Tip 10 van Sam op Amsterdam.fm

Waaah ik was vanochtend te horen op Amsterdam.fm. Kan ik me normaal gesproken verschuilen achter mijn toetsenbord en de letters op het scherm die ik zo met de pijltjestoets kan deleten, vanochtend was het even andere koek. Met headphones op mijn bol en een microfoon voor mijn neus schoof ik aan tafel met gorgeous ladies DJ Eva Oppel en haar co-host Marianne Aalders (misschien ken je haar wel van het culinaire blog Catch52. Woensdagochtend hebben ze zoals ze het noemen een Bourgondisch uurtje waar culinaire tips worden gedeeld. En laat ik die toevallig volop hebben. Dus dit keer gingen er geen tongstrelende gerechten en borden waarvan je gaat kwijlen over tafel, maar tips, favo songs en (slechte) grappen. Naast mijn tien persoonlijke culi tips in Amsterdam belden we ook nog even met Seger Aalbers die aanstaande weekend met zijn ceviche op popt bij restaurant Jacobsz.

bySam op Amsterdam.fm terugluisteren

Zat je vanochtend toevallig niet aan de radio gekluisterd? Je kunt het radiofragment met mijn persoonlijke tip 10 natuurlijk gewoon terugluisteren.

Tip 10 van bySam

Mijn tien persoonlijke favorieten is eigenlijk een bonte mix aan smaken en food spots, zoals ik het zelf het liefste heb. Van restaurants waar je je volledig in de watten kunt laten leggen tot aan eetcafé’s waar je lekker ongestoord aan spareribs kunt kluiven. Hoppa hier mijn tip 10.

  1. MOS Amsterdam. Ik at er al voordat ze een ster hadden en werd op slag verliefd op hun bijzondere combinaties, fijne wijnen en waanzinnig uitzicht over ‘t IJ.
  2. Jacobsz Amsterdam. Ze hebben het prachtige pand volop eer aan gedaan. Het voelt altijd een beetje als thuiskomen bij dit geweldige restaurant. Tel daarbij op hun knappe gerechten, killer wijnen en geweldige bediening en je snapt wel waarom ik hier graag kom.
  3. Rijsel. Wat een heerlijke ongedwongen no-nonsense sfeer. De kip met een saus van foie gras is alles wat je wilt van een gebraden kippetje.
  4. Sapporo RAMEN SORA. De beste ramen spot in Amsterdam. De noodles worden uit Sapporo, dé plek waar ramen is ontstaan, overgevlogen en die heerlijke chewy noodles zwemmen rond in de heerlijke broth van dit ramenrestaurant.
  5. Cha House. Een vleugje nostalgie in mijn tip 10. Cha siew is een Kantonees gerecht waar ik soms van droom. Chef Vai van Cha House maakt een sublieme cha siew en was zo lief het recept met mij te delen.
  6. New King. Samen met mijn moeder testte ik de beste wonton van Amsterdam en we vonden ze bij New King. Deze smaakbommetjes moet je geproefd hebben.
  7. Wijpje Beukers. Afgelopen vrijdag belandde ik bij deze verrassende nieuwkomer. Wat een enthousiasme, wat een passie voor het vak, goed eten en fijne wijnen. Ik wil hier wonen!
  8. Cannibale Royale. Je kunt hier ‘s nachts spareribs kluiven. Meer hoef ik toch niet te zeggen?
  9. LaLotta. Ohhh hun pizzabodems. Pfff die kan ik iedere dag wel eten.
  10. Tinner. Ik ging hier lunchen en werd overdonderd door een foodfest waarbij het super krokante frietjes, hemelse pulled pork en wentelteefjes regende. Wat een lunchparadijs.

Je kunt mijn tip 10 ook bekijken op Catch52. Oh en daar staan natuurlijk ook volop andere culi tips waar je spontaan honger van krijgt.

 

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Bar Centraal wijnbar eten
Glouglou opent wijnbar Bar Centraal in Amsterdam West

Bar Centraal, knoop die naam maar alvast in je oren want één deze dagen gaat deze nieuwe wijnbar Lees verder

Sluiten