Ron Gastrobar: zeer bon!

Typisch gevalletje must try het nieuwe concept van meesterkok Ron Blaauw genaamd Ron Gastrobar. Het oude spul eruit, hup een nieuw interieur erin, witte tafelkleden bij het vuilnis, twee Michelinsterren retour afzender en geboren is het laagdrempelige restaurant gevestigd in hetzelfde pand als zijn voormalig twee-sterrentoko.

Direct reserveren bij Ron Gastrobar

Het idee? Een kaart bestaande uit 25 kleine gerechtjes elk voor slechts € 15,= waarbij de kwaliteit van seizoensproducten centraal staan. Ron wil dat we vooral genieten in zijn toegankelijke nieuwe trots.

Ron Gastrobar Amsterdam Oud-Zuid

We beginnen de avond met een heerlijke Sauvignon Blanc, vers brood met gecarameliseerde boter. Het laatste is erg bijzonder en vooral bijzonder smakelijk.

De kaart bestaat uit 25 gerechten die stuk voor stuk heerlijk klinken. Na lang wikken en wegen gaan we ronde één voor een visfestijn. Wat inhoudt dat we de geroosterde langoustine, sashimi van makreel, gebakken rogvleugel en koningscrab laten aanvoeren.

Onze intentie is om alle gerechten met z’n vieren te delen, maar de gerechten zijn erg bescheiden wat bij bepaalde viscreaties betekent dat elk van ons maar een klein hapje heeft. Maar dat ene hapje is dan wel een sensatie voor de mond. De langoustine is perfect gegaard en smaakt waanzinnig met de gerookte mayonaise.

Ron Gastrobar Amsterdam Oud-Zuid

Geroosterd langoustine met gerookte boter

De gember en de sesam geven de makreeltartaar een heerlijk Aziatisch tintje. Een gerecht dat mooi in balans is. Het is geen spannend gerecht, maar wel erg smakelijk. De presentatie daarentegen had wel wat mooier gekund.

Ron Gastrobar Amsterdam Oud-Zuid

Sashimi van Makreel

Het is even zoeken naar de rogvleugel onder de laag gefrituurde artisjok. De vondst: een goed gebakken stuk stevige vis. Alles goed op smaak en een plaatje om te zien.

Ron Gastrobar Amsterdam Oud-Zuid

Gebakken rogvleugel met gefrituurde artisjok

Winnaar is toch wel de koningscrab. Wat een fantastische smaken en texturen! De boterzachte crab in combinatie met de romige aardappelpuree is to die for!

Ron Gastrobar Amsterdam Oud-Zuid

Koningskrab met romige aardappelpuree

Ronde twee houden we het delen met z’n vieren voor gezien. De gerechten zijn gewoonweg te klein hiervoor. Daarnaast is mijn oog op de ganzenlever gevallen en ben ik als enige echt enthousiast over dit gerecht. Die voorafgaande enthousiasme is terecht, want wat een waanzinnig gerecht. In de keuken is dit heerlijke stuk lever met liefde en zorg behandeld voordat het op mijn bord terecht kwam. Ik ben dik tevreden.

De gerookte aal met risotto pal tegenover me wordt ook gewaardeerd. Het stuk longhaas dat ik van buuf weet te bemachtigen is nog lekker rosé en de bearnaisesaus is heerlijk licht zuur met fijne kruiden.

Ik hoor licht gebrom over de kalfszwezerik van mijn tafelgenote. Gefrituurd vlees is blijkbaar niet haar favoriet.

Ron Gastrobar Amsterdam Oud-Zuid

Gebakken ganzenlever met rode biet, peer en amandel

Ron Gastrobar Amsterdam Oud-Zuid

‘Dry aged’ longhaas met bearnaisesaus

Ron Gastrobar Amsterdam Oud-Zuid

Gebakken kalfszwezerik

Van de dessertkaart van Ron Gastrobar kiest de ene helft van de tafel voor zoet en de andere twee voor de hartige kazen. Het donkerbruine taartje is voor mij alleen en daar word ik erg gelukkig van. Knapperig van buiten met een vloeibare kern. Daar kunnen we wat mee!

Onze avond bij Ron Gastrobar sluiten we af met een goed bakkie koffie. De verrassing: dessert ‘bitterballen’ met een korstje van bastognekoekjes en zoete ‘mosterd’ (oftewel zachte witte chocolade met mosterd). De rest vindt het maar raar, ik moet stiekem bekennen dat ik het erg kan waarderen.

Ron Gastrobar Amsterdam Oud-Zuid

Kaasassortiment met vijgenbrood

Ron Gastrobar Amsterdam Oud-Zuid

Goddelijk: warm chocoladetaartje

Ron Gastrobar Amsterdam Oud-Zuid

Schijn bedriegt: zoete bastogneballen

Voor een fijn diner met hele attente en vriendelijke bediening, goede wijnen en mooie gerechten met de juiste prijs/kwaliteit verhouding, zit je bij Ron Gastrobar goed. Voor 15 euro krijg je redelijk kleine porties, maar dan krijg je wel gerechten van kwalien er is goed nagedacht over de combinaties en bereidingswijze.

Wat betreft de laagdrempeligheid: het is zeker toegankelijker dan het voormalig twee-sterren tellende Sophia, maar het is geen tent om in je joggingpak te verschijnen. Het is eerder een top tent voor een bijzondere avond.


Reserveer hieronder direct een tafeltje bij Ron:


Ron Gastrobar

Sophialaan 55hs
Amsterdam

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag vanaf 12.00 uur (keuken gesloten tussen 14.30 uur en 17.30 uur)
Zaterdag vanaf 15.00 uur
Zondag vanaf 12.00 uur

 

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Sluiten