Dit zijn ze de verborgen terrassen van Amsterdam

De beste terrassen van Amsterdam zitten bij mooi weer altijd bommetje vol. Waarschijnlijk heb je vaak genoeg jezelf gestort op dat ene laatste vrije tafeltje in de zon (en met jou tien anderen). Maar waarom zou je? Je kunt ook gewoon richting één van de minder bekende of verborgen terrassen van Amsterdam gaan. Niet iedereen weet van hun bestaan (ok misschien hierna wel) en toeristen weten ze minder goed te vinden omdat ze niet in de loop of in het zicht liggen. Dus waarom vechten voor een plekje in de zon als er keuze te over is? Precies op een verborgen terras, wees een slimme terrasganger en je zonnige dag wordt opeens extra zonnig.

Binnentuinen en tuinen Amsterdam

Lion Noir

De binnentuin van Lion Noir op de Reguliersdwarsstraat blijft één van de meest waanzinnige binnentuinen van Amsterdam.

Terras Amsterdam binnentuin Lion Noir

Ingeklemd tussen al dat groen en prachtige panden is het verborgen terras een waar paradijs. Op een zwoele zomeravond mag je me hier altijd naar toe slepen voor een hapje en een drankje.
Meer over Lion Noir

Dignita Hoftuin

Bij Dignita Hoftuin zit je met je tenen bijna tussen de grassprieten en als het echt te warm is kun je schuilen onder de grote boom.

Binnentuin Amsterdam Hoftuin

Het verborgen terras ligt op de rand van Amsterdam Centrum en Amsterdam Oost en heel vlakbij de Pijp, dus een ideale meet in the middle als je er niet uit kunt komen waar je terrasjes gaat pakken.
Meer info over Dignita Hoftuin

Herengracht

Je kunt je in de strijd gooien voor een plekje aan de gracht, maar Herengracht heeft ook gewoon een te gekke verstopte binnentuin met een verborgen terras waar je veel chiller en beschut zit.

Herengracht Amsterdam centrum restaurant

Oh en je kunt overigens ook erg lekker eten bij restaurant & bar Herengracht.

Merkelbach

Park Frankendael in Amsterdam Oost is sowieso bizar mooi. Uitpuffen kan op het terras van restaurant Merkelbach waar je kunt lunchen of dineren. Als je er eenmaal bent geweest snap je wel waarom dit 18e eeuwse koetshuis een populaire trouwlocatie is.
Meer info over restaurant Merkelbach

Merkelbach terras Amsterdam Oost

Happyhappyjoyjoy East

Happyhappyjoyjoy East en hun idyllische tuin maakt een fietstocht naar de Oostelijke Handelskade zeer de moeite waard. Eenmaal geïnstalleerd met wat lekkers te nomnom’en wil je toch niet meer weg. Ikke niet in ieder geval.
Meer info over Happyhappyjoyjoy East

Happyhappyjoyjoy East terras

The College Hotel

Verborgen achter de imposante gevel van The College Hotel vind je een prachtige tuin waar je prinsheerlijk zit. En natuurlijk kun je hier ook wat lekkers bestellen om je verblijf op het terras net wat fijner te maken.
Meer info over The College Hotel

Wijnbar Glouglou opent tweede wijnbar in Amsterdam Oud-West

Bridges in The Grand Hotel

Poehee nog zo’n plaatje van een binnentuin in het centrum van Amsterdam, Bridges in The Grand Hotel heeft een te mooie tuin met terras waar je errug lekker zit.
Meer info over Bridges

Pause

Je kunt niet anders dan onderuit zakken als je eenmaal de binnentuin van Pause bent binnen gewandeld. Het terras in de tuin in Amsterdam Centrum is er eentje om verliefd op te worden.

Pause Amsterdam tuin terras

Zachte kussens om in te verdwijnen, stoelen om in te schommelen, het is er allemaal. Wijntje erbij en chillen maar.
Meer info over Pause

De Buurtboerderij

Het is zo dichtbij (vlak achter het Westerpark) en alles lijkt zo ver weg als je er eenmaal bent: De tuin van De Buurtboerderij. Over ongedwongen en laid back achterover hangen gesproken. De stadse drukte lijkt opeens wel heel erg ver weg.
Meer info over De Buurtboerderij

Mossel & Gin

Lekker verscholen in het Westerpark zonnestralen meepakken kan op het terras van Mossel & Gin. Achter de hoge heggen is het goed vertoeven.

Mossel en Gin Amsterdam hotspot Westergasterrein

Uiteraard hoort daar een visje of mosseltje en een G&T bij.
Meer info over Mossel & Gin

The Dylan Amsterdam

The Dylan Amsterdam is een poepie chic hotel in het centrum van Amsterdam met een binnentuin waar je ‘u’ tegen zegt. Heerlijke spot om wijntjes te doen in alle rust
Meer info over The Dylan Amsterdam en het terras

De Koffieschenkerij

Midden op de wallen een terrasje pakken? Jazeker! Dat kan in de te schattige tuin van De Koffieschenkerij. Bestel een kop koffie en wat lekkers erbij en ga lekker onderuit zitten zodat je lekker veel zonnestralen kunt vangen. Super chill!

Meer info over De Koffieschenkerij

Koffieschenkerij Amsterdam terras

Foto credits: De Koffieschenkerij

De Vergulde Eenhoorn

Op een zomerse dag chillen in de picknicktuin van De Vergulde Eenhoorn, klinkt best ok toch? Dit verborgen terras in Amsterdam Oost is ideaal om lekker van de zon te genieten.
Meer info over De Vergulde Eenhoorn

De Vergulde Eenhoorn Amsterdam verborgen terras tuin

Pompstation Amsterdam

Een van de mooiste verborgen binnentuinen van Amsterdam Oost. In de tuin van Pompstation Amsterdam is het wel heel erg goed vertoeven met mooi weer.
Meer info over Pompstation Amsterdam

Dakterrassen Amsterdam

Kijk omhoog! Ja want deze terrassen zitten op grotere hoogte, namelijk op het dak. Het toffe aan een dakterras is dat je on top of the world bent en je ook nog eens een te gek uitzicht als bonus erbij krijgt. Dus hoppa hier de dakterrassen van Amsterdam waar je te gek kunt chillen

Hoogtij

Dit dakterras in Amsterdam Noord is gruwelijk! Wat een bijzonder plekje en meer verborgen dan dit lijkt bijna niet mogelijk. Vanaf het dakterras van Hoogtij heb je een geweldig uitzicht over Amsterdam Noord. Ik had laatst een pop-up diner van Daalder bij Hoogtij en dat was geweldig.

Groovy Tables Hoogtij Amsterdam

Rooftopbar Amsterdam

Jackie Amsterdam is het eerste verborgen dakterras van Amsterdam Zuidoost. Midden tussen het betonnen geweld van de Bijlmer vind je deze groene oase. De Dakdokters hebben de inrichting verzorgd en als ik de foto’s moet geloven is het weer muy bueno.

Meer over Jackie Amsterdam

Jackie Amsterdam dakterras

Zoku

Wat een te gekke plek is dit! Naast een relaxte plek om te werken en te happen hebben ze hier ook een karaokekamer. I love it!

Dakterras Zoku Amsterdam

En op het dakterras van Zoku heb je een formidabel uitzicht over Amsterdam Oost. Dikke like.
Meer info over Zoku

Bureau Amsterdam

Bij het dakterras van Bureau Amsterdam, ook wel bekend als het grootste dakpark van Amsterdam moet je een keer geweest zijn. Ja toch?

Dakterras Bureau Amsterdam

Ok, het is ver weg als je in Oost of Noord woont, want je vindt dit funky verborgen terras op het dak van start up walhalla B.Amsterdam in Amsterdam Nieuw-West, maar ik zou zeggen neem een extra biertje om jezelf te belonen.
Meer info over Bureau Amsterdam

GAPP

Op het dakterras van GAPP in Amsterdam Oost is chillen verplicht! ’s Morgens met een ontbijtje terwijl je over Oost tuurt, lunch, borrel, diner of whatever. Bij dit verborgen terras op het dak van Hotel Casa in Amsterdam Oost zit je gezellig tussen de kruiden en het andere groen wat je later weer terug zou kunnen vinden op je bord.

Bret Biergarten

Het bier vloeit rijkelijk op het dakterras van Bret a.k.a. de Biergarten van Bret. Bovenop de rode container en tussen het groen is het goed vertoeven als de zon haar best doet.
Meer info over de Biergarten van Bret

Dakterras Canvas op het Volkshotel

Het dakterras van Canvas op het Volkshotel zat er al toen het gewoon nog Canvas was en geen hotel. Het blijft een waanzinnige terras om te genieten van de zon en natuurlijk is het uitzicht ook te gek.
Meer info over Canvas in het Volkshotel

Dakterras Mr Porter in het W Hotel

Je weet eigenlijk niet waar je naar moet kijken. De mooie mensen, de fraaie inrichting of Amsterdam van boven. Op het dakterras van Mr Porter in het W Hotel is het genieten van de zon in stijl.
Meer info over het dakterras van Mr Porter

Floor 17

Het hoogste dakterras van Amsterdam vind je bij Floor 17. Bij dik verborgen terras van Amsterdam West kun je heel Amsterdam West overzien terwijl je nipt aan je wijn en knabbelt op wat lekkers.
Meer info over het dakterras van Floor 17

Verstopte terrassen

Nog steeds geen genoeg van de verborgen terrassen van Amsterdam? Deze terrassen vind je niet op het dak en zijn ook geen tuinen, maar je moet wel net wat meer moeite doen om er te komen of je moet maar net weten dat ze er zijn:

Het Bosch

Op het terras van restaurant Het Bosch is het pas dineren met een view. Naast dat je hier waanzinnig goed kunt eten heb je ook een uitzicht over De Nieuwe Meer dat onvergetelijk is.
Meer info over Het Bosch

terras aan het water Amsterdam

De Gouden Reael

Op Prinseneiland vind je restaurant De Gouden Reael. En laat dit restaurant nou toevallig een prachtig terras hebben met uitkijk op Silodam en ’t IJ. Op het terras is plek voor 30 man en wist je trouwens dat dit restaurant sinds kort in handen is van familie Caron? Alain Caron had in deze keuken trouwens zijn eerste baantje toen hij voor de liefde naar Nederland verhuisde.

Gouden Reael terras aan het water AmsterdamClubhouse

Op het Marineterrein in Amsterdam Oost vind je sinds kort Clubhouse. Een door ontwerpstudio La Bolleur funky ingerichte spot is maandag tot en met vrijdag vanaf ’s morgens vroeg 9.00 uur tot 17.00 uur geopend. Ze hebben een terras waar je lekker in alle rust kunt ontbijten, koffie kunt drinken, een lekker broodje kunt eten (die huisgemaakte pastrami is echt niet normaal lekker) of een bio biertje kunt doen van BOYS BIER.
Meer over Clubhouse

Clubhouse Amsterdam Marineterrein

Hotel Buiten

Ik heb me ooit laten vertellen dat de Sloterplas in de jaren ’70 een echte hotspot was. Het heeft nog niet dezelfde allure als destijds, maar de leuke plekjes aan het water in Nieuw-West zijn wel meer in opkomst. Hotel Buiten heeft inmiddels een facelift gehad en is iets groter en gelikter dan voorheen. Met zowel een (bediend) terras beneden vlak aan de plas en een terras boven waar je zelf je drankjes aan de bar moet bestellen.

Hotel Buiten Sloterplas Amsterdam

Scheepskameel

Een bubbeltje en oesters op het terras aan het water…het terras van Scheepskameel is gewoon te gek om je avond mee te beginnen. Daarna hop naar binnen voor een te gek diner. Je avond kan niet meer stuk.

Meer over Scheepskameel

Restaurant Scheepskameel visplateau

Pension Homeland

Wat eten en wat drinken terwijl je tuurt over het Marineterrein en het VOC schip De Amsterdam aan het water, dat kan op de rieten stoeltjes van het terras van Pension Homeland. Geen hippig gebeuren hier, maar gewoon gezelligheid en het zonnetje op je bol.

Pension Homeland Amsterdam terras

De Ceuvel

Verscholen in Noord en goed bereikbaar met de boot is het verborgen terras van De Ceuvel. Je kunt lekker hangen in een stoel dat ooit een kano is geweest of schommelen in de hangmat. En voor een paar euro’s schep je je bordje vol van het buffet.
Meer info over De Ceuvel

Cafe de Ceuvel Amsterdam noord

Rolling Rock Kitchen

Nog zo’n verstopte parel in Amsterdam Noord. ROLLING ROCK KITCHEN zit schuin tegenover De Ceuvel en ook hier lijkt alles een stukje langzamer en chiller te gaan. Denk houten picknickbankjes, cocktails en meer van dat soort ongein.
Meer info over ROLLING ROCK KITCHEN

The Harbour Club Amsterdam

Either you hate it or you love it. Het wit op wit op wit terras van The Harbour Club dat niet zou misstaan op hippie eiland Ibiza heeft een hoog zien en gezien worden gehalte. Als dat je ding is zet dan koers richting Zeeburg in Amsterdam Oost, want dat is waar je dit verborgen terras aan het water vindt.
Meer info over The Harbour Club Amsterdam

Strand Zuid

Vorig jaar hees Strand Zuid zich in een nieuw jasje en sindsdien is het cooler dan ooit. Dit verborgen terras aan het water is perfect om lekker wat te eten en te drinken terwijl je van het zonnetje op je snoet geniet want ze hebben een mooie kaart waar vast wat lekkers voor jou tussen zit.
Meer over Strand Zuid

Strand Zuid terras eten Amsterdam

Distilleerderij ’t Nieuwe Diep

Verstopt in het Flevopark vind je Distilleerderij ’t Nieuwe Diep. Er worden hier meer dan 100 producten gemaakt en in hun proeflokaal met terras kun je hun producten proeven. Je kunt er ook ‘gewoon’ een kop koffie of thee drinken als hun producten niet je ding zijn.
Bekijk de website van ’t Nieuwe Diep

Nieuwe Diep Flevopark Amsterdam Oost

De Cantina

Van een geheel ander kaliber is het verborgen terras aan het water van De Cantina in de Tuinen van West. Laid back chillen doe je hier in een hangmat of op de houten bankjes.


Meer info over De Cantina

Whoops staat jouw favo verborgen terras er niet tussen? Dat zou zomaar kunnen, want eerlijk is eerlijk het zijn er gewoon teveel. Dus sorry als jouw lievelings er niet tussen staat.

Pompet

Ver in Amsterdam Noord zit Pompet. Laid back met een Franse je ne sais quoi sfeertje en uiteraard een terras in het Noorderpark. Oh en je kunt er ook jeu de boulen, en wijntjes drinken en wat eten.

Meer over Pompet

Pompet Amsterdam Noord terras bos

Amsterdam telt 40 bierbrouwerijen, waarvan deze met een bierproeflokaal. Ken jij ze allemaal?

Translate»
Lees vorig bericht:
Amsterdam FM bysam Tip 10
Tip 10 van Sam op Amsterdam.fm

Waaah ik was vanochtend te horen op Amsterdam.fm. Kan ik me normaal gesproken Lees verder

Sluiten