Al Ninèn Italiaanse walhalla (PERMANENT GESLOTEN)

Hier gaat mijn foodie heart sneller van kloppen: Echt Italiaans voer. Bij Al Ninèn op de Westerstraat vliegen de Italiaanse hammetjes, verse pasta’s, homemade broodjes en taartjes je om de oren. Ideaal als je geen zin hebt om te koken, maar wel thuis iets lekkers op tafel wilt toveren.

Al-Ninen-Amsterdam-Westerstraat-Traiteur-Italiaans

Op een willekeurige dinsdag mocht ik wat proeven van hun heerlijkheden en ohhhh ik wist gewoon niet meer waar ik moest kijken. En al snel was het een in-ieder-hand-wat-lekkers-situatie.

Al-Ninen-Amsterdam-traiteur

Ohh de verse mini pizza’tjes waren om je vingers bij af te likken. Ik geloof dat ik er wel acht van die mini traktaties op heb!

Al-Ninen-Amsterdam-centrum-deli

Ook de zelfgemaakte broodjes formaat Madurodam waren awesome. Ze waren speciaal voor deze avond gemaakt dus helaas niet altijd te verkrijgen. Misschien heel lief vragen?

Al-Ninen-Italiaans-Amsterdam Al-Ninen-Italiaan-Amsterdam-traiteur

Vandaag maak ik kennis met de tigella. Een traditioneel broodje uit Modena waarbij een broodje wordt belegd met wat lekkers, zoals in dit geval pancetta, rozemarijn, lardo (vet van het varken), knoflook en zout. Vervolgens wordt het broodje tussen twee hete stenen verwarmd met als resultaat een yummy snack.

Al-Ninen-Amsterdam-Italiaans-deli

Natuurlijk struikel je bij Al Ninèn over de verse pastagerechten. Wat dacht je van lasagne of pasta gevuld met ricotta en spinazie in een botersaliesaus? Of verse pasta met balsamicocrème en een kern van pompoen en Parmezaancrème. Of een ‘gewone’ pasta Bolognese, dat kan natuurlijk gewoon ook. Ze pakken het met liefde voor je in zodat je het thuis kunt opsmikkelen. al-ninen-amsterdam-centrum-westerstraatAl-Ninen-Amsterdam

Wat een plaatjes zijn het hè en ze smaken ook niet verkeerd!

Al-Ninen-taart-dessert-Italiaans

Een wijntje erbij en je maaltijd is compleet. Al Ninèn heeft heel veel yummy stuff om thuis mee te koken of je pasta’tje een extra smaakje te geven.

Al-Ninen-Italiaan-traiteur

Ook de Italiaanse gastvrijheid ontbreekt niet bij Al Ninèn.

Al-Ninen-Westerstraat-Amsterdam-deli

Al Ninèn
Westerstraat 77
Amsterdam Centrum
Traiteur | take out | eat in

alninen.com

 

Translate»
Lees vorig bericht:
IJsmanschap Amsterdam popsiclebar
IJsmanschap eerste popsicle bar Amsterdam

Schepijs, ijs op een hoorntje? Forget about it! Met de komst van IJsmanschap wordt 2016 de zomer van popsicles. Lees...

Sluiten