Baohuis nieuwe bao buns bar in Amsterdam West

Naast gruwelijk goede bao’s happen kun je er ook cocktails drinken.

We’re working on this new bao place. The name will be Baohuis and it’s going to be awesome,’ fluisterde chef Justin Brown mij een tijdje terug in. Samen met Robin Schoonbeek en Bob Kikkert (de breinen achter Bar Karakter) is hij bezig met de baozaak. Chef Brown bouwt al een tijdje goed getopte bao’s in de keuken van de (karaoke)bar op De Clercqstraat en aangezien de samenwerking behoorlijk goed gaat besloten ze een tweede zaak te openen: het jongere zusje van Karakter gaat dus Baohuis heten en toen ik Justin hierover voor het eerst sprak stond het concept nog in de kinderschoenen. Ze waren nog bezig met een pand in Westerpark dus hij kon er verder nog niet teveel over vertellen.

Wat wel al een vast gegeven was was dat Brown de keuken zou bestieren. En wie weleens heeft mogen proeven van de kookkunsten van deze Britse chef weet dat dit feit een heel erg essentieel gegeven is. Want zodra je deze kooktalent toegang geeft tot een fornuis kun je rekenen op hele smaakvolle creaties. Justin heeft overigens niet eens een fornuis nodig om tongstrelende dingen te fabriceren. De eerste keer dat ik hem ontmoette deed hij een van zijn vele Bao Buns Amsterdampop-ups in ijszaakje op de JP Heije. Er was geen vuur of oven, volgens mij was er alleen een gootsteen. Maar toch at ik hier een gruwelijk fijne bao bun. Het was een bao dat bestond uit een zelfgemaakt lotusbroodje met volgens mij homemade ananas kimchi en kip. Het was de eerste keer dat ik Browns buns at en het was gelijk duidelijk dat hij dingen met een hoog uumpf effect maakt.

Baohuis bao buns in Amsterdam

Justin ruilde het horeca nomadebestaan in voor een vaste plek in de keuken bij cocktail en karaokebar Bar Karakter op De Clercqstraat en The Bao Bar @Bar Karakter was geboren. Het eeuwige jagen op een plekje bij één van de Bao Buns Amsterdam pop-ups was voorbij voor de fans van de goddelijke boa buns. En nu is er dus extra goed nieuws voor bao buns fanaten die wat meer richting West wonen want er komt dus een Baohuis in de Staatsliedenbuurt. Een laid back spot met terras waar je naast (vernieuwde) bao buns ook Asian fusion streetfood kunt snacken, cocktails kunt drinken, wijntjes en/of sangria kunt nippen of een ander alcoholische versnapering uit hun slush puppy machine. Oh en het zou zomaar zo kunnen zijn dat je er ook kunt karaoke zingen.

Bao’s en meer

Om een idee te krijgen van wat je bij Baohuis kunt verwachten qua eten, hier een paar voorbeelden van gerechten: een hele gefrituurde ssam kip met met kimchi, komkommer, bosui en geroosterde chipotlesaus, kimchi pancakes, zalm met yuzu en soja, vegan eryngii bao en nog veel meer.

Klinkt als een baohoorlijke goede plek lijkt me. Bao bunnetje op het terras en een drankje bij de hand. Er komt ook een mini Asian market waar je kleine oosterse snacks kunt scoren om mee te nemen. Denk aan hot and spicy corn sticks, koala chocolate snacks, cuttlefish crackers en lychee candy. Yum!

Inmiddels is het pand rond en Baohuis gaat naar verwachting de eerste week van juni open. Op dit moment zitten ze vol in de verbouwing, dus we moeten nog even geduld hebben.

Bao buns homemade recept
Zelfgemaakte bao buns naar het recept van Justin

Zin om zelf bao buns te maken? Ik heb het recept van Justin Brown zelf getest en hij is goed. Bekijk het recept om zelf bao buns te maken.

Baohuis
Van Limburg Stirumstraat 115
Amsterdam West | Westerpark | Staatsliedenbuurt
Lunch | drinks | cocktails | diner | snacks | terras

Openingstijden Baohuis:
Woensdag en donderdag van 12.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 1.00 uur

[mapsmarker marker=”147″]

Tags: baobar Amsterdam | bao buns Amsterdam | nieuwe spot Westerpark | bao cafe restaurant bar Amsterdam Westerpark | chef Justin Brown opent Baohuis in Amsterdam West | cocktailbar Amsterdam Westerpark | bar met terras Westerpark

Translate»
Lees vorig bericht:
Daalder restaurant Amsterdam lekker uit eten
Restaurant Daalder neemt Lokaal Edel over

Binnenkort kunnen we snoepen van Daaldercreaties in Amsterdam West. Lees verder

Sluiten