Oesters slurpen tussen de wijngaarden? Dat kan bij deze fruits de mer pop-up

Jezelf onderdompelen in een berg van oesters, kokkels en langoustines terwijl je omringd wordt door wijnranken?

Dat klinkt nogal als een ver van je bed show. Want daarvoor moet je toch naar Frankrijk ofzo? En tja of we daar nu heen kunnen is nog maar de vraag. Nou ik heb goed nieuws voor je want lekker pimpelen tussen de wijndruiven kan gewoon bij wijngaard de Amsteltuin onder de rook van Amsterdam. Ja je leest het goed! Van zondag 6 juni tot en met zondag 1 augustus 2021 verrijst hier namelijk een heuse fruits de mer pop-up lunchrestaurant. Als dit geen ultiem zomerse pop-up resto wordt weet ik het ook niet meer.

Fruits de Mer galore tussen de wijnstokken

Je begint eerst met een rondleiding door de wijngaard. Uiteraard met een glas bubbels in de hand en daarna kun je jezelf installeren aan één van de vijftien tafeltjes. En dan mag je jezelf tot de ‘lucky few’ rekenen want per dag worden er maar vijftien tafels met linnen gedekt zodat het een lekker intieme ervaring wordt. Uiteraard alles op 1,5 meter afstand en de Corona-maatregelen in acht nemend. Er zijn tafels voor twee en tafeltjes voor vier man en vol is vol. Dus als je er zeker van wilt zijn dat je erbij bent bij deze fruits de mer pop-up restaurant, reserveer dan snel je tafeltje.

De breinen achter deze fruits de mer pop-up tussen de wijngaard zijn Kiki Bosman en Joost van den Branden. Komt hun namen je bekend voor? Dat zou heel goed kunnen, dit leuke stel heeft het RTL-programma Herman’s Pop-up Restaurant gewonnen. Ze kwamen op het idee om een fruits de mer pop-up restaurant met een Frans tintje op te tuigen en toen Annelies Kruijthoff en Douwe Woudstra, die de wijngaard runnen, hoorden over deze mooie plannen boden ze aan deze pop-up in hun wijngaard te houden. Tijdens deze pop-up kun je de kookskills van chef Joost, de gastvrijheid van Kiki ervaren en gluren naar de druiven waarvan de wijn in je glas is gemaakt. Hoe leuk!

De ‘Fruit de mer in de wijngaard’ is iedere zondag van 6 juni tot en met 1 augustus 2021 geopend voor ware levensgenieters. Gasten krijgen een glas bubbels, een rondleiding over de wijngaard en een uitgebreide lunch met Fruits de Mer plateau, bisque, baguette en een fles wijn per tafel. Dit arrangement kost €75 per persoon.

Starttijd van de lunch: 11.30 uur en 12.00 uur of 15.30 uur en 16.00 uur. Eindtijd is 14.30 uur of 18.30 uur afhankelijk van welke shift je hebt.

wijngaard de Amsteltuin
Langs de Akker 5
Amstelveen
Wijngaard | pop-up fruits de mer restaurant

Foto credits: Suzanne Ophof

Plan je route naar wijngaard de Amsteltuin

Ook interessant

Translate»
Lees vorig bericht:
Lomnava Kenkey House food walk Amsterdam Zuidoost
Zeker doen: de CuliWalk Zuidoost in de Amsterdamse Poort

Aan culinaire wandelingen in Amsterdam op dit moment geen gebrek, maar de ene wandeling is zeker de andere niet. Lees...

Sluiten