Glouglou opent wijnbar Bar Centraal in Amsterdam West

Bar Centraal, knoop die naam maar alvast in je oren want één deze dagen gaat deze nieuwe wijnbar open op de Ten Katestraat in Amsterdam Oud-West.

Bar Centraal big bro van Glouglou

En als je dacht dat dit zomaar een wijnbar is heb je het toch echt mis, want Bar Centraal is Glouglou in het groot. Ja want achter deze nieuwe wijnbar zitten onder andere de twee mannen van de bekende wijnbar in de Pijp. Je weet wel de bar om de hoek van de Van der Helstplein waar je op het te cute terras heerlijke wijn kunt nippen. Bar Centraal is geen copy paste werk van Glouglou, deze nieuwe bar wordt namelijk groter en komt compleet met keuken. Dus terwijl je het bij Glouglou ‘moet doen’ met wijn en een plankje met lekkers kun je bij deze nieuwe wijnbar in Amsterdam West een compleet maal krijgen. Dat wordt dus van borreltijd door naar het diner.

Vin naturel Amsterdam

Uiteraard vind je hier en daar de oude vertrouwde oh zo fijne componenten die Glouglou zo geliefd maken. Zo schenken ze ook bij Bar Centraal natuurlijke wijnen. Pesticiden, filtering, kunstmatige interventies, sulfiet, suikers en andere poespas wordt dus (zoveel mogelijk) op afstand gehouden tijdens het proces van wijnmakerij. Het voordeel? Meer smaak, gezonder, eerlijker en ze zeggen dat de man met de hamer de volgende dag ook weg blijft. Dus genoeg reden om aan de vin naturel te gaan.

Wijnbar met terras

Ten tweede is het je ne sais quoi gevoel ook bij deze nieuwe wijnbar aanwezig. Ik popte net even binnen terwijl de mannen de laatste hand aan het leggen zijn aan de nieuwe spot en met de knusse ongedwongen sfeer gaat het wel goed komen. En tja het terras van Glouglou, dat is er toch wel eentje om voor om te fietsen. En ook Bar Centraal krijgt een terras waar je wijn kunt nippen en dus ook wat kunt eten.

Ten Katestraat in Oud-West

Waar o waar je de nieuwe wijnbar kunt vinden? Op de hoek waar voorheen Bar Brouw zat waar we helaas afscheid van moesten nemen. Dikke vette jammer was dat, maar nu dus een wijnwalhalla voor druivensap fans zoals ik.

Het plan was om morgen de deuren te openen, maar het is nog niet zeker of ze die race tegen de klok gaan winnen. Maar als je dit weekend richting deze wijnbar gaat, zijn ze zeker weten open. Ik ga alvast voor de deur liggen. Zie je daar!

Kun je niet langer wachten en wil je NU wijn? Dan kun je vandaag terecht bij één van deze leukste wijnbars van Amsterdam.

Meer een bierfan? Bij deze 10 proeflokalen in Amsterdam kun je lekker bier drinken.

Bar Centraal
Ten Katestraat 16
Amsterdam West | Oud-West
Lunch | brunch | drinks | wijnbar | diner

Openingstijden wijnbar:
Maandag tot en met donderdag van 16.00 uur tot 0.00 uur
Vrijdag van 16.00 uur tot 1.00 uur
Zaterdag van 12.00 uur tot 1.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 0.00 uur

[mapsmarker marker=”325″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Mama Makan Amsterdam restaurant Indonesisch
Mama Makan nieuwe spot in Amsterdam

Mama Makan komt eraan en de komst van dit nieuwe Grand Café met Indo twist Lees verder

Sluiten