De eerste beelden van Bar Alt zijn er. En ook de chef is bekend!

Dat de mannen achter het succesvolle restaurant Jacobsz en de guys achter Two Chefs Brewing all way back gaan en na hier en daar samen een event te hebben georganiseerd nu permanent hun handen ineen slaan voor Bar Alt, een bar restaurant in de Stadionbuurt in Amsterdam Zuid was al een tijdje bekend. Verder was het behoorlijk raden en gissen wat het concept gaat worden en wie er in de keuken komen te staan. Gaan Rick Swinkels en Julius Busscher, beiden eigenaren en chefs van Jacobsz, zelf in de keuken staan of toch niet? Ik hoorde via via dat er een andere chef werd aangetrokken. En zo gingen de geruchten door.

Bar Alt Amsterdam Zuid

Maar dan nu eindelijk wat meer info over het nieuw te openen Bar Alt bij het Olympisch Stadion. Zo zie je hierboven een eerste foto van de coole ruimte. Het is uiteraard nog work in progress, maar hop flash back naar het gruwelijk mooie interieur van restaurant Jacobsz uhhh ja dit zou zomaar te gek kunnen worden. En weet je wat extra fijn is? Bar Alt krijgt in de zomer een terras!! Yay!

En zie hieronder het logo van Bar Alt.

Bar Alt Amsterdam restaurant Olympisch Stadion

Chefs Bar Alt

Chef Rick gaat zelf in de keuken van Bar Alt staan, maar hij gaat dit samen doen met chef Thomas Kooijman die onder andere tweesterrenrestaurant Aan de Poel, De Nederlanden* en MOS Amsterdam* op zijn indrukwekkende cv heeft staan. Samen gaan de mannen koken met klassieke technieken, maar dan wel in een modern jasje. Nice nice!

Het menu dat tien tot twaalf gerechten telt kan zomaar iedere dag anders zijn. Je kunt á la carte bestellen of voor een menu gaan. Al met al een nieuwe spot om te prikken van mooie gerechten.

Bier-spijs combinatie en natuurwijnen

En natuurlijk schenkt Bar Alt bij de gerechten een bijpassend biertje. Want Bar Alt (kort voor altbier, een bier van bovengisting) heeft de focus op mooie bier-spijs combinaties. Uiteraard kan er gegrepen worden naar het vaste aanbod van Two Chefs Brewing, maar er staan ook andere funky, limited en speciaal bieren vanuit Nederland, maar ook de rest van de wereld op de kaart. Er komt dus gewoon een tapwand met twintig tapkoppen in het nieuwe restaurant bij het Olympisch Stadion. Wow!

Bar Alt Amsterdam Jacobsz Two Chefs Brewing

Ben je geen bierdrinker? Geen nood! Bar Alt heeft ook een flink aantal natuurwijnen om uit te kiezen.

Bar Alt wordt operationeel gerund door Adriaan Verkerk en Rick Swinkels (Jacobsz) en Sanne Slijper en Martijn Disseldorp (Two Chefs Brewing) zorgen voor de bieren.

Oh en eerder meldde ik nog dat Bar Alt in april open gaat, maar zoals het er nu naar uitziet wordt het mei.

Pssst heb je het al gehoord? Er is een ramen pop-up restaurant geopend in Amsterdam Oost! Vatten ramen, ja je weet wel dat populaire ramen noodles restaurant op de Kerkstraat in Amsterdam Centrum, is sinds gisteren opgepopt bij Clubkoffie op het Krugerplein. Yum! Dat wordt lekker ramen soep slurpen in Eastside!

Bar Alt
Stadionplein 103
Amsterdam Zuid
Borrelen | diner | fijn terras

Openingstijden Bar Alt:
Dinsdag tot en met zaterdag van 16.00 uur tot 1.00 uur (keuken open van 16.00 uur tot 23.00 uur).

Foto credits: Bar Alt Amsterdam

[mapsmarker marker=”481″]

Tags: Bar Alt Amsterdam | Nieuw restaurant Jacobsz en Two Chefs Brewing| nieuw bar restaurant Two Chefs Brewing | nieuw restaurant Stadionplein Amsterdam Zuid | nieuw restaurant Olympisch Stadion | restaurant met bierspijs pairing

Translate»
Lees vorig bericht:
Pastai Amsterdam restaurant West
Pastai Amsterdam nieuwe pastaspot in Amsterdam West

Pastai Amsterdam wordt as we speak opgetuigd op de Jan Pieter Heijestraat 118 in Amsterdam Oud-West.  Lees verder

Sluiten