The ARC by Lute restaurant Amsterdam centrum

The ARC by Lute zo heet het nieuwe restaurant van chefkok Peter Lute in Amsterdam. De topkok is onder andere bekend van MasterChef en restaurant De Kruidfabriek by LUTE in Amstelveen. En nu komen Peter en Marieke Lute Amsterdam betoveren met een nieuwe culinaire spot aan de Amsteldijk.

The ARC by Lute

Zoals je van chef Lute gewend bent, kun je bij The Arc Instagram-likes-verzamelende-gerechten verwachten. En omdat alleen het plaatje niet genoeg is, zullen de dishes een smaakfestijn in je mond verzorgen. Tel daarbij op fijne drankjes en een gastvrijheid waar je ‘u’ tegen zegt en je snapt wel waarom dit nieuwe restaurant van Lute aan de Amsteldijk op mijn foodbucketlist staat.

 

Restaurant in voormalig stadsarchief Amsterdam

Oef maar ook het pand waarin het nieuwe restaurant aan de rand van de Pijp gaat neerstrijken is zeker niet mis. Roelof Kuipers ontwierp het waanzinnige gebouw in 1892 als raadhuis en gemeentearchief. En vanaf dit najaar (oktober om precies te zijn) komt na een jarenlange verbouwing een spiksplinternieuw vijf-sterren hotel in en een fonkelnieuw restaurant. Inderdaad The ARC.

Restaurant met tuin

Restaurants met een terras, binnentuin of wat van buiten dan ook hebben voor mij altijd een streepje voor. En nou hoorde ik toevallig dat dit nieuwe restaurant in de Pijp een eigen tuin heeft met een monumentale boom waar je het jaar rond onder kunt hangen. Fijn!

Fancy inrichting

 

En ook de look & feel van het nieuwe restaurant in de Pijp is er eentje om over te reppen. Studio Linse, met een verdomd fijn portfolio met onder andere Brasserie Occo, Rijks Restaurant, de Plantage Café & Restaurant en Engels Bar & Brasserie in Rotterdam.

The ARC by Lute
(Het nieuwe restaurant zit in het nieuwe Pestana Hotel)
Amsteldijk 67
Amsterdam Centrum

Openingstijden The ARC by Lute:
Coming soon

[mapsmarker marker=”336″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Barrica Amsterdam wijnbar
Dit zijn de nieuwste terrassen van Amsterdam

Terrassen in Amsterdam zijn er genoeg. Lees verder

Sluiten