De Oishii Bun is de allernieuwste foodsensatie van Amsterdam

Wanneer de Oishii Bun wordt samengesteld lijkt het op een ‘normale’ burger.

Hamburgerbroodje met sesam (ok, wel een uit de kluiten gewassen variant dat wel), patty (oftewel het vlees of in mijn geval vegetarische patty), sausjes en pickles, maar dan komt het. Want bij deze uit Korea overgewaaide burgertrend wordt het pakketje in een speciale bolvormige hete tang gedaan. Hierdoor wordt de burger als het ware dicht gesealed. Het resultaat: een ufo-vormig broodje met binnen gevangen alle heerlijke sappen en smaken. Eigenaren Marc Rewinkel en Esther Weggeman hebben deze grill tang speciaal voor hun Oishii Bun laten maken, want hun Oishii Bun is nog helemaal gloedje nieuw in Nederland. Hun zoon, die Japans studeert, kwam deze trend tegen in Korea en gaf zijn culinaire ouders de tip om deze bijzondere buns te creëren en te verkopen in Amsterdam. Marc en Esther, die normaliter culinaire events organiseren onder de naam Culitainment, waren wel te porren voor een nieuw avontuur en zo werd de Oishii Bun geboren.

De speciale Oishii Bun toasters

Marc en Esther toverden hun kookworkshop-/eventlocatie om tot een Oishii Bun pop-up en je kunt hier van dinsdag tot en met zaterdag langs hoppen om een lekkere vernieuwende bun te scoren.

Ga jij voor de klassieker met wagyu van Chateaubriand, de huisgemaakte oishii glaze van sesam en ponzu, wasabimayonaise en sunomono pickles, of kies je voor de ‘The Seoul’ met langzaam gegaarde buikspek met kimchi en Koreaanse bbq-saus? Liever vleesloos? Ze hebben ook heel veel heerlijke vegetarische opties en voor de zoete trek ook een Oishii Bun gevuld met vanille-ijs en diverse shakes.

Bekijk het menu

Mijn Oishii Bun was in ieder geval verschrikkelijk ‘oishii’ (= Japans voor lekker) en ik kan niet wachten om weer terug te gaan voor nog zo’n bun.

Oishii Bun
Nieuwe Kerkstraat 22
Amsterdam Centrum
Lunch | snack | diner | takeaway | delivery

Openingstijden Oisshi Bun (kan veranderen ivm de coronamaatregelen):
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 22.00 uur (na 20.00 uur alleen nog maar te bestellen)
Zondag gesloten

Plan je route naar Oishii Bun Amsterdam

Ook interessant:

Oishii Bun Amsterdam nieuwe burgersensatie | Oishii Bun een burger maar dan anders in Amsterdam | hotspot Amsterdam | nieuwe food spot Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Wordt REM Restaurant de nieuwste hotspot in de Amsterdamse Houthavens?

REM Restaurant is net geopend en brengt eindelijk weer wat reuring op REM-Eiland. Lees verder

Sluiten