Amsterdam krijgt een heus tacofestival

Amsterdam Taco Festival is het nieuwste foodfestival voor tacofans.

Taco’s zijn zo gruwelijk lekker en je kunt er zoveel kanten mee op. Taco’s met vis, vlees, veggies…je kunt het zo gek niet bedenken en het kan. En wat dacht je van al die verschillende salsa’s? Man man man wat heerlijk! Daarom is het tijd om Amsterdam eens kennis te laten maken met de veelzijdigheid van dit door Mexicanen zo geliefde gerecht. En hoppa het Amsterdam Taco Festival werd geboren. Eigenlijk ontstond dit idee toen ik ging lunchen met chef Dennis Huwaë. Terwijl we beiden van onze kom ramen zaten te slurpen hadden we het over wat te doen na het Amsterdam Ramen Festival. ‘Wat denk je van een tacofestival?’ opperde Dennis. Briljant was mijn eerste gedachte en hoppa hier is hij dan: op zondag 10 mei a.s. dopen we het atrium van Het Sieraad om tot Loco Mexico. Yep dus dezelfde locatie en organisatie als het Amsterdam Ramen Festival, maar dit keer geen stomende kommen met deegslierten, maar maïspannenkoekjes met verschillende toppings, maar ook andere snacks die je veel in Mexico vindt. Welke? Ik ben nu nog op jacht naar de leukste snacks. Tips zijn welkom en mag je mailen naar info@bysam.nl.

Taco’s taco’s taco’s

Vergeet die door Taco Bell bedachte harde tacoschelpen met geruld gehakt en een flinke dot crème fraîche en vettige kaas en ontdek wat voor soort echte Mexicaanse taco’s er allemaal zijn. Wat dacht je van een heerlijk taco Al Pastor waarbij de maïstortilla wordt getopt met vlees van het spit en geroosterde ananas? Wist je trouwens dat Libanese immigranten deze tacos arabes (Arabische taco) hebben geïntroduceerd in Mexico? Of een taco cochinita pibil (varkensvlees dat wordt ingewreven met een speciale marinade en uren lang in een pan onder de grond gaar stooft). Als je in Yucatan bent geweest ben je em vast wel tegengekomen, want hij wordt veel in deze noordelijke regio gegeten. Het resultaat van uren stoven: sappig vlees met bizar veel smaak. Salsa’tje en een beetje verse limoensap eroverheen, wat koriander en je bent klaar. Of gebruik ongeveer dezelfde methode en gebruik lamsvlees en je hebt een barbacoa ook grandioos. Maar ook met fruit, zoals jackfruit, kun je de meest prachtige taco’s maken. Of een tostada (gefrituurde maïstortilla) met een smakelijke topping. Één van mijn favoriete taco’s is een Baja California taco. Deze streek ligt aan zee en om die reden maken ze veel gebruik van verse vis om hun taco te bouwen. Kun je je voorstellen hoe fijn verse vis met een dun krokant deeglaagje op een tortilla smaakt? Ik kan je vertellen, heel erg fijn. Dus zoals je ziet je kunt veel kanten op met taco’s, maar je kunt ook lekker freestylen. Afstappen van wat traditioneel Mexicaans is en bijvoorbeeld kimchi ofzo erop knallen.

Hoe dan ook, we zijn nu nog bezig met de taco food line up, maar we zorgen dat je op zondag 10 mei a.s. jezelf kunt onderdompelen in taco’s en Mexicaanse snacks.

De kaartverkoop is gestart, dus als je erbij wilt zijn, vergeet dan vooral niet je tickets te scoren.

Comfort food by Edel by Dennis tacos

Oh en natuurlijk gaat chef Dennis Huwaë ook weer wat moois maken voor het Amsterdam Taco Festival.

Wat: een indoor foodfestival (en met mooi weer ook een stukje outdoor) waar je bij verschillende foodstandjes allerlei soorten Mexicaanse taco’s kunt eten en andere Mexicaanse snacks.

Wanneer: Zondag 10 mei 2020 van 12.00 uur tot 20.00 uur

Waar: Het Sieraad, Postjesweg 1 in Amsterdam

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Amsterdam Taco Festival @Het Sieraad

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Amsterdam Taco Festival @Het Sieraad 52.364413, 4.858970

Ook interessant:

Tags: Amsterdam krijgt een tacofestival | tacofestival in Amsterdam | taco’s eten in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Kaasbar Amsterdam lopende band met kazen
Kaasbar Amsterdam is open en ik mocht proeven van hun kazen

Kaasbar Amsterdam is eindelijk open (sinds 11 februari) en ik mocht gisteren van hun kazen proeven. Read more

Sluiten