Amsterdam krijgt een heus tacofestival

Amsterdam Taco Festival is het allereerste tacofestival van Amsterdam.

Taco’s zijn zo gruwelijk lekker en je kunt er zoveel kanten mee op. Taco’s met vis, vlees, veggies…je kunt het zo gek niet bedenken en het kan. En wat dacht je van al die verschillende salsa’s? Man man man wat heerlijk! Daarom is het tijd om Amsterdam eens kennis te laten maken met de veelzijdigheid van dit door Mexicanen zo geliefde gerecht. En hoppa het Amsterdam Taco Festival werd geboren. Eigenlijk ontstond dit idee toen ik ging lunchen met chef Dennis Huwaë. Terwijl we beiden van onze kom ramen zaten te slurpen hadden we het over wat te doen na het Amsterdam Ramen Festival. ‘Wat denk je van een tacofestival?’ opperde Dennis. Briljant was mijn eerste gedachte en hoppa hier is hij dan: op zaterdag 20 en zondag 21 november 2021 dopen we het atrium van Het Sieraad om tot Loco Mexico. Yep dus dezelfde locatie en organisatie als het Amsterdam Ramen Festival, maar dit keer geen stomende kommen met deegslierten, maar maïspannenpannenkoekjes met verschillende toppings, maar ook andere snacks die je veel in Mexico vindt.

Taco’s taco’s taco’s

Vergeet die door Taco Bell bedachte harde tacoschelpen met geruld gehakt en een flinke dot crème fraîche en vettige kaas en ontdek wat voor soort echte Mexicaanse taco’s er allemaal zijn. Wat dacht je van een heerlijk taco Al Pastor waarbij de maïstortilla wordt getopt met vlees van het spit en geroosterde ananas? Wist je trouwens dat Libanese immigranten deze tacos arabes (Arabische taco) hebben geïntroduceerd in Mexico? Of een taco cochinita pibil (varkensvlees dat wordt ingewreven met een speciale marinade en uren lang in een pan onder de grond gaar stooft). Als je in Yucatan bent geweest ben je em vast wel tegengekomen, want hij wordt veel in deze noordelijke regio gegeten. Het resultaat van uren stoven: sappig vlees met bizar veel smaak. Salsa’tje en een beetje verse limoensap eroverheen, wat koriander en je bent klaar. Of gebruik ongeveer dezelfde methode en gebruik lamsvlees en je hebt een barbacoa ook grandioos. Maar ook met fruit, zoals jackfruit, kun je de meest prachtige taco’s maken. Of een tostada (gefrituurde maïstortilla) met een smakelijke topping. Één van mijn favoriete taco’s is een Baja California taco. Deze streek ligt aan zee en om die reden maken ze veel gebruik van verse vis om hun taco te bouwen. Kun je je voorstellen hoe fijn verse vis met een dun krokant deeglaagje op een tortilla smaakt? Ik kan je vertellen, heel erg fijn. Dus zoals je ziet je kunt veel kanten op met taco’s, maar je kunt ook lekker freestylen. Afstappen van wat traditioneel Mexicaans is en bijvoorbeeld kimchi ofzo erop knallen.

Taco line up

Natuurlijk ben je extreem benieuwd naar de taco stands die ervoor gaan zorgen dat je op zaterdag 20 en 21 november 2021 jezelf kunt onderdompelen in een berg van taco’s en Mexicaanse snacks.

Struin langs de verschillende foodstands, vergaap je aan al het lekkers dat er te koop is en maak kennis met de geuren en smaken van Mexico. Tijdens het festival zullen meerdere (Mexicaanse) ondernemers paraat staan om je kennis te laten maken met ‘hun’ Mexico. Zo heb je Pedro Mouneau, jaren geleden heeft hij het alom bekende Los Pilones opgericht met zijn broer en nu runt hij het succesvolle Piloncito. Op het Amsterdam Taco Festival kun je zijn taco’s met verschillende stoofvleesjes of flautas de pollo eten. Of wat dacht je van de Mexicaanse Gabriel van de foodtruck Ay Caray!, hij laat je graag proeven van zijn versie van de alambres de pollo en fajitas de pollo. Zet je tanden in chipotle braised beef taco’s van Taqueria Lima of laat je verrassen door de lekkernijen van Duck Truck en Caliente Latin Food. Maar er zijn nog meer food stands met crimineel lekkere Mexicaanse snacks! Vergeet ook niet even langs de stand van Sweet Heat te lopen, deze boys hebben een crimineel lekkere hot honey die heel erg goed smaakt bij taco’s.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Wil je de voorverkoop niet missen? Zet jezelf dan op aanwezig bij het Facebookevent en zet je alerts aan!

Er wordt gewerkt met time slots om zo de bezoekersstromen iets te kunnen verdelen. De time slot geldt alleen voor je binnenkomst tijd. Eenmaal binnen mag je zolang blijven als je wilt.

Comfort food by Edel by Dennis tacos

Wat: een indoor foodfestival (en met mooi weer ook een stukje outdoor) waar je bij verschillende foodstandjes allerlei soorten Mexicaanse taco’s kunt eten en andere Mexicaanse snacks.

Wanneer: Zaterdag 20 en zondag 21 november 2021

Waar: Het Sieraad, Postjesweg 1 in Amsterdam

Plan je route naar Het Sieraad

Ook interessant:

Tags: Amsterdam krijgt een tacofestival | tacofestival in Amsterdam | taco’s eten in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Fruits de mer pop-up Amsterdam
Oesters slurpen tussen de wijngaarden? Dat kan bij deze fruits de mer pop-up

Jezelf onderdompelen in een berg van oesters, kokkels en langoustines terwijl je omringd wordt door wijnranken? Lees verder

Sluiten