinylplaten. Oh en het feit dat de barman meestal het meest beschonken was van de hele zaak. En nu hoeven we dus niet meer naar Japan om een avond te kunnen toeven in zo’n hippe Japanse bar. We kunnen gewoon op ons fietsje naar de Papaverweg in Amsterdam Noord trappen en neerploffen aan één van de tafeltjes of aan de bar hangen. Want zeg nou zelf, bij zo’n bar is dit dé plek om aan te zitten. Kun je gelijk hun elpeecollectie en sterke dranken assortiment bewonderen.

cornerstore eerste listening bar in Amsterdam

Wanneer je richting cornerstore koerst is het goed om te weten dat ze alleen aan walk-ins doen. Reserveren is dus niet mogelijk. Gewoon gezellig binnenvallen en kijken of er plek is voor je. Op de kaart van deze nieuwe spot staan gerechten met Japanse smaken, maar waarbij Hollandse producten zijn gebruikt. Denk aan een champignon karaage, kippendijen met vlierbes en witte asperges met miso en daslook. Uiteraard ontbreken de ingelegde daikon en ingelegde radijsjes niet op de kaart. De Japanse keuken kenmerkt zich door de puurheid en ogenschijnlijke eenvoud, dus dat wordt fijn fijn fijn.

Één van de mede-eigenaren is Bob Nagel. Nagel is ook mede-eigenaar van Café binnenvisser en als ze bij cornerstore minstens zo’n relaxte en laagdrempelige sfeer hebben weten neer te zetten en eveneens zo fijn koken dan voorspel ik dat deze nieuwe zaak in Amsterdam Noord heel snel bij vele Amsterdammers op het favorietenlijstje komt te staan.

Ik kan in ieder geval niet wachten om eens een avondje hier te spenderen en ik kan je vertellen dat dit heel erg snel gaat gebeuren.

Hoofdfoto: geschoten in een listening bar in Tokio

cornerstore
Papaverweg 11
Amsterdam Noord
drinks | diner | terras

Bekijk website

Openingstijden cornerstore:
Dinsdag tot en met zaterdag: terras vanaf 17.00 uur geopend
Dinsdag tot en met zaterdag: restaurant binnen geopend vanaf 18.00 uur

Plan je route naar cornerstore

Ook interessant

cornerstore nieuwe bar restaurant in Amsterdam Noord | Japanse listening bar in Amsterdam | Japanse bar in Amsterdam | nieuwe hotspot in Amsterdam Noord | nieuwe bar in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Amsterdam Taco Festival Het Sieraad foodfestival
Amsterdam krijgt een heus tacofestival

Amsterdam Taco Festival is het allereerste tacofestival van Amsterdam. Lees verder

Sluiten