Aspergeseizoen komt eraan! Hier koop je witte asperges bij de boer.

Officieel begint het aspergeseizoen eind april, maar je kunt witte asperges al bij veel boeren kopen.

En laten we eerlijk zijn niets smaakt meer naar de lente dan het witte goud. À la flammande, in een soepie, als ragout bij pasteibakjes, roergebakken op z’n Aziatisch, met heerlijk lamsvlees…het maakt niet uit hoe je witte asperges eet het is altijd goed! Hieronder een kaart van Nederland met aspergeboerderijen waar je asperges zo van het land kunt kopen. Sowieso leuk om eens een kijkje te nemen (ben je er gelijk ook weer even uit) en vervolgens een voorraad asperges mee naar huis te nemen.

Asperges thuisbezorgd

Heb je geen zin, geen tijd of geen vervoer om langs de aspergeboeren te gaan, dan kun je ook gewoon asperges thuis laten bezorgen. Zoals de nieuwe aspergekrat van Vaneigenbodem.nl, consumenten- en telerplatform van ZON fruit & vegetables. Om deze witte en seizoensgebonden delicatessen in het zonnetje te zetten hebben ze samen met tv-kok Hugo Kennis een aspergemenu samengesteld. Het menu is vegetarisch en de hele asperge, dus zowel het binnenste als de schil wordt gebruikt om zo niets maar dan ook niets van deze heerlijke groente te verspillen. De asperges komen van lokale telers en worden geleverd door ZON fruit & vegetables terwijl het platform De Krat ervoor dat de gevulde kratje bij jou thuis worden bezorgd. De krat komt met een driegangen aspergemenu, en ingrediënten en recepten voor twee avondmaaltijden. Het kratje bestel je via dekrat.nl/aspergekrat. De krat met asperges wordt op 29 april bij je thuisbezorgd.

Foto credits: Waldemar Brandt

Ook interessant

Aspergeseizoen 2021 | asperges kopen bij de boer | Nederlandse aspergeboerderijen | waar kun je asperges kopen bij de boer? | witte asperges kopen | het aspergeseizoen komt eraan

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Kookboek Mi Casa Peru Peruaanse recepten koken Latijns-Amerikaans
Fotografie voor Mi Casa Peru. 10 tips voor mooie food foto’s voor een kookboek.

Mi Casa Peru is het nieuwe kookboek van Katinka Lansink Dodero, ook wel bekend als Cevicheceviche, dat op 8 april...

Sluiten