Baked by Salvo, pop-up met snoeigoede Italiaanse zoete lekkernijen waaronder de maritozzo

Maritozzi, mari wattes? Ik had er werkelijk waar nog nooit van gehoord.

Eeuwig zonde. Want deze brioche-achtige broodjes gevuld met frisse verse slagroom zijn verslavend lekker. Hoe heb ik al die tijd zonder gekund? Ze worden in Rome dan ook aan de lopende band verorberd. In de Italiaanse hoofdstad eten ze het als ontbijt en als je eenmaal je tanden in zo’n maritozzo hebt gezet kun je wel begrijpen waarom deze fotogenieke buns zo populair zijn onder de Italianen in Rome. En nu is de maritozzo ook verkrijgbaar in Amsterdam! Dit allemaal dankzij Baked by Salvo. De uit Italië afkomstige Salvo en zijn vrouw Limau zijn de breinen achter dit geweldige concept. Salvo creëert de ene na de andere goddelijke baksel zoals een tiramisutaart, vorig jaar Pasen had hij een pastiera originale, een traditionele Paastaart uit Napels op het menu en taralli sugna e pepe (Napolitaanse hartige koekjes) en nu heeft hij dus deze crimineel lekkere maritozzi.

Baked by Salvo heeft momenteel nog geen vaste locatie, maar goed nieuws voor iedereen die deze buns wil proberen: ze hebben de hele maand februari iedere zaterdag een pop-up bij de geweldig leuke traiteur Terre Lente op de Westerstraat. Aanstaande zaterdag is de eerste keer, dus hop hop hop naar Terre Lente om deze Italiaanse lekkernijen te scoren! Kun je gelijk hun allernieuwste maritozzosmaak proberen (het is nu nog niet bekend welke dit is!) en hun allernieuwste aanwinst: de merengue met pistachenoten en chocolade. Oei oei oei als dit niet goed wordt weet ik het ook niet meer!

Hou de Instagrampagina van Baked by Salvo goed in de smiezen voor nieuwtjes en updates.

Baked by Salvo pop-up bij Terre Lente
Westerstraat 55
Amsterdam Centrum
Pop-up

De baksels van Salvo kun je iedere zaterdag van februari bij Terre Lente halen van 10.00 uur tot 17.00 uur of totdat ze uitverkocht zijn. Vanaf maart staan ze iedere zaterdag bij de nieuwe markt Hermitage Food Market bij de Hermitage.

Plan je route naar Baked by Salvo @Terre Lente

Ook interessant:

Maritozzi nieuwe Italiaanse snack die je zeker moet proberen | maritozzo, deze Italiaanse delicatesse wil je een keertje proberen | pop-up Baked by Salvo bij Terre Lente

Translate»
Lees vorig bericht:
De Oishii Bun is de allernieuwste foodsensatie van Amsterdam

Wanneer de Oishii Bun wordt samengesteld lijkt het op een 'normale' burger. Lees verder

Sluiten