Baohuis is nu open en vuurt bao buns en krokante kip in het rond

Baohuis de nieuwe spot in Westerpark waar je jezelf kunt onderdompelen in Asian good food vierde gisteren hun openingsfeestje.

Ze gingen vorig weekend al stiekempjes open. ‘We hadden verwacht dat er niemand zou komen,’ vertelt chef Justin Brown me gisteren als we in zijn keuken staan. ‘Maar opeens zaten er tig man op het terras buiten.’ ‘It was insane!’.

terras Amsterdam West Baohuis
het terras van Baohuis Amsterdam

Baohuis nieuwe Asian spot met terras in Westerpark

Tja ik zag hun terras gisteren voor het eerst en ik snap wel dat het een magneetwerking heeft op mensen. Binnen is het eveneens chill en cosy. De bar heeft een centrale plek in de medium size ruimte en het is duidelijk dat dit zo’n bar is waar het weleens bijzonder gevaarlijk gezellig kan worden.

Baohuis Amsterdam Westerpark buns cocktails terras

Baohuis is het nieuwe project van Robin Schoonbeek, Bob Kikkert en Justin Brown. Robin en Bob runnen al jaren cocktail en karaokebar Bar Karakter op De Clercqstraat. Een tijdje terug haalden ze Justin hun keuken in en deze chef is bekend van onder andere de pop-ups The Chippy (fish and chips), Bao Buns Amsterdam (de naam verraad het al) en de ramenburger (zoals gespot op het Amsterdam Ramen Festival).

Het werd tijd voor een jonger zusje van Bar Karakter en toen de trio op het pand op de Van Limburg Stirumstraat in Westerpark stuitten begon het Baohuis avontuur.

Bao buns en meer

Uiteraard kun je bij Baohuis verschillende bao buns happen, maar er is meer. ‘asian fusion streetfood’ noemen ze het. Want op de kaart prijken naast de o zo populaire Taiwanese gevulde buns ook spareribs, karaage (Japanse krokante kip), dumplings en de ssam hele gefrituurde kip.

De ssam whole fried chicken is een gerecht dat de bekende New Yorkse chef David Chang op zijn menu heeft staan. Een gerecht waar je vlees en allerlei toppings in een blaadje sla rolt en opeet. Ik heb zelf weleens zijn pork shoulder gemaakt en bij Baohuis kun je met al je tafelgenoten plukken van een hele gefrituurde kip.

De kip wordt eerst uren lang gemarineerd in karnemelk. Daarna in de aardappelzetmeel gerold en gaat daarna 20 minuten de frituur in. Even een paar minuten laten rusten en hij kan richting tafel met toppings zoals zure room, julienne gesneden komkommer, bosui, kimchi en heel erg belangrijk de haringkuit. Alles rol je dus in een blaadje sla, beetje hot sauce eroverheen en je mond in. Echt goddelijk. Ik ben helemaal weg van de huisgemaakte kimchi.

Ga je naar Baohuis dan mag je deze gefrituurde kip echt niet missen. Wel even 24 uur van tevoren even bestellen.

Anti-katervoer

Naast al dat goddelijke eten is Baohuis ook dé plek om cocktailtjes te doen. Hangen aan die prachtige bar en wat gemixte drankjes wegtikken terwijl je een lekkere Asian bite binnen handbereik hebt, tja dat klinkt toch wel als een grandioze avond. En dan de volgende dag terug kruipen richting Baohuis om weer verder te eten. Want al dat Asian food dat ze op de kaart hebben staan is perfect voer om je hangover te bestrijden.

Baohuis
Van Limburg Stirumstraat 115
Amsterdam West | Westerpark | Staatsliedenbuurt
Lunch | brunch | drinks | diner | terras

Openingstijden Baohuis:
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag en donderdag van 12.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 1.00 uur

[mapsmarker marker=”147″]

Tags: nieuwe cocktailbar in Amsterdam West | nieuwe cocktailbar in Westerpark | bao buns bar in Amsterdam West | nieuwe bar waar je Asian streetfood kunt eten | Aziatische spot in Amsterdam West | anti-katervoer

Translate»
Lees vorig bericht:
Smokin Barrels restaurant Amsterdam oost
Smokin’ Barrels dé plek om je burger cravings te stillen is permanent gesloten

La Cerveceria komt in de plaats van deze burgerwalhalla op het hoekje op het Beukenplein in Amsterdam Oost. Lees verder

Sluiten